agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/1264.htm)

kaktüs 31-03-2009 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neconeco (Mesaj 389937)
Selamlar. malesef mum çiçeğim öldü.! şimdi yenisini almam lazım

Neden öldü çiçeğiniz?

neconeco 31-03-2009 23:08

Selamlar. nedenini tam bilmemekle beraber iki şık var, klörlü suya sıcak su

ilave edip suladım ,ikincisi pencere önunde duruyordu, perdeleri makineden

nemli cıkarıp astılar deterjan kokusu veya nemi olabilir zannediyorum. Şu

anda dışarı aldım can çekişiyor. Fakat yanında KAKTÜS vardı hiç etkilenmedi.

kaktüs 01-04-2009 07:56

Bildiğim kadarı ile klorlu sudan hiç hoşlanmıyorlar...

neconeco 01-04-2009 15:30

Selamlar. bak kaktüs oldumuya şimdi madem bliyordun insan söylemezmi!!))) demekki mum çiçeğimin ölmesine razı oldun.)))

Madem Öyle sen sebeb oldun şimdi senden çelik isterim.)))

kaktüs 01-04-2009 15:42

Umudunu kesme. Belki kurtarırsın...

Yer değişimlerinden hoşlanmıyorlar. Kireçli su sevmiyorlar. Mum çiçeği başlığına bakarsan isteklerini görebilirsin.

acemi ciftci 24-04-2009 23:44

Eskişehir ortamında yetişebilecek türde olan bu kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden sadece türün devamı adına yetiştirip paylaşmayı çok isterim. Evimde bir adet mum çiçeği var. Koçtaş'ta bir bayan çiçeklere olan ilgimi fark edip bana kendi evinden getirmişti. Bende elimden geldiğince yetiştirmeye çalıştım, 6-7 ay oldu. Çiçek hala canlı ama fazla bir gelişme yok maalesef. 15 cm civarlarında ve çiçeksiz. Hala uğraşıyorum büyüsün diye, umarım sonuçsuz da kalmayacak.

turchese 27-05-2009 10:01

artık benim de bir ful'um var.

4.tekilkişi 01-06-2009 14:07

Henüz mazi olabilecek bir geçmişi yaşamadığımdan çiçeklerin çoğunu bu siteyle beraber öğreniyorum. Benim dünyamda ilk kez keşfedilen yeni türlermiş gibi bu başlıkta adları anılan çiçekler. Agaclar.net'ten önce ne selluka gördüm/duydum ne mum çiçeğinin balından yedim. Bu çiçekler benim geçmemiş geçmişimde niye yoktular?! Cevabı aslında tam da başlıkta! Ful da siteyle birlikte öğrendiğim bitkilerden. Ama Salon Tülü'nü tanıdım :) Demek ki bu kaybolmaya yüz tutan çiçeklerin en geç kaybolmuşu Salon Tülü'ymüş. Bir de Japon Gülü'müz vardı. O da mı kayboluyormuş artık?

neconeco 05-06-2009 01:02

1 Eklenti(ler)
Selamlar. Hayırlı olsun herşeyin bir başlangıcı vardır.

mum çiçeğin akrabası.)))) dükkandan .( japon gülü hala mevcut)

sumeha 23-06-2009 17:15

Sn neconeco merhaba
Tesadüfen bu sayfada gezerken ekledığiğniz resmi gördüm.Bende u guzel çiçege sahip olmayı bir anda arzu ettim. Şimdi de yardımlarınızı bekliyorum.Eğer cevabınız olumlu olursa bana özelden ulaşır mısınız ?

neconeco 02-07-2009 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumehan (Mesaj 450742)
Sn neconeco merhaba
Tesadüfen bu sayfada gezerken ekledığiğniz resmi gördüm.Bende u guzel çiçege sahip olmayı bir anda arzu ettim. Şimdi de yardımlarınızı bekliyorum.Eğer cevabınız olumlu olursa bana özelden ulaşır mısınız ?

Selamlar. resimdeki çiçek asinatus mum çiçeği benzeri. ne gibi yardım edebilirim?

Dükkanda satışta eğer istanbulda bir tanıdığınız varsa uğrasın verebilirim

sumeha 02-07-2009 12:02

sayın neconeco ozelınıze mesaj bıraktım,ilignize cok teşekkur ederim syg.

fevziye 02-07-2009 13:29

Merhaba sn. neconeco 432 no'lu mesajınızda olan çiçekten bir dal bende de var. Bir arkadaşımdan almıştım, tutacağından bile ümidim yokken çiçek açtılar. Acaba adını biliyor musunuz? Gerçi "asinatus" demişsiniz ama net'te aradığımda birşey bulamadım.

neconeco 02-07-2009 23:13

Selamlar. evet çiçeği aldığım sera asinatus olarak fatura etmiş zannederim doğrudur .

zira mühendisler işi bilmeleri lazım. isterseniz bir bilene soralım bölümünden mine hahıma sorun işin doğrusunu öğrenmiş oluruz.

asumandilek 03-07-2009 01:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neconeco (Mesaj 437980)
Selamlar. Hayırlı olsun herşeyin bir başlangıcı vardır.

mum çiçeğin akrabası.)))) dükkandan .( japon gülü hala mevcut)

Geçenlerde bir çiçekçide rastlamıştım bu güzelliğe. Esentüs dedi adına. İnternette ararken helak olduk. Ddemek japon gülüymüş arkadaş. Bu da alacaklarım arasında ilk sırayı aldı şimdi. Çok pazarlık yaptık amcayla. Ne o indi ne ben çıktım. Şimdi gidip kuzu kuzu alayım bari. :rolleyes:

Sebahattin Sargın 03-07-2009 01:16

432 numaralı mesajdaki bitki japon gülü değil ruj çiçeği (Aeschynanthus radicans) Asuman Hanım...

Sevgiler ;)

asumandilek 03-07-2009 01:36

Hay Allahım.:rolleyes: O arkadaş japongülü yazınca ve ben yeni tanışınca bu çiçekle bilmediğimden atladım sanırım konuya. Başka bişey anlatmış sanırım. Teşekkürler Sebahattin bey...

fevziye 03-07-2009 13:47

2 Eklenti(ler)
Adını biraz önce öğrendiğim çiçeğimin fotoğrafını ve dökülen çiçeklerinin resmini yüklüyorum.

fevziye 03-07-2009 13:48

Gördüğünüz gibi minicik ama yine de çiçek açıp beni sevindirdi.

neconeco 05-07-2009 23:37

Selamlar. tamam işte bizde öyle dedik.))))))) Biraz türkçeleştirdiysek ne olmuş yani dimi ama.)))))))))))) vallaha kabahat bende değil o isimde fatura etmişler.Eh biraz bende de olabilir. neyse doğrusunu öğrenmiş olduk. Bu arada teşekkür ederim. kime, hayırlı dileklerini sunan ASUMANDİLEK e.

sükunet 19-08-2009 02:33

çocukluğumun çiçeğiydi şimdilerde hiç bir yerde raslayamıyorum bu güzel çiçeğe
çilli begonyadan bahsediyorum.
sanırım kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden biride bu olsa gerek...
bakınız resim burada http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=29

handanca 04-09-2009 00:45

Merhabalar, Ağaçlar.net'e yeni üye oldum. Çocukluğumda annemin yetiştirdiği halk diliyle Arpa Zambağı denilen bir çiçek vardı, yıllardır bir yerde rastlamadım. Çok güzel kokan bir soğanlı bir çiçek. Soğanlarını bulabilsem bende yetiştireceğim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi acaba. Şimdiden teşekkürler.

memet 04-09-2009 20:14

Buralarda sıkça bulunur. Kayısı çiçeği olarak da biliniyor. Karşı komşuda olacaktı.

ozbey 07-09-2009 01:38

merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi handanca (Mesaj 491531)
Merhabalar, Ağaçlar.net'e yeni üye oldum. Çocukluğumda annemin yetiştirdiği halk diliyle Arpa Zambağı denilen bir çiçek vardı, yıllardır bir yerde rastlamadım. Çok güzel kokan bir soğanlı bir çiçek. Soğanlarını bulabilsem bende yetiştireceğim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi acaba. Şimdiden teşekkürler.

bende birkaç tane minik arpa zambağı soğanı var.ama daha çok az.çoğaldığında size yollayabilirim.sizde yeniden o güzel kokuyu duyabilirsiniz.

acemifüsun 13-09-2009 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sükunet (Mesaj 483093)
çocukluğumun çiçeğiydi şimdilerde hiç bir yerde raslayamıyorum bu güzel çiçeğe
çilli begonyadan bahsediyorum.
sanırım kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden biride bu olsa gerek...
bakınız resim burada http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=29

Bu yaz pazarda çiçekçim minik çilli begonya fidesi getirdi, ben de ne zamandır istiyordum aldım, şimdi onu adam etmeye çalışıyorum,yine getirirse arzu ederseniz size alıp yollarım;)

BenBen1967 13-09-2009 22:44

Çilli begonya pekte kaybolan bir bitki değil nereye gitsem ondan bir saksı mutlaka görüyorum. Özellikle yaşlı teyzelerin evlerinde sıkça oluyor.

eticin 13-09-2009 22:56

sevgili neco, acaba mum çiçeğinin akrabası olan asinatus tan bir çelik edinme şansım var mı?

arkadaşlar ayrıca mum çiçeği arayan varsa gönderebilirim.

neconeco 13-09-2009 23:16

Selamlar. buralarda olsanız bir çelik verebilirdim fakat ankara, burdaki kargolar sanayii ağırlıklı çalışıyorlar hassas parçaları kabul etmiyorlar. Adanaya gönderecektim kabul etmediler.

eticin 14-09-2009 09:57

peki :( eğer kargonun taşıma sisteminde değişiklik olursa beni unutmayın lütfen sevgili neco.

izzeterisen 16-09-2009 19:51

Muğla-Ortaca'da kum zambakları koruma altına alınmış. Güzel bir haber .
http://ortaca.bel.tr/default.asp?Fid=5&id=37

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025