![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi Çiçeği Peşinde...
Darkyes şu anda, Ankara - Gölbaşı - Hacı Hasan Köyü yakınlarında, nereye gittiğini bilmeden ve erzaksız ve neredeyse 10km. dir, elinde fotoğraf makinesi, peşinde çoban köpekleri sevgi çiçeği arıyor. Rastladığı bir çoban "Sevgi çiçeklerini biçtiler!" demiş. Bir ay öncesinde ise her yer ot, çiçekmiş... Detayları gelince anlatacak....tabi gelebilirse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Geldim zor oldu ama geldim. Ana yola çıkmam uzun sürmedi ama ana yol bitmek bilmedi. El attığım hiç bir araç da durmadı :P Neyse efendim Bir terslik olmazsa Nisan ayı ortalarında açacak olan Sevgi Çiçeklerinin yetiştiği bir yer buldum. Gidip fotoğraflayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sadece Gölbaşı'nda yayılım gösteren bu endemik bitkiyi, nesli tamamen tükenmeden görmeyi isteyen çok kişi olacak eminim... Nisan ayında çiçeklenme döneminde Gölbaşı' na gidelim, piknik için de iyi bir mevsim hem. Çekilen fotoğrafları da buraya koyarız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3722 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu gün bir keşif seyahati yapmış oldunuz. Umarım, Nisan ortalarında tekrarlayacağınız bu yolculukta bizler de size refakat ederiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Pazar günleri ,öğleden sonra olursa bende gelebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Virginia'da şehirlerarası yolun kenarında geniş bir alan (7-8 dönüm vardı) ayrılmıştı. Burayı ellemeden bırakmışlar ve tabelaya da burada eyaletimizin kır çiçeklerini görebilirsiniz yazmışlardı. Bir ufak yanyol çevresinden dolaşıyordu. Bulduğunuz yeri de birşekilde çevirip insan faaliyetlerinden uzaklaştırmak mümkün olsa keşke. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Oraya giden arkadaşlar "Burada Gölbaşı'nın gizli hazinesi sevgi çiçeğini görebilirsiniz." diye iddialı olmayan bir tabela hazırlasa (hatta kendileri boyayıp yazsa) ve uygun bir yere çaksa nasıl olur? Böylece yolu düşenler ya da gidip de kaybolanlar "burasıymış" diyebilir. ![]() Gerçi böyle olursa hazinenin pek gizliliği kalmamış oluyor ama olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Umarım hayattaki isteklerin hiç bitmez Spooky. Bana göre hayattan isteklerimiz bittiğinde yaşama isteğimizi de kaybediyoruz. Sevgi Çiçeğinin adı bile "yaşama isteği" uyandırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu haftasonu piknik yapabileceğimiz de bir yer tespitinde bulunmak suretiyle bir keşif gezisi daha yapmayı planlamaktayım ![]() Bu sefer sağolsun google Earth yardımıyla elimdeki bir haritayla bu işi yapacağımdan tahminen kazasız belasız olayı atlatmayı düşünüyorum. Piknik için Nisan 4. haftasonu uygun olur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili DarkYES, bu hafta sonu sen bize katıl. Piknik yerini daha sonra bulalım. Hatta benim bir önerim var. Bizim üyelerden Menderes40'ın ağaçlandırma alanı olabilir. Böylece bir ağaçlandırma çalışmasını da yakından görmüş oluruz. 18 martta çektiğim Resimler. ![]() ![]() Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Fotograflarda gittiğiniz yer neresi Yücel Bey? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Manzaralı bir mekan yapılmış kimin acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bu sevgi çiçeği gezisine katılmak isteyen minik bir öğrenci grubumuz da var. Tarım Bakanlığı Yayın Dairesinden Funda Hanım... Kendi oğlunun sınıfında bir duyuru yapacaktı. Geçen gün bana uğradığında Sevgi çiçeği konusunda ve çevremize sahip çıkma konusunda çocuklara bilinç kazandırmak için çocukları aramıza almanın güzelliğini konuştuk. Eğer Darkyes sevgi çiçeğini göreceğimiz alana ve civarındaki tesislere dair araştırmasını yaparsa, konaklama ve etkinlikleri planlayabileceğiz. Finalde piknik ve eğlence olmadan olmazz... ![]() Çocukların sorumluluğunu ve ulaşım için gerekenleri aileleri üstlenecekler. Buluşma günü konusunda bir fikrimiz yok henüz. konular geliştikçe buradan duyuracağız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çevre Referans Laboratuvarı Merkezi Haymana Yolu 5. Km. Gölbaşı / Ankara Buranın hemen karşısında içerisinde serlarda Sevgi Çiçeği yetiştirilen bir park vardı. Google Earth ile yerini buldum ama ismini bilmiyorum. Mogan gölü çevresindeki yapının devamı gibi gelmişti. ![]() http://loc.alize.us/#/geo:39.7705,32.77424,17,h/ Fotoğrafta görülen yer, Haymana yolu üzerinde bir yer. Zaten görüntüyü küçültünce parkın Mogan gölüne doğru uzadığı görülmekte. http://loc.alize.us/#/geo:39.77181,32.77416,18,h/ Bu fotoğrafın merkezindeki parkın hemen girişinde girilmesi yasak denen çitle çevrili bir alan var. Yine Sevgi Çiçeği ekili ![]() Bu parkın hemen yanında bir piknik alanı gözüme çaprmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Yücel Özlem : 11-04-2007 saat 09:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
bu çiçek
Sadece Gölbaşı'ında yetişiyor olamaz çünkü bizim kampüste(Hacettepe Beytepe) görmüştüm.Geçen senelerde fotoğrafını bile çekmiştim ama bulamıyorum aynı çiçekse eğer dikenli gibi ama çiçeği gelinciğin daha narini gibi görünüyor.Belki okulumuz Gölbaşına yakın olduğu için görmemiz doğaldır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |