![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bakınca çiçeklerinin bu şekilde ucu yıldız gibi tübüler olduğunu göreceksiniz. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Mine hanım:)
|
Teşekkürler Mine Hanım.
|
Mine hanım merhaba,
Çileklerdeki yeni yaprakların çürümesinin önüne geçemedim topraktan ileri geldiğine eminim çünki sulamayı gayet düzenli ve uygun miktarda yapıyorum ne tavsiye edersiniz? (çilekler uzun boy saksılarda) |
Hastalık etmenini bilmiyoruz ama, genel bakarsak bir fungusit kullanmanız şart bu durumda. Captan ve Benlate uygulayabilirsiniz.
|
Çok teşekkürler Mine hanım..
|
gül fidani ekimi
Mine hanim iyi günler dilerim. Siparis ettigimiz on adet gül fidani bugün elime gecti. Hemen suya koydum, yarin dikmeyi düsünüyorum. Acacagimiz cukurlara (gecen sene organik gübre kullanmistik) hayvan gübresi karistirip ekmek istiyorum ancak kökleri cok uzun kisaltmali miyim? Bir de burada artik hava sicakligi gündüz 5-6 derece bazen 0 dereceye indigi oluyor. Gece de genelde 0 derecelerde. Eger topraga ekmek icin gec kaldiysam saksilarda kisi gecirmesini saglamam daha mi iyi olur? Sevgiler.
|
Kökleri kısaltın, donlar başladığına göre fidanları saksılara dikip orada kışlatırsanız daha iyi olacak. Kolay gelsin. :)
|
Mine hanım;
Fidan dikimi yaparken, taban gübre niyetine çukura balık koyabilirmiyiz? Çocukluğumda rahmetli dedem yatişmiş ağaç diplerine balık eti gömerdi. Malumunuz balıkçılardan artıkları almak gayet mümkün. Bu işlemin fidana ne gibi faydası **** zararı olabilir? Aydılatırsanız sevinirim... |
Areka
Mine hanım öncelikle iyi akşamlar.
Benim çalıştığım yerde areka var ve yaklaşık olarak 5 senedir aynı şekil de duruyordu ne uzuyor nede kısalıyordu. Ben yaklaşık olarak 1 ay önce arekayı işyerimden aldım, alırken toprağını ve saksisini değiştirdim. Değiştirirken arekanın altında bir parke taşı vardı ve ben bunu kaldırıp attım. Şimdi ise yaprakları sararmaya başladı yanınıda bir de sarmaşık vardı o da sararmaya solmaya başladı. Ben ne yapabilirim sorunu nedir yardım edebilirseniz sevinirim :( Teşekkürler. Ben işyerimden aldığım da bakımı yok denecek kadar azdı. Son zamanlarda salon da tutuyorum ve sanki biraz suyu fazla kaçtı gibi. |
Mine Hanım bu hafta güz dikimi yapmaya başlayacağız. (cuma) Galiba mesajları okumaya fırsatınız olmadı. Bu balık artıklarının işe yarayabileceğinden emin olsam kullanmak için iyi bir fırsat olacaktı. Ben cumaya kadar yine bekleyeceğim ve iki fidanın dibinede balık artıklarını taban gübre olarak vereceğim. Elimizdeki fidanlar kara ve mavi servi birazda karaçam. Hepsi torbalı ortalama yaş 2 +1
|
Alıntı:
Balık unu, kan unu, kemik ve boynuz unu yetiştiricilikte kullanılıyor, ancak bu organik maddeleri olduğu gibi verirseniz hem bitkiye toksik etki yaratabilir, hem toprağa zararlıları çekebilir, hem de içerisindeki yağ toprağınızı kirletebilir. Birkaç fidanınızda denemenizde sakınca yok ama ben olsam bütün bitkilerimin dibine bunları gömmezdim. Kısa vadede ani olarak azot gübrelemesi sonucu alınabilir, ama ya sonra? |
Alıntı:
|
Mine hanım teşekkür ederim. Henüz durumunu tam olarak göremedim ama kolonya çiçeği diyorlardı. Gece kokuyormuş, çiçek benzeri bir iki şekil var ama bugünlerde de kış sezonu için idareten geçici bir plastik örtü altında diğer saksılarla birlikte kivileri ve gülleri koruganlığa aldım. Ancak yerde yaş olduğundan mıdır nedir gerçi saksılarında rolü olabilir ama naylon'un iç tarafı buhardan-nemden buharlanmış damlacıklar kaplamış. Havalandırdım bugün, ama zararı olur mu saksılara. Devamlı da açarsam ısı muhafazası zor olur.
|
Mine Hanım teşekkür ederim.Biz bugün fidanlarımızdan 50 tanesini diktik. Taban gübre olarak bolca koyun gübresi verdim. Sizden haber bekliyordum, denemede yapmadım. Bu seferde toprağın 20 cm altından evvelce de gördüğüm bir böcek çıktı. Foruma bakayım ilgili alan varsa resmini koyup öğreneceğiz.
|
Gül ibrişim tohumu ekeceğim form başlık ve mesajlarında bulamadım. Şimdi mi eksem ilkbahar da mı?
|
Günaydın Mine hanım, nasılsınız?
Bahçemdeki şimşirlerde ve taflanlarda yer yer yoğun beyaz bitler var. Gulerin bahçesi mesaj 1378 de resimledim. Geçen senelerde olduğunda önce yaz yağı ile yumuşatır, sonra de supracide yapardım. Bu terkibi aynen 15 gün önce yaptım ama sonuç alamadım, başka ne yapabilirim, yer yer kurumalar baş gösterdi. |
Sevgili Mine Hanım
Sizden bir konuda yardım isteyecektim bilginiz var ise...Lale soğanlarında hastalık yaparak renk değişimine sebep olan bir virüs var.Onun hakkında bilgi bulmama yardımcı olabilir misiniz?Hani lale türlerinden Rembrant ın oluşmasına sebep olan virüs.. Selamlar saygılar |
[QUOTE=Mine Pakkaner;322626]
Mine hanım teşekkür ederim yazdıklarınızı hemen uyguluyorum. Çok teşekkür edrerim. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili mine hanım ben Allium bulgaricum (Nectaroscordum siculum) soğanı ektim uzun bir zaman oldu soğanda böyle birşeyler olmaya başladı ne yapabilirim acaba
Eklenti 54085 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben size biraz anlatmaya çalışayım o zaman Mine hanım fotoğraf net aslında o gördüğünüz beyazlık ektiğim soğanın ucunun aldığı durum bildiğim kadarı ile böyle olmaması gerek fotoğrafta gözüktüğü gibi ucu bembeyaz pamuklu olmuş soğanın :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025