![]() |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Mine Hanım.
Bugün bir paket 25 lik paket aldım. Şimdilik elle biçtiğim bir kenar kısma dikmeyi deneyeceğim. (25 tane soğan çok az ama en kısa olan tür sadece bir paket kalmıştı) |
Bugün, çimleri makasla kestiğim yürüme yolunun taşlarının aralarına ve yanlarına 3'lü ve 4'lü gruplar halinde diktim çiğdem soğanlarını. Bitkinin azami yüklekliği 10 cm. Güzel olacağını umuyorum.
|
Teşekkürler Mine Hanım...
|
Sn Mine Hanım
Merhabalar Elma ve kiraz ağaçlarında kök mantarı için kesin çözüm ne önerirsiniz? Tavsiye edeceğiniz ilaçı ne zaman ve nasıl kullanmalıyım? Teşekkürler. |
Kök mantarından kastınız Armillaria veya Rosellinia kök çürüklüğü olsa gerek. Maalesef tam bir tedavisi yoktur. Her ikisinin de mücadelesi aynı;
Hastalık başlangıcında hasta yerler kesilip temizlenip %5'lik Bordo Bulamacını fırça ile sürün, bu kuruyunca üzerini aşı macunu veya 750 gr ardıç katranı + 250 gr göztaşı karışımı ile kapatın. Sağlam ağaçları korumak için, % 2' lik Göztaşı ile m2 ye 10 litre ilaçlı su ile sulanmalıdır. Bu arada Armillaria ile ilgili Ege Ü. Ziraat Fak. Bitki Koruma Bölümü'nden bir öğretim üyemiz Huwasan isimli deanfektanla uygulama yaptı ve olumlu sonuçlar aldı. Dezenfektanı hasta dokuları temizledikten sonra kullandı, Ağaç çevresine de bol su ile verdi. Bu arada bahçenin herhangi bir yerinde hastalık görülüyorsa diğer alanlara atlamasın diye hendekler kazılarak hasta bölge izole edilir. Ölen ağaçlar sökülüp çukuruna kireç atılır ve bir yıl çukur açık bırakılır. |
Sayın Mine Hanım
Cevabınız için teşekkür ederim. |
merhaba mina hanım bır sorum olucaktı benim bir akrabam koyune iğde fidanı dıkmek istiyor orata anadolu bolgesınden ve koyunun topragı sert hangı cıns iğde dikebilir ??
|
Sevgili Mine hanım , çimlerim verdiğiniz bilgilerle ve benim 2 aylık mücadelemle kayıpsız bir şekilde yazı atlattı . Son yağmurlarla da adeta kudurdu , son 1 ayda
4 kez budama yaptım oysa bütün yaz sadece 2 sefer biçmiştim . Teorik olarak yağmur suyunun bitkiler üzerindeki etkilerini ve faydalarını biliyordum ancak bu etkiyi çok net olarak çimlerde izledim . Bu günlerde artezyen kuyusu derdine düştüm . Sizden yardım isteyeceğim 2 ürün var . Policarbon levha ve tarım perliti . Bu malzemeleri İzmir ' de nerelerden temin edebilirim . Gıda çarşısı ve Beyler sokak haricinde bakabileceğim bir yerler varmı acaba ? Bir gün içinde gelip geri döndüğüm için zamanım çok kısıtlı , bu nedenle paylaşabileceğiniz adresler var ise yardımınızı bekliyorum .Selamlar , sevgiler . |
Merhaba Oyaman,
Soruları Min hanıma sormuşsunuz ama ben de kendilerine yardımcı olmak babından cevap vermek istedim. Polikarbon levhaları uygun fiyata Gıda çarşısında İSG Reklamcılıktan Tel 44 1 447 Tarım Perliti de yine gıda çarşısında Karaoğlu İnş Malz. firmasından bulabilirsiniz. |
Alıntı:
çok farklı fiatlar vardı . |
Oceanheart, teşekkür ederim :)
|
Sn. Mine Pakkaner benim sorum karabiberle ilgili.Bu bitki ülkemiz şartlarına uyum sağlayabilirmi? Eğer sağlayamazsa sera veya ev içerisinde yetiştirilebilinirmi.Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
Sera içerisinde ilave aydınlatma ile yetiştirmek mümkün olabilir. Tropik bir bitki olduğunu unutmamak gerekir. Sarılıcı bir bitki olduğu için gerekli desteklemelerin yapılması da şart.
http://www.rain-tree.com/Plant-Image...grum_p2jpg.jpg |
Gülleri saksıdan sökebilir miyim?
Sayın Mine Hanım,
Kış sezonunda İstanbul da, yazın Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü'nde ikamet ediyorum. Şu anda İstanbul' dayım. İki gün sonra Samsun' a gideceğim. Beraberimde bir arkadaşımın armağanı olan dört adet saksıda gül fidanını götürmem gerekiyor. Evden eve,yaklaşık 15 saat bir yolculuğum olacak. Diyorum ki; kasım ayı geldi sayılır. Acaba saksılardan söküp, köklerini nemli bir beze sarıp götürsem ve hemen orada düşündüğüm yere diksem? Topraksız taşımak ve dikmek için biraz daha erken mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla, sağlıkla kalın. |
Bunu yapabilmeniz kısmen mümkün. Ancak kök aksamı ile bereber yeşil aksamı da küçültmeniz gerek. Tamamen topraksız da bırakmayın. Saksıdan çıkarınca keskin bir bıçakla, kalıp şeklinde çıkan toprağı yanlarından pasta keser gibi dilimler çıkararak küçültün, tabandan da küçültün. Bir dikdörtgen pirizma veya küp hanine getirin.
Dallarını da bu hacme göre kısaltıp budayın. Sonra aspirinli su solüsyonu emdirilmiş bir bezle sarın yeşil aksamı da nemli bir beze satın ve yola çıkın. Seyahat boyunca serin ve gölge bir yerde durmaları şart. Gelir gelmez yerlerine dikin ve can suyu verin. |
Mine hanım;
Önerilerinizi eksiksiz ve özenle uygulayacağım. İlginize tekrar teşekkürederim. Saygılarımla. |
Eğer konu olarak varsa kusura bakmayın bayağı bir araştırdım bulamadım.İnternetten kapsül olarak GA3 almak istiyorum.Birçok çeşit tohumum var.bunları çimlendirirken kullanacağım.Fakat saksı bazın kullanma şekli, ölçüsü ve periyodu ne olacak?
|
Bu bitkinin adı ne?
2 Eklenti(ler)
Düden şelalesi gezimizde fotoğrafladığımız bu yer örtücünün hangi bitki olduğunu bilmiyoruz,bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://botanika.wendys.cz/foto/O287.jpg http://www.agaclar.net/galeri/showim...imageuser=4212 Yabani menekşe ya da orman menekşesi de olabilir...Çok güzel kokulu ve yayılıcı bir menekşe.Ankara'da da kışın yaprakları donmasına rağmen ilkbaharda tekrar çıkarak bahçede yetiştiriliyor. |
Deniz akvaryumu kokulu menekşenin en belirgin yaprak özelliği yüreksi olmasıdır. Yani yaprak ucu sivridir. Şükran Hanım' ın fotoğrafına bakınca yaprak ucunun yuvarlak olduğunu göreceksiniz.
|
Mine Hanım ve Deniz Akvaryumu çok teşekkürler bu bilgiler için.. Bunun yetiştirilmesi nasıl mümkün olur ? Acaba büyük marketlerde pakette tohumunu bulmak mümkün müdür? Aslında komşumun bahçesinde daha iri yapraklısından var ve sizin tarifinize göre onun yer menekşesi olma ihtimali çok. O da Deniz Akvaryumunun dediği gibi baharda yeniden çıkıyorlar ve minik minik çiçekleri oluyor. Tohum olarak almak istememizin nedeni resimdeki gibi bir sıklık ve görüntü elde edbilmek.. Yarım saat kadar bu güzelliklerden ayrılamamıştım..Tekrar teşekkürler..
|
Alıntı:
En iyisi komşunuzun bahçesinden 5-6 kök alıp dikmek, çok çabuk çoğalıyorlar. |
Teşekkürler Deniz akvaryumu ,öyle deneyelim..(komşunun bahçesini ne zaman ziyaret etmeliyim?)
|
Bu durumda komşunuzda menekşe var. Menekşenin yaprakları büyük ve kalp şeklindedir. Fotoğrafınızdaki gibi küçük ve yuvarlak değildir.
Şu anda ayırma yoluyla üretebilirsiniz. Komşunuzun bahçesinden toprağıyla bir öbek menekşe alınız. Onları ayırıp saksılara dikiniz. Yalnız saksıda gelişmesini tamamlayınca geniş ve gölgeli bir alana yere dikin. Yer örtücü olarak kullanacaksanız 1 m2 alana en az 12 tane dikiniz. Seri bir kaplama isterseniz 20 -25 taneye kadar dikemeniz mümkün. |
Bilgiler için tekrar çok teşkkür ederim. Bu işi hafta sonu mutlaka halletmeliyim.
|
Merhabalar, ben Ankara'dayım ve yaklaşık 4-5 yaşında bir kiraz ağacını 10 metre öteye nakletmek gibi bir planım var. Gövde çapı yaklaşık 8 cm oldu boyuda 3 metre civarı. Sizce bu boyda bir ağaç sadece belle nakledilebilirmi? Bunun için dikkat etmem gereken bişey varmı? Teşekkürler şimdiden.
|
3 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin ne olduğunu merak ediyoruz.Cam güzeli veya bir tür begonya olduğunu düşünüyoruz ama mesajlardaki resimlere de benzetemedik.yardımcı olursanız seviniriz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025