View Single Post
Eski 26-10-2008, 18:06   #193
Cansunarya
Ağaç Dostu

Cansunarya's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2007
Sanırım öyle olacak Sinaninci1 bakalım eğer bir problem çıkmayıp devam ettirebilirsem neala..belki yetişkin bitki elde edene kadar bir kısmı telef olacak, ilerleyen zamanlarda hepbirlikte göreceğiz..

Merhaba Elvin, pekçok kaktüsün yetiştirilmesi, üretilmesi kolay. Kısa bir sürede yavru verip çoğaltılabilir. Benim kullandığım kaktüs kolayca yavru vermeyenlerden, en azından bukadar emek ve zamana değmesi açısından böyle bir türü kullanmayı seçtim. Kaktüs kültüründe daha gelişme yok. Aylarca daha beklemem gerekebilir. Senin yapacağın çalışmada bir kolay bir de zor üretilen kaktüs türünü tercih etmeni tavsiye ederim. Çok tüylü olmayanlarından olsa iyi olur. Her kaktüsün üretilebileceğini düşünüyorum, içinizden hangisi geliyorsa onu yapın. Dokuyu steril ederken süngerimsi iç yapısı solüsyonu resmen emiyor, mümkünse kök boğazından kesip tüm halde steril etmeli ve bu yüzeyin en az 1.5 cmlik kısmı kesip uzaklaştırılarak, 2cmlik parçalara bölünerek hazırlanmalı. Böylece kimyasaldan etkilenmemiş doku elde etme şansı artar. Kök boğaz kısımlarının kontaminasyon riski daha fazla. Kolay gelsin, başarılar diliyorum

Cansunarya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön