![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kombu çayımda dipte tortu oluyor. Koku, tat normal. Köye gelirken genç bir mayayı ve bir miktar çayı da beraberimde getirmiştim. Mutfakta yaz sıcağında mayalanması mı etkiliyor acaba sizlerde de tortu oluyor mu dipte? Bir de su ikinci kere fermente işlemini nasıl gerceklestiriyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 3
|
[QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1546893]Kombu çayımda dipte tortu oluyor. Koku, tat normal. Köye gelirken genç bir mayayı ve bir miktar çayı da beraberimde getirmiştim. Mutfakta yaz sıcağında mayalanması mı etkiliyor acaba sizlerde de tortu oluyor mu dipte? Bir de su ikinci kere fermente işlemini nasıl gerceklestiriyorsunuz?[/QUOT Biraz geçte olsa yanıt vereyim istedim. O tortu fermantasyon esnasında mayının aktifleşmesi sonucu oluşuyor.Normal bir durum yani. Arada sırada kombu anasını fermantasyon öncesi yıkarsanız ananın üzerinde kalmaz ise daha iyi olur. 2.fermantasyon : birinci fermantasyon tamamlandıktan sonra süzdüğümüz çayı şişelere aktarıyoruz.İçerisine taze/kuru meyveler veya baharatlarla çeşnilendiriyoruz.(örneğin : limon ve zencefil gibi) şişelerin ağzını kapatıp 1-2 gün oda sıcaklığında bekletiyoruz.Sonra buzdolabına alıyoruz.(unutmayın buzdolabı fermantasyon sürecini yavaşlatır ama durdurmaz) gazlı bir içeceğe dönüşeceğinden dikkatli açmakta fayda var.Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
|
Seri üretim
Koladan illaki çok daha iyidir seri üretim kombucha. Ama her üründe olduğu gibi seri üretim olayında mutlaka katkı maddesi işin içine giriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
|
merhaba nerdeyse 2 yıldır yaklaşık 7-8 değişik firma üretiyor reklama girmesin isterseniz marka da yazabilirim . biri tanesi carrefour market de epeydir bulunuyor 1 litrelik şişelerde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
|
Maalesef ki öyle. Ucuzda değiller satilanlar. Bende evde yapıyorum. Sadece kronik bir hastalığım var ve doktor bakteri bulaşması konusunda uyardı mutlaka steril kaplarda yapılması gerekiyormuş maya da bakteri taşıyıcısı olabilirmiş bunu öğrendim. Satılan markalar arasında Fermente mutfagim, Kombucha 2200 ,kombucça, fermente ana, Kombu çay markası carrefour da satılan marka 1 lt. Si 16.75TL. Benim bildiklerim bunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|