![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Okuduğum sayfalar hep amatör olarak deneyimlerini aktaran kişilere ait olduğu için bu konuda bir açıklama yoktu. Ben de, bu konularda hiç bilgisi olmayan biri olarak, yoğurdun küf gibi bakteriyel aktivitelere yatkın olmasına, biranın da maya özelliğine verdim. Sporlar havadan toplanırmış, herhalde anaç vazifesi görüyorlar. Henüz daha yosun toplamadım ama, 2 adet taşa, iki ağaç gövdesine ve biraz da duvara, sadece yoğurt sürdüm. Bunları da bahçenin zaten yosunlu olan bölgesinde yaptım. Acaba, ekmek mayasını böyle bir yere bıraksak, neticesi ne olur? Denemekte yarar var, Nasreddin Hoca misali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik...
|
Her iki besin maddesinde de mayalardan kaynaklana ciddi miktarlarda "B" vitamin özelikle B12 riboflavonlar v.s. ve komplexleri mevcut... ki birayı ben orkidlerde yaprak gübrelemesi olarak salık vermişidim. tabii burdaki vitamin v.d. besin değerleri o kadar yüksek ki orchide anthuryum gibi gübreye duyarlı kök ve yaprakları olan nebatatlarda seyreltik kullanılması gereklidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|