![]() |
2 Eklenti(ler)
Mine Hanım,2007 yılında bana bu konuda yardımcı olmuştunuz ama malesef taşınma sırasında aldığım çıktılar kaybolmuş bulamadığım için size tekrar yazmak zorunda kaldım şimdiden mazur görün.
Menekşelerim yine aynı hastalığa yakalandı yani yine yaprakları ve gövdesi beyaz beyaz pamuklaşma oldu ne yapabilirim fotoğrafını ekte yolluyorum.Gösterdiginiz ilgiye şimdiden çok teşekkür ederim. |
Merhaba Mine Hanım ben yeni üyelerinizden Necmiye Demir. Oturduğum sitenin bahçesinde, balkonumun dibinde bir limon ağacı var. 9 yıldır meyva verdiğini görmedim yapraklarındaki dikenler batıyor diye neredeyse her sene dibinden kesiyorlar o inadına yeniden büyüyor yola sarkmasın diye kendimce önlemler alıyorum sitenize güvenerek bugün gene kesme muhabbeti vardı aşı yapacağım ya da aşılattıracağım, güzel çiçekler açacak diye savuşturmaya çalıştım. Sizden yardım istiyorum bu güzel ağacı kurtarmam için bana yardım edin. Ben çekirdeklerden bir sürü limon fidesi elde ettim ve onları hediye ettim çünki aşı bilmiyorum, kedilerim saksılara çok meraklı ama turunç fidanı muhakkak edineceğim. Güzelliklerle.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Resimlerle de anlatırsak şöyle; Eklenti 115519 |
Alıntı:
Soğuklamayı 4-5 derecede yapın. Genelde buzdolabının sebzeliği uygundur. Schisandra chinensis (vitalberry) başlığını takip ederseniz çimlendirmeyi başaran arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. |
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım, sağolun.
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 115687[/ATTACH]Mine hanım, benjamin kauçuğum sağlıklı yaprak çıkarıyor, fakat bir süre sonra eski yaprakta kararma oluyor. Bu kararan yaprağı kesiyorum, bir süre sonra yeni yaprak çıkardığında bu kararma tekrar ediyor. Bunun sonucunda bitki istenen gelişimi gösteremiyor.
Yapraktaki bu kararmanın sebebi ne olabilir? Önlemek için ne yapmalıyım? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 115789Mine hanım bir sorum daha olacak. Japon gülümün yapraklarında sararma ve içe doğru kıvrılma var, sanki susamış gibi. Ama suladığımda da düzelmiyor. Sorunu sizce ne olabilir?
|
mine hanım bu başlıktan hakikaten çok şey öğrendim. size içtenlikle teşekkür ederim.
|
Mine Hanım herzamanki gibi yine yardıma yetiştiniz.Çok ama çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,şunu uzun süredir merak ediyorum:Saksıları böyle yapsak,taşlarla , yeni yumrular ya da sürgünler gelişebilir mi?Kedim büyük saksıları eşeleyip uygun bulursa tuvalet olarak kullanıyor da...
|
Mine Hanım merhaba. Aslında cevabınıbirazcık tahmin ettiğim ama yinede bir umut, sorum olacak. Bahçede bulunan güllerin dibini, görsel açıdan güzelleştirmek için, gülün dibini belli bir çapta açıklık bıraksak ve yaklaşık 50 cm çapında bir daireyi betonlasak(en fazla 15 cm derinlikte) ve üzerine mevsimlik bodur çiçekler diksek(çuha gibi) güllere çok mu zarar vermiş oluruz?cevabınız için şimdiden teşekkürler
|
Bu arada neden böyle bir şey istediğimi açıklayayım. Ne kadar temizlesemde güllerin dibinde yabani otlar büyüyor, hem görüntü kötü oluyor hem de çiçeğe zarar veriyor diye düşünüyorum....
|
Sn denizkedisi, mesajınızda resmi olan çiçek sizin mi.Bir arkadaşımdan alarak çoğalttım ama adını bilmiyorum.Biliyorsanız çok sevineceğim...:)
|
Bu netten ama bende daha büyüğü var.Adı Zamioculcas Zamiifolia .
|
torf ve menekşelerdeki sorunlar
5 Eklenti(ler)
Mine Hanım!
Bir kez daha bilginize basvurmamı gerektiren bir olayla karsı karşı karşıyayım. Önerilerinizi bekliyorum saygılarımla; İki farklı sorunla karsı karşı karşıyayım. İlki saksılarımdaki torflarda gorulen beyazlamalar.İkincisi ise menekşelerimin ikisinde gorulen ayrı ayrı sorunlar. Menekşelerimde gorulen sorunlardan ilki bolsayıda tomurcuk vermesine karşın acmadan kuruması acanların ise cok kısa surede oce sararıp sonra kuruması İkinci sorun ise menekşelerimiden birinin yeni cıkan yapraklarının beyazımsı bir renk onunda yapraklar vermesi yeşil rengin de cok soluk kalması. Not tüm menekşelerim aynı toprak ve aynı ortamda aynı ışık miktarı ve aynı sıklıkla sulanmakta.:( |
Torf ve menekşelerdeki sorunlar 2
4 Eklenti(ler)
Bunlarda diger resimler!! yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:)
|
tohumla gül üretmek
Alıntı:
sitede çok yeniyim.İnşallah doğru yere yazıyorumdur.Tohumdan gül üretimi hakkında bilgiye ihtiyacım var.Teşekkürler. |
Sayın Mine Hanım
Kiraz bahçesi olan bir arkadaşım kirazlara DAP gübresinin hangi ayda verilmesinin daha uygun olacağını sordu. Ağaçlar 14 yaşında. Acaba ne kadar gübre verilmelidir? 15 15 15 gübresinden de vermeyi düşünüyor. Tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkürler. |
Helichrysum italicum
1 Eklenti(ler)
Sayın Mine Hanım,
Helichrysum italicum ile bir tecrübeniz oldu mu? |
Merhaba, ben site de yeniyim. Bitkilerden de fazla anlamıyorum. Koç taştan bir sarmaşık aldım, beyaz (kırmızı olanı da var) boru şeklinde çiçekler açıyor. Yaprakların dibinde ve yaprak arası saplarda ufak beyaz küf şeklinde beyaz topçuklar oluşuyor, parmağımla ellediğimide lif lif uzayan yapışkan bir yapısı olduğunu gördüm. Yapraklarda leke şeklinde sararma da oldu. Ne yapmam gerekiyor. Oda bitkisi değil, ama havalı ve ışık alan yerlerde olabilir dediler. Bulunduğu yer de öyle. Başında hayatından çok memnundu. Seyahate gittiğimde birine bıraktım. Ondan sonra yaprakları sarardı. Toprağını değiştirdim ama bu durumlar ortaya çıktı. Ne yapabilirim. Bilgi verirseniz sevinirm
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yapraklar ve tomurcuklarla ilgili olası sebepler şunlar; Genç yaprakların beyaz veya soluk renkte çıkışı aşırı kireçten dolayı demir eksikliği nedeniyle olur. Aşırı derecede olursa çiçeklenmeyi de etkiler, tomurcuklar böyle kurur. Yaprakların beyazlaşması genelde ışık sorunudur, ama hepsi aynı yerde duruyorsa akla virüs gelir. Bu durumda o menekşeyi tecrit edilir, ondan üretim yapılmaz, yapraklarını kestiğiniz makas veya bıçağı çamaşır suyu ile denfekte edilir. Bu arada kırmızı örümcekler için de kontrol yapmalısınız. Emgi yaparak buna sebep olabilir, aynı şekilde tomurcuklarda da emgi yapabilir ve öldürürler. Yine aynı şekilde toprağın aşırı ıslak oluşu, havalanmanın azlığı, bir kök hastalığının başlaması tomurcukları açmadan öldürür. Bitkinizde herhangi bir sağlık sorunu varsa çiçeklenmede de problem olması kaçınılmaz bir durum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025