agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Beğeni Düzeni45Beğeniler
  • 11 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2013, 22:05   #1
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Klimakterik olanlarla olmayanlar arasındaki farklardan biri de ürettikleri etilen miktarlarındaki dalgalanmalar.
Klimakterik olanlarda olgunlaşma zamanı üretilen etilen miktarı artıyor sonra tekrar inişe geçiyor, klimakterik olmayanlarda ise neredeyse hiç değişim olmuyor ama onlarda da olgunlaşma için etilen üretiliyor.

Bu özelliklerin bilinmesi hasat edeceğimiz ürünlerin uzak pazarlara nasıl daha az kayıpla gönderilmesi dolayısıyla bunların muhafazası yönünden önemli.

Bir de ürünlerin hasat olgunluğu ve yeme olgunluğu diye iki ayrı toplama zamanı var. Örneğin domatesi hasat olgunluğu yerine yeme olgunluğunda toplarsak 1-2 günden fazla dayanmaz (özellikle yerli çeşitler için) ama hasat olgunluğunda toplarsak uzun süre muhafaza edebiliriz hatta uzaktaki sevdiklerimize de gönderebiliriz.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025