Kombu çayı haftalık veya litrelik kullanımlık bir içecek değildir internetten 5 litre sipariş edip tedavi olmayı beklemeyin.Hayatınıza kombu çayını sokmalısınız.115 tl gibi bir maliyetle ömürlük kombu cayi icin evinize kucuk bir set kurmanizi öneririm..
8 litrelik musluklu Cam damacana 55tl
8 litre cam kanavoz 25 tl
Kombu mantarı 35 tl
Kombu çayı herkeste farklı tepki gösterir.Benim ilk 4 gün midem yandı hafif sonra böbreğin ağrıdı 2 gün bunu bana tavsiye eden kişiye söylediğimde tedaviye başlamış çok güzel dedi.Annem hayatı boyunca mide sorunu çekiyordu 1. Ay düzeldi Babam safra kesesi ameliyatı olucaktı karnının şişliği gitti ve o bile her gün içiyor..
Yukarıdaki malzemeler ilk aşama için pahalı gelebilir ama kirmadiginiz sürece ömürlük bir sistemdir.
Kombu mantarı şekeri sever şeker ile büyür ve yavrular,şekeri az verirseniz hem icemezsiniz hemde mantar küçük kalır.Her gün sabah aç karnına icmeniz ilaç görevi görür. Yemekten sonra icmeniz hazımsızlığı giderir.
Benim bu mantarla uzun ve sevgi dolu bi dönemim oldu size küçük bi tavsiyede bulunabilirim;
•8 Litre için / 4 su bardağı şeker / 15 poşet çay
•5 Litre için / 2.5 su bardağı şeker/ 10 poşet çay
•3 Litre için / 1.5 su bardağı şeker / 10 poşet çay
Hepsi denenmiştir,tecrübe ile sabittir

Yanı her 1 litre su için 70-100 gr şeker
1 litre için 1 kaşık bal ile denedim istediğim tadı vermedi.
Tarifi çok basit suyu kaynat şekeri dök 5 dk daha kaynat çayları at içine altını kapat 15 dk demlensin çayları al oda sıcaklığına gelene kadar bekle (2 3 saat sürüyor) ve içine mantarı bırak.Ustune bir parça hava alabilen bez kapat agazini lastikle kapat 10 gün sonra antibiyotik hazır.
Çayı tad aroma versin ve fermente olmaya uygun ortam hazirlasin diye koyuyoruz.Bir çok kişiye bu mantarı hediye ettim verdim size en büyük tavsiyem her sabah içecekseniz ve ev halkininda bundan içmesini istiyorsaniz ; 3 adet siyah 3 adet yeşil 4 adet kayısı çayı ile yapmanızı tavsiye ederim.Burda yazan sayılar kanun değil kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsin her demlemede çayları ve tarih atip 10 gün bekleyin..En mükkemmel tarifi yakalayacaksınız.. He bu arada koyduğunuz cayın markasının hiç bir önemi yoktur en ucuz çaydan alabilirsiniz.
Harici kullanım;
Yaşlanan mantarlarınızı küçük küçük sote gibi kesip bitkilerin toprağına koyabilirsiniz veya rondodan geçirip krem olarak kullabilirsiniz.Sirke kıvamına gelen 20 gün fermente olan çayı cam sil şişesine koyup saçlarınızı durularsanız cok daha sağlıklı olur ve kökleri kalınlaşır.
Bu da benim mantarlar
Bitkiler çiçekler için üye oldum ama kombu çayı diye başlık görünce dayanamadım

herhangi bir sorunuz olursa mesaj atmaniz yeterli daima yardımcı olurum.
Saygilarimla