![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabaklarım gün geçtikçe olgunlaşıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BU sonuncusu geçen sene yetiştirdiğim su kabağından yaptığım saksı müsfeddesi. İçinde yaklaşık 6 aydır su var ve şans bambusu diktim. Herhangi bir çürüme gözlemlemedim henüz. Şans bambusunun özelliği sadece suda yetişebiliyor olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharda bir operasyon yapmam lazım. ![]() Büyüklerini ben su kabağı diye biliyorum. Yan tarafından kesip maşrapa yaparlardı. Su kabağı folklörümüze kadar girmiştir. ![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabakları
Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
sn turunç avatarınızdaki menekşeler, süs kabakları, kabakların arkasındaki o yeşillik ne güzeller ![]() Paylaştıkça daha güzel olurlar diyorum ne dersiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bahcıvan onun adı juncus effucus. Geçen hafta koçtaştan aldım. Alırkende "allahım ne kadar saçma sapan bir bitki, harika" dedim. Sonra bakımı nasıl diye araştırırken siteyi keşfettim. Artık burdayım. Nasıl üreteceğimi bilmiyorum. Öğrenene kadar yalnızca bakmakla yetineceksin ![]() Çiçek kıskancı değilim paylaşıma her zaman açığım. Karşılık beklemem ama güzel jestlere hayır demen :Pp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
aşkın gözyaşları bu değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
agaclar.net
|
Ateş Bey, yaprak çiçek ve öğütülmüş tohumları hem salata hem de garnitürlerde kullanılabiliyor. Tohumlarını bir minik el değirmeninde çekip baharat gibi kullanmak da mümkün. Yaprak ve çiçekleri yüksek oranda C vitamini içeriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |