![]() |
Mine hn.
Çim başlığı altında sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir diye birde burdan sormak istedim.Çimlerimize ne kadar su vermeliyiz.Ve aşağıdaki aşamalar doğrumudur. Birde yer örtücü olarak yonca gibi veya çim kadar sorun çıkarmayacak mevcut çimin üstüne ne gibi bir şey(bakımı zor olmayan) ne önerebilirsiniz. Sayın Mine Hn. 1000 metrekare bir alan,günlük 4 ton su veriliyor.Otomatik sulama sistemi ile sulanıyor. Yaklaşık olarak 1 sa. veya 45 dk. sulanıyor. Verilen miktarı depo yoluyla kontrol ediyoruz. Su sıkıntımız çok olduğu için ne kadar verdiğimizi tonaj olarak tutuyoruz. Şeker gübresi, toprak gübresi diye adlandırılan ziraatçilerde satılan gübrelerden verildi. Ama ne kadar aralıkla verildiğini tam olarak söyleyemiyorum. Çünkü bunlar yazın yapılan gübrelemeler, ekim ayından beri bir bakım uygulanmadı, sulamada yapılmadı. Ben şimdiden sonra ne yapmalıyım diye araştırma yapıyorum. Sitedeki yazılanlardan okuduğum kadarı ile şöyle bir şeyler çıkardım bir inceleyebilirseniz çok memnun olurum; 1- Dezenfektan uygulaması (akşam yapılacak - Huwasan 10lt. suya/20 cc. karıştırılarak sırt pompası ile 20cm. yükseklikten uygulanacak.) 2- Sabah sulama yapılacak 3- 2 gün sonra Fungusit yapılacak(Sportak+Pilben veya Benlate uygulanacak. Sulama ne zaman ?) 4- 2 gün sonra Turfset + MAP uygulanacak (Gün battıktan sonra) 5- 1 hafta sonra tekrar Turset + Map uygulanacak 6- 2 gün sonra tekrar Fungusit yapılacak. 7- 2 gün sonra gübre uygulanacak (nasıl bir gübre ??) Şimdi 1. sorum Huwasan karışımı 1000metrekare için uygunmu? 2. sorum bunları şu mevsimde yani mart başı uygulamak doğrumu? 3. sorum yoksa hiç uğraşmayıp ayrık tohumumu atalım? Çünkü 3 senedir artık yaka silktik. İlginize şimdiden teşekkür ederim |
Sn Mine Hanım
Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Mine hanım hafta sonu hoşuma giden bu bitkiyi aldım fakat tanımıyorum.Bir saksıda farklı büyüklüklerde 3 tane var.Farklı saksılara almalımıyım?(bu işlemi nasıl yapmalıyım?)sulama,bulunması gerekn ortamları hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
RESİM EKLİYORUM. |
2 Eklenti(ler)
Sayın Mine hanım ,
14 şubatta hediye olarak gelen çiçeğimin saksısını değiştirdim . Çiçeğe iş yerinde baktığım için 2 gün sulanmadı . Bu sabah çok kötü bir halde buldum ,hemen suladık ama durumunda bir değişiklik olmadı . Kurtarmak için yapacak bir şey var mı ? |
İyi akşamlar mine hanım, geçen yıl balkonunda saksıda domates yetiştirmeye çalıştım. İstediğim verimi alamadım. 15 fide dikmiştim her saksıdan 3 domates zor aldım. Saksılarım 25-30 cm lik. Duyduğuma göre domatesin kökleri saksının dibine deyince meyve vermezmiş. Bu yılda ekmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Akabinde 2 gün sonra da ilaç verin. Turfset ve Map uygulamasını da bundan ikigün sonra yapın. Bir hafta sonra yeniden ilaçlama yapın. Sonrasında gübre vermeyin. Gübrelemeye 1 ay sonra başlayın. Suyu sabah erken verin. Nemli havalarda ve çiğ düşerken su vermeyin. Yalnız sizin suyunuz çok az, bir m2 ye 4 lt su veriyorsunuz demektir. Bu da yaz döneminde çimi strese sokar. Su stresi hastalığa da neden olur. Çok iyi bir toprağınız olursa ve bol s tutarsa o zaman ancak idare eder. Sizin bu sulama koşullarında bir dönümün hepsini çim yapmamanızı öneririm. Kışın ve baharda sorun değil ama yazın ne olacak. Biz ayrık türü çimlere bile yaz sıcağında 10-15 lt su veriyoruz. Siz daha serinde olsanız bile bu miktarı yazın 8-10 lt den aşağıya düşürürseniz sapsarı, yoluk, ölen zayıf bir çim alanınız olur. |
Alıntı:
Farklı boyda olanları bu şekilde aynı saksıya dikilerek satılır. Ayırmayınız, tekli olarak çok zayıf dururlar. Kanaatkar bitkidir. Çok su sevmez. Aydınlık yerleri sever ama gölgeye de tahammül gösterir. Tabağında su bırakmayın, toprağını nemli tutun, bu aydan başlayıp sonbahara dek 15 günde bir yapraklı bitkiler için olan besinlerden verin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın mine hanım benim trabzonda bir fıntık bahcem var içinde ceşitli dikenler ve fidanlar oluyor bunların kökünü nasıl kurutabilirim tavsiye edeceginiz etkili bir zirai ilac varmı saygılar
|
Sayın filozof aramıza hoşgeldiniz. Yabancı otla mücadele kolay değil. Hayvan gübresi kullanıyorsanız mutlaka bekletin, bekletmeden, yanmadan kullanmayın. Otları çiçeklenip tohum dökmeden önce biçin. Ot azsa elle mücadele edin, çapalattırıp söktürün. Ot fazla ise kimyasal mücadele gerekir. Bunun için birçok alternatif var. Örneğin glyphosate etkili maddeli bir ilaç kullanabilirsiniz. İl veya ilçe tarım müdürlüğüne başvurdunuz mu? Bölgenizde reçete yazmaya yetkili bir ziraat mühendisi size yardımcı olacaktır.
|
Alıntı:
|
Sayın Mine Hanım;Benim bahçe kenarında hanımeli var.Burada şu zaman hava soğuk ve karlı.Bunları ne zaman ve nasıl budamalıyım.Yardımınızı bekliyorum.
|
Teşekkürler
Mine hn. verdiğniz bilgiler doğrultusunda işlemleri gerçekleştireceğiz. Tekrar ilginize teşekkürler. |
Alıntı:
|
Mine Hanım beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
|
tesekkür ederim mine hanım
|
Sayın Mine Hanım
Difenbahya başlığında arkadaşlarımızla konuyu paylaştık ama sanırım hiçbirimiz net olarak bilemiyoruz.Difenbahyamda oluşan gözlerde bir sorun mevcutmudur öğrenmek istemekteyim ayrıca bakımında uymamız gereken kati konular varmıdır ? Saksısını yaklaşık üç hafta önce değiştirdim.Yardımınız için şimdiden teşekkürler. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=473 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=484 |
Mine Hanım Bahceme 15 gün kadar önce havaları güzel görüp 6 adet melisa ciçeği diktim havaların soğuması ve aşırı yağmurlardan üzerindeki yapraklar döküldü acaba kendilerini toparlarlarmı.
|
Yabani Böğürtlen
1 Eklenti(ler)
Sayın Mine Pakkaner,
Bahçemde hızla yayılan yabani böğürtlenler var. İnternetten baktığım ve edindiğim bilgilere dayanarak yabani böğürtlen yazıyorum doğrumu emin değilim. Eklenti 68281 Kimyasal kullanmak asla istemiyoruz, elle temizlemeye çalışıyoruz. Fakat bildiğiniz, büyümelerini engelleyecek doğal bir yöntem var mıdır? Teşekkür ederim. |
Mine hanım, başka bir konuda yazdığım meselemi burada da paylaşmak istiyorum, sizin çare tavsiyesinde bulunacağınızı söylediler :)
Alıntı:
Ve Guzmanya dışarıda kış sıcaklıklarına dayanır mı, böyle mi anlamalıyım? Zaten ben onu dışarıda yetiştirmek istiyordum aslında, mezarlıkta. Dışarısı evden daha mı uygundur? 2.Sorunum; Alıntı:
|
Sayın mine hanım, bir yıl önce diktiğim zeytin findanlarının yapraklarının uç
kısımlarından başlayan, genelde orta kısımlarına varan bazen de yaprağın tamamına yakınında yanık şeklinde kızıl renkte kurumalar oluşuyor. Bazı ağaçlarda birkaç yaprak, bazılarında yoğunlukta, bazılarında ise hiç yok. Geçen yaz, gübreleme olarak fidan başı yarım kg organik gübre(organesen) kullandım, 1-1,5 ay önce her fidanın kökünden iki karış uzağına yanmış koyun gübresini karıştırarak gömdüm. Zeytin hastalıkları konularını araştırdım bu sorunun cevabını bulamadım. Bu bir hastalık mıdır? Yoksa aşırı yağışlardan kaynaklanan bir sorun mudur? Acilen cevap bekliyorum. Saygılarımla...Teşekkürler. |
Mine Hanım Merhaba
Çanakkale'deki yazlığımızın olduğu bölgede asırlık meşe ağaçları var. Bunlar Anıt ağaçlar olarak değerlendirilip koruma altına alındılar çok şükür. Zaten çoğu da site sınırları içerisinde olduğu için, çoktandır bizim korumamızdaydılar. Ancak araştırmamıza rağmen çözüm bulamadığımız bir sorunumuz var. Karıncalar... Meşelerin üzerine yerleşmiş olan büyük miktarda karınca sürüleri var. Ve meşelerde nedeninin karıncalardan mi yoksa başka birşeyden mi kaynaklandığını bilmediğimiz oyuklar oluşuyor. Bazı yaşlı ağaçlarda kova kova su doldurabileceğiniz hacimlerde boşluklar var. Meşe kendini iyileştirebilen bir ağaç gözlemlediğim kadarı ile ama bu boşluklar dolmuyor. Kabuğunu kaldırdığınızda içinden karıncalar çıkmaya devam ediyor. Karıncalar da enteresan, cinslerini bilmesem de bir şekilde elinizi ağaca dayadığınızda ve üzerinize geldiklerinde sizi ısırıyorlar. Görüntüleri bildiğimiz karıncalardan biraz farklı. Bizi endişelendiren şey, meşelerin oyuklarının artarak bu yüzlerce yıllık ağaçları kaybetmemiz. Meşelerdeki bu durum karıncalardan mı kaynaklanıyor? Ya da meşedeki başka bir problem mi karıncaları çekiyor? Bu durum için ne yapabiliriz beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Saygılar |
Alıntı:
Biliyorum çok güzel ve lezzetli görünüyor bu minik meyveler, öyleler de inanın bazen toplayıp yiyorum. Bir de dondurmanın içine karıştırıyorum harika oluyor :) Fakat bu bitki ile uğraşmak çok zor, çok çabuk yayılıyor ve büyüyor, her yerde de kökleniyor. Ağaçların üzerine tırmanıyor malesef. En azından kontrol altına alabilsem çok faydalı olacak benim için. |
Sayın rohlfs. Evet. Bu konuda haklısınız.
Ne yapabilr siniz? Aklımda kaldığı kadarı ile kimyasal kullanmak istemiyorsunuz. Ya tamamı ile yok etmeniz lazım. Bu birinci şık. **** elinizde budama makası ve sık sık yeni sürgünleri, uzayan dalcıklarını devamlı budayıp bitkiyi kontrol altında tutmanız gerekecek. Yani onunla devamlı uğraşmanız lazım. Size kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Bakımı ile ilgili difenbahya başlığında pekçok bilgi bulabilirsiniz. Önemli olan mümkün olduğunca kireçsiz, klorsuz su, aydınlık, rüzgarsız, ılık bir ortam ve güzel bir saksı harcı. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Prümüsle yeni sürgünleri yakarsak daha kolay kontrol altına alabiliriz sanırım. İyi çalışmalar dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025