agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/1264.htm)

hakan_73 23-06-2008 01:35

Arzu hanım , çiçeğimi çok güzel paketlemişsiniz en ufak bile solgunluk yoktu yapraklarında. küçük bir saksıya diktim.Çabuk köklenmesi için .suyunu tabağından veriyorum.yakından dahada güzelmiş. gözüm gibi bakacağım. Çünkü, kendisi taa Trabzondan karadeniz kıyılarından geldi.;) Trabzon ,sürmenede bir çiçek kardeşim olduğu için çok mutlu oldum.;)Size tekrar bu güzelliği benimle paylaştığınız için ,teşekkür ediyorum. resimlerini kısa zamanda eklerim.

Arzu Kasapoğlu 23-06-2008 12:31

Çiçeğinizin Trabzon'dan Bursaya sorunsuz gitmesine bende çok sevindim Hakan Bey.

Hemen dikmekle iyi yapmışsınız, bu şekilde daha kolay tutuyor.

Yapraklarının toprağa değmemesi için altlarına taş, denizkabuğu vs. koyabilirsiniz, böylece yaprakların toprağa değip çürümesini engelleyebilirsiniz.

Ben de sizden dönen ilk çeliği tekrar saksısına diktim. İlerleyen zamanlarda başka bir çiçeksevere gönderirim:)

Sevgiler....

Arzu Kasapoğlu 23-06-2008 12:35

Zirartçı73 Şanlıurfaya giden çiçekte bu gün geri geldi.

bonsaipeyzaj 24-07-2008 03:29

merhaba arkadaşlar

meğer ben ne çok şey kaçırmışım konu 2004 te başlamış hakikaten bu kadar ilgi beni çok şaşırttı bir çok konu başlığında. neyse konunun özüne geleyim. bende bir mum çiçeği var sanırım cinsi hoya carnosa... ondan çelik alıp isteyenlere gönderebilirim. tabi hala isteyenler varsa :)

frezyab 24-07-2008 08:24

bonsaipeyzaj aldığınız çeliklerden banada gönderirseniz çok sevinirim.

ide 24-07-2008 10:26

Arzu hanımın Episca çiçeğinden bende rica etsem, çok mu geciktim acaba?;)

Arzu Kasapoğlu 24-07-2008 11:02

Sevgili İde, çiçeğimden iki ay önce dağıtım yaptım.

Önümüzdeki bahar ayında yeni oluşan sürgünlerden hatırlatırsanız gönderirim.

Sevgiler....

ide 25-07-2008 01:33

şimdiden teşekkür ediyorum Sevgili Arzu, o güzelliği yakından izlemeyi gerçekten çok istiyorum
sevgiler...

neconeco 27-07-2008 18:39

mum çiçeği

1 Eklenti(ler)
:rolleyes:selamlar, acızhane kücük bir mum çiçeğim var fakat gelişme göstermedi.Sağlık durumu nedir acaba. saygılarımla

berduray 28-07-2008 00:35

Ben beş altı senedir mum çiçeği sahibi olan biri olarak çiçeğinizin gayet sağlıklı göründüğünü söyleyebilirim.

Arada yapraklarının tozunu alınız ve spreyle fısfıs yapınız, bu uygulamayı çok sever.

Pencere ardı güneş bolca verilmeli.

Küçük bir fidanken yavaş gelişme gösterir ama sonradan coştumu tutamazsınız.

Düzenli sıvı gübreleme işe yarıyor.

Bir iki seneye kaç metreye ulaşır inanamazsınız.

neconeco 28-07-2008 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 262806)
Ben beş altı senedir mum çiçeği sahibi olan biri olarak çiçeğinizin gayet sağlıklı göründüğünü söyleyebilirim.

Arada yapraklarının tozunu alınız ve spreyle fısfıs yapınız, bu uygulamayı çok sever.

Pencere ardı güneş bolca verilmeli.

Küçük bir fidanken yavaş gelişme gösterir ama sonradan coştumu tutamazsınız.

Düzenli sıvı gübreleme işe yarıyor.

Bir iki seneye kaç metreye ulaşır inanamazsınız.

selamlar.vede saygılar verdğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çiçegime iyi bakacağim

günebakan 09-09-2008 15:17

benim oturduğum apartmanın grişinde var mum çiçeği bende alıp kendi evim dikeceğim eskiden çok olurdu ama şimdi pek yok mum çiçeği:)

mumçiçeği 16-09-2008 08:39

sevgili mum çiçeği dostları,bende istiyorum mum çiçeğinden,epey zamandır bu çiçeği arıyorum,sonunda bu siteyi keşfettim,elinde fazla çelik olan ve kargo ile(bedeli tarafımdan ödenmek üzere)yollayabilecek olan varsa lütfen özelden mesaj atsın,inanın çook mutlu olurum,hatta dünyanın en mutlu insanı olurum :))

hhsn 17-09-2008 10:03

merhaba kaybolmakta olan bitki türlerinden tohum veya çelik 'i olan var ise seve seve alabilirim .Bu beni çok mutlu eder. Evim ve bahçem oldukça müsait

Kaybolmaya yüz tutmuş olan çiçeklerin kaybolmamasına bir faydam olacaksa eğer, evimin ve bahçemin bir köşesinde onlar için mutlak suretle bir yerim mevcuttur. Ama siz değerli arkadaşlarımın bana söz konusu türlerin çeliklerini veya tohumlarını ulaştırması gerekmekte.

belki 24-10-2008 10:44

bizim evde de var mum çiçeği kendisi duvara doğru büyüyor. Annemin çok güzel çiçek açıyor iddalarına rağmen hala tek bir tomurcuk bile vermeyip bizi merakta bıraktı. Neyse ki amcamda ki mum çiçeğini görüp merakımız giderdik. Çiçeğin taç yaprakları mum gibi sanırım adını burdan almış.

ide 24-10-2008 13:27

Sevgili hhsn
adresinizi özelime yazarsanız elimde olan tohum ve fidelerden size gönderebilirim.
saygılar

günebakan 24-10-2008 16:32

Arkadaşlar bugün hisarönüne gittim selluka tohumunu sordum ama yoktu ordaki çiçekçilere sorduğumda yaşlı bir çiçekçide iki tane büyümüş selluka vardı 25 ytl ama bana pahalı geldi ilgilenenlere duyrulur:)

Ayrıca tohum satıcılarının çiçekler hakkında bilgiside pek yok mesela lobelya tohumu sordum tuhaf tuhaf suratıma baktılar

adaada 10-12-2008 18:03

Güzelbahçede oturuyorum sellukaya nasıl sahip olurum yardım

memet 10-12-2008 18:47

Selluka başlığında gezmek size fikir verir. ben de Güzelbahçedeyim.
Urla yolu üzerinde Avrupa çiçekçilikte tohumlarını benim verdiğim selluka fidanları var.
Benim adımı verirseniz ve ağaçlar üyesi olduğunuzu söylerseniz fiatların daha uygun olacağını sanıyorum.

Âyine-i Esma 10-01-2009 19:17

Episca ve taşdelen (taşkıran) çiçeklerinden, (eğer mümkünse) banada gönderebilirmisiniz.

Orkun Kırcı 10-01-2009 21:48

Bende sayenizde mum ve selluka yolculuğuna başladım. Bakalım selluka tohumlarım çimlenecek mi? Mum çiçeğim için şimdilik herşey yolunda. Herkese kolay gelsin...

zümrütü anka 02-02-2009 17:20

Merhaba arkadaşlar bende ekibe katılmak istiyorum.Bende çicek sevdalısıyım.Bende listedeki çicekler yok. Özellikle mum çicegini yetiştirmek istiyorum.Yetiştirdigim cok çeşitli çiceklerim var.Hepinize çicekli günler.

pembegül 09-02-2009 10:17

Hoş geldiniz sevgili zümrüdü anka sizde bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz..

neconeco 10-02-2009 20:20

Merhabalar. bence hiç denemeyin.)))))) adı üstünde mum gibi duruyor hiç ilerleme kaydedemedim.herhalde mısır kökenli sanki mumyalanmış.Zorla doksanbeş birtürlü yüz olmadı.))))

tugrul bıyıklı 10-02-2009 23:56

okudum okudum merak ettim şu mum çiçeğini ya:) bi şekilde bende bulup yetiştiricem ya akıl kalmadı bende evimde şuanlık 2 oda komple çiçeklere ağaçlara meyvelere ayrılmış şekilde:) arsa bakıyorum bulabilirsem güzel uyumlu bir tane alacağım ve sera yapacağım inşallah:)

belki 23-02-2009 21:47

uzun zamandır siteye giremiyordum geldim en sonunda.
bizim evde bir mum çiçeği var daha çiçek açtığını görmedik ama duvara doğru büyüyor. geçen sularken yerini oynatmışım olay oldu evde, burda da baya yetiştirmek isteyeni var.
benim mumçiçeği hakkındaki gözlemim şu ki: sarmaşık gibi duvara doğru büyüyor henüz çiçeklerini bile göremedim.
ama bu kadar çok seveni olduğuna göre çok müthiş herhalde. gerçi açmış halini de görmüştüm ama kısa bir görüştü :D

kaktüs 02-03-2009 16:38

Bu ekibe katılmak için ne gereklidir?

Başta ifade edilmiş olan çiçeklerin kaçına sahip olmak gerekir? Yoksa sadece bunları edinmek istemek de yeterli midir?

Bende liste dahilinde, usul usul büyümekte olan bir mum çiçeği (hoya carnosa) var. İkinci bir hoya türü için ise tetikteyim.

Bir de kaybolmaya yüz tutmuş sayılır mı bilmem ama sık rastlamadığım bir bitki olan atlas var evimde...

Selluka ve / veya ful için ise anladığım kadarıyla çoooook beklemek gerekli

berduray 02-03-2009 17:05

Ben tohum elde edebilirsem seve seve paylaşırım, ama ful benim de yok...

dilhana 30-03-2009 15:09

Mum Çiçeği sevenlere Merhaba.
Yazdıklarınızı okuyunca yıllar önce Ankarada yaşadığım yıllarım geldi aklıma. Camın önünde duran, sizlerinde söylediği gibi uzunlamasına büyüyen, her hali ile yerini sevdiğini bakınca anlayacağınız, sağlıklı görünümlu bir mum çiçeğim vardı.. O da uzun yıllar hiç çiçek açmadı..Ama sonrasında bir çiçeklendi ki her gören hayret ediyordu.O sırada taşındım ve taşınma esnasında kayboldu :((
Yok oldu kapının önünden. Sanırım bir çiçek sever habersiz sahip olmak istedi..Bilemedim.
Ama genede çiçek açsın diye uğraşmayın..Onun sağlıklı yaprakları ile görüntüsü de çok güzel..Hatta daha güzel.

neconeco 31-03-2009 00:08

Selamlar. malesef mum çiçeğim öldü.! şimdi yenisini almam lazım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025