![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam , tamamen aynı fikirdeyim .Sanırım sizlerde beni anlıyorsunuzdur elimin altında bir labaratuar yok imkansızlıklar yeni açılımların fitilidir. Hemgene takdir edersinizki ilaçsanayide bile karışımları yüzde yüz homojone etmek imkansızdır tabi bu kullandığınız ölçüm çeşidinin hassasiyetiylede ilgili hassasiyetten nekadar uzaklaşılırsa okadar yüzde yüze yakın homojonize elde edildiği ölçülecektir , kaldıki yapacağım işlem sonucunda mükemmele yakın bir homojenizenin olmaması sorun olmayacaktır sonuçta ilaç yapmıyorum .Dedimya hocam imkansızlıklar yeni açılımların fitilidir ben inanıyorumki sizlerin yardımıyla bu işi göğüsleyebileceğim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Sanırım insülin enjektörü bu iş için ideal, diğer enjektörlerden daha ince olduğu için küçük değerler ayarlanabilir. En kısa zamanda size bir skala hazırlayıp fotolarını eklerim. Bende tartım konusunda çok hassasımdır ama artık deneme yanılma yolu ile uygulanabilir başka çare yok. Benim tek aklıma takılan miktar azlığı veya çokluğunda pH değeri nekadar kayar, bitki dokusuna zarar verebilirmi, veya gelişmesini etkileyebilirmi.. Bugün kullandığım besiyerlerine baktım, normalde tamamen granülsüz, nişastamsı bir yapısı var..ama MS biraz granülleşmiş, buzdolabında saklıyorum, desikatörüm yok, en kısa zamanda bitirmem gerek. Kullanırken hiç karıştırmıyorum olduğu gibi kullanıyorum.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım enmantıklısı besi yerini açtınmı tmamını hazırlayıp kullanım fazlasını saklamak , selçuk üniversitesi yayınlarının birinde hazırlanan besiyerinin 4 ay karanlık ve serin ortamda saklanabileceği yazıyordu. Teşekkürler hocam. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Konuyu biraz dağıtayım..Bugün, bir hafta aradan sonra keikilerim biraz daha büyümüş olduğu için fotolarını çektim ve sizler için şişenin içine zoom yaptım, ama merak etmeyin gayet steril çalıştım bunu yaparken ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda diğerleri.. henüz o kadar gelişmiş değiller, bir haftaya kadar iyice yapraklanmalarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Besi yeri aktif kömür katkılı P6668..ekstra bir ekleme yapmadım. Lotte nin yönteminde 2-3 yaprak çıkarır çıkarmaz köklenmesi için hormonsuz olan bu besi yerine alınması belirtiliyordu. Bende öyle yaptım ama içeriğinde köklendirici herhangi bir hormon yok, kökler nasıl çıkacak bilmiyorum IBA eklesemmi acaba..Teşekkürler..Darısı sizin ve buna gönül veren herkesin başına.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
OOOO süperler , ancak hala kök yok acaba erken mi daha kullandığınız besi yerinde IBA benzeri bir köklendirici hormon var sanırım ama işte tamda burada sayın preacox un bahsettiği homojene karışım olayı ortaya çıkıyor. Birkısmını alıp hazırladığınız besiyerinin içerisindeki hormonun oranı burada nüksediyor sanırım ; ki umarım böyle değilde köklenmeleri için daha erkendir de o yüzden hala köklenmediler. Tebrikler hocam ne diyeyim darısı başıma. Düzenleyen ephesos : 01-07-2008 saat 09:31 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Malesef bugünde uzun bir süre inceledim ama kök yok, acelemi ediyorum acaba, normal bir durummu? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Callus oluşumları
Gerbera ve gül parçalarında calluslar oluşmaya başladı. Bunlardan callus kültürü denemeyi düşünüyorum. Tam prosedürü bilmiyorum ama araştırıcam, hangi kimyasal ve enzimlerin kullanıldığını bilen var mı acaba.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
evet, biraz daha sabır sanırım.. Dün bir kıyım yapıp 17 tane orkide nod kültürü hazırladım. (tabiiki geçmiş çiçek saplarından ) Bunları bırakıp yaz tatiline de çıkamıycam gibi görünüyor.. her hafta ilgi istiyorlar.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence hazırlayın ve tatile çıkın böylesi daha iyi olur bir ata sözü derki sakınan göze çöp düşer sanırım biraz saldım çayıra takılmak lazım sabırsızlık olumsuz etkileyebiliyor bazen. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğru, gelişen gonca ucu gösteriyor ki; fenolik eksudasyon yoğun bile olsa dokular ölmeyebiliyor. En iyisi birer haftalık izinler alıp gitmek buralardan ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. ephesos sizin laboratuvar çalışmalarınızı ne zaman göreceğiz? Elinizdekilerle çok iyi şeyler çıkacağına inanıyorum. ![]() Takipteyim! ![]() Sn. Cansunarya,tebrikler, orc. tohum kültürlerinizi merakla beklemekteyim efendim. ![]() Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen ephesos : 03-07-2008 saat 10:13 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ludisa Excellence, Teşekkürler, tohum kültürleri için bende şimdiden heyecanlanmaktayım Umarım en kısa zamanda her aşamayı video görüntüleri ile birlikte burada sizlerle paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Brody,Ben diğer forum bölümlerini okuyacağım diye sabahlayıp uyumadan işe gittiğim günleri biliyorum, ne mutlu böylesine ilginizi çekebilmek sizi anlıyorum ... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ephesos, İnsülin enjektöründen bir skala yaptım ama 1 gr sığmadığı için onu ölçmedim. Fotoda da görüldüğü gibi, İlk 10 IU 0.1 gr a denk geliyor, (enjektörün içinede dolduğu için) ondan sonraki her 3,5 luk birim O.2 gr oluyor yani 45 IU 0.3 gr, 80 IU ise 0,5 gr Yalnız maddeyi koyduktan sonra tırnak ucuyla enjektöre şöyle 5-6 kere vurursanız iyi olur, kenarlara yapışanlarda aşağıya iniyor ozaman. Bİr başka önerimde; mesela 1.256 gr tartılacaksa elinizdeki maddeyi bir kere Erkan hocamın dediği gibi eczanede tarttırıp, enjektörde kendinize bir skala oluşturun ve ondan sonra hep o gramajda kullanın.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Agaroz için, aslında kültür için kullandığım her ortamda agaroz var ama dil alışkanlığı geçmişte de agar ifadesini kullanmış olabilirim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi günler, Nod kültürlerinin son halleri; henüz kök yok, tabii ekmek elden su gölden misali büyüyorlar niye kök çıkarsınlar ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazı nodlardan ikişer, üçer keiki oluştu Fotolarda besi yerinin iyice azaldığı görülüyor..aynı gün agarlarını yeniledim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Önceki mesajlarda bahsettiğim orkide gonca kültürününün son hali..Kör uçtan itibaren yaklaşık 1,5 cm lik bir uzama yaptı. Uçtaki yaprakçık dışında 4 yeni göz oluştu, bakalım onlar keikiye dönüşebilecekmi.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|