agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Mine Pakkaner 'e soralım 2006-2009 (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/905.htm)

maloha 26-05-2008 21:20

Teşekkür ederim:)bazı şehirlerde ****** az palmiye türleri yetişiyor ama mesela, Antalya, Mersin, İzmir gibi şehirler farklı palmiye türleri için çok uygun.Umarım bir girişimci yeni türler üretir ne diyeyim:)

nazlı06 27-05-2008 08:38

Mine hanım, Benim Sellukam kırmızı örümcek olmuş. Sararmış bir vaziyette tamda boy atıyordu. Ne yapmam gerekiyor?

Özhan 27-05-2008 13:11

Suda eriyebilen kükürt kesin çözüm derim ben. Kolay gelsin umarım kurtulursunuz. Bağışıklık sistemi çok kuvvetli bir akar. Ben çok çektim kırmızı örümceklerden.

Mine Pakkaner 28-05-2008 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 240723)
Mine hanım, Benim Sellukam kırmızı örümcek olmuş. Sararmış bir vaziyette tamda boy atıyordu. Ne yapmam gerekiyor?

Nazlı Hanım, Sayın Özhan'ın dediği gibi kükürtle ilaçlayabilirsiniz veya başka bir akarisit kullanabilirsiniz. Hastalık ve zararlılar başlığında kırmızı örümcek mücadelesini daha önce de konuşmuştuk, gözatmanızı öneriririm.

ilknur aşık 29-05-2008 09:38

Mine hanım daha önce tırmanıcı bitkiler çalılar kısmına leptospermum ile ilgili başlık açtım, ama sanıyorumki arkadaşların pek tanımadığı bir çiçek.
Yaklaşık bir hafta kadar önce bir leptospermum aldım, ama bakımı hakkında hiç bir fikrim yok. İnternetten aradığımda da kaynak bulamadım. Bakımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz acaba?

Mine Pakkaner 04-06-2008 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 241759)
Mine hanım daha önce tırmanıcı bitkiler çalılar kısmına leptospermum ile ilgili başlık açtım, ama sanıyorumki arkadaşların pek tanımadığı bir çiçek.
Yaklaşık bir hafta kadar önce bir leptospermum aldım, ama bakımı hakkında hiç bir fikrim yok. İnternetten aradığımda da kaynak bulamadım. Bakımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz acaba?

http://www.agaclar.net/forum/showthr...351#post244351 başlığında tecrübelerimi aktardım :)

M.Sema 05-06-2008 16:04

Sn Mine Hanım, yazdıklarınızı sıkı takip edenlerdenim ve size emekleriniz, bize öğrettikleriniz için tekrar teşekkür ederim. Benim sıkıntım beyaz sinek ve yaprak biti. Ben camla kapalı balkonumda; bu yaz başı, gözüm gibi baktığım küpe çiçeğimi ve süs narımı bunların yüzünden kaybettim. Arap sabunlu ilacı, acı kırmızı biber kullandığımız karışımı denedim. Çiçekçimden aldığım ilacı da denedim ancak çözüm bulamadım. Şimdi balkonda salkım domateslerime ve biberlerime bulaştılar. Hatta kış kirazımı kaybetmek üzereyim. Ziraat müh.bir komşumun tarif ettiği ziraat ilaçları satan bir yerden aşşağıda ki ilacı aldım.

İMPA DDVP İnsektisit (Böcek ilacı)
Emülsiyon Konsantre 50 EC
Etkili Madde:Litrede 550g Saf DICHLORVOS ihtiva eder.
2.2 Dichlorovinylphosphate

Ne dersiniz kullanayım mı?

Mine Pakkaner 06-06-2008 20:51

Ben beyaz sinek ve yaprak biti birlikte olunca Bayer'in Confidor'unu tercih ediyorum. DDVP bildiğim kadarıyla beyaz sineğe ruhsatlı değil. Yaprak bitleri, yaprak ve toprak pireleri, kırmızı örümcek ve lahana kelebeğinde ruhsatlı. Ancak geniş spektrumlu bir ilaç olduğu için beyaz sineğe de etki edebilir. Ben bunun için hiç kullanmadığımdan dolayı size tavsiyede bulunamam.

Kolay gelsin.

kontes 13-06-2008 12:34

Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum)yoksa elimde limon ağaci(kabuklu ve pamuklu bit) için aldığım ilaci mi kullanıyım.İlacin ismi Koruma V-92.Dediğim gibi hem çok az şimdi hemde başka bitkide yok.Şimdiden teşekkür ederim.

yakamozsimsek 13-06-2008 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu (Mesaj 240633)
Havuz girişindeki bu ağaç ve çiçekleri :)

Cotinus coggygria Kizil renkli yaprakli olanlarida bulunmaktadirasiri bir hizda buyume gosteren bu çali gillerden olan bitki kisa budamalarda çok daha fazla yeni surgun vererek iki senede eski halini almaktadir yeni surgunler daha kaliteli ve guzel çiçekler vermekte yapraklari daha yumusak halini almaktadir bir cok hava sartina nem orantilarina ve toprak ph rahatlikla uyum saglayarak cok guzel goruntuler olustura bilir.http://jardinoscope.canalblog.com/ar...4/1816782.html

M.Sema 16-06-2008 13:58

Sn Mine Hanım cevabınız için teşekkür ederim. İlacı denedim ve hüsran. Aynı gün evimize gelen ziraat mühn.bir arkadaşım; domateslerin yanında duran 2 tane minicik fesleğenin suçlu olduğunu söyledi. Ona göre domatesin yanında fesleğen bulunursa beyaz sinek olurmuş. Ne dersiniz? (Ben gene de fesleğenleri uzaklaştırdım domateslerin yanından.)

kuzen38 16-06-2008 17:23

Mine hanım 2 adet mango fidanım var aşılı. Bir sera yapıp orda büyütmeyi planlıyorum. Epey araştırma yapmama ragmen ağacın bakımıyla ilgili fazla bilgi bulamadım. sizce bu agac icin en uygun gübre cinsi nelerdir, sevgiler.

yakamozsimsek 16-06-2008 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 249106)
Benim duvar kenarında bulunan hanımelinde kuruma var.Nedenini anlayamadım. Duvarın diğer tarafındaki güzel.Onda bir sorun yok.

Ustteki bitki wegilia alttakini cikartamadim gunes vuruyor resime

yakamozsimsek 16-06-2008 19:24

Pardonda beyaz sinegi ureten feslegenmi yoksa gubremi ne alaka valla anlayamadim

petulya 16-06-2008 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kontes (Mesaj 248143)
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum)yoksa elimde limon ağaci(kabuklu ve pamuklu bit) için aldığım ilaci mi kullanıyım.İlacin ismi Koruma V-92.Dediğim gibi hem çok az şimdi hemde başka bitkide yok.Şimdiden teşekkür ederim.

Bu pamuk bitiyle elle toplayarak mücadele bence etkili olmuyor. Öyle zannediyoruz ama olmuyor...Siz ellerinizle gördüklerinizi toplarken, gözlerinizle göremedikleriniz büyümeye ve yayılmaya devam ediyorlar. Siz en iyisi Mine hanım tavsiyesi Bayer Confidor u alın elinizin altında bulunsun. Pişman olmazsınız! Bu bit yüzünden bende dahil birçok bitkilerini kaybedenler var...

kontes 16-06-2008 20:54

Tavsiyeniz için teşekkür ederim Sn.Petulya. Öyle yapacağım.Geçen sene sardunyamı bu şekilde kayıp ettim. Böylece bu bit türü ile tanışmış oldum ama tedavide geç kaldım malesev.

Mine Pakkaner 17-06-2008 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38 (Mesaj 249208)
Mine hanım 2 adet mango fidanım var aşılı. Bir sera yapıp orda büyütmeyi planlıyorum. Epey araştırma yapmama ragmen ağacın bakımıyla ilgili fazla bilgi bulamadım. sizce bu agac icin en uygun gübre cinsi nelerdir, sevgiler.

Mango azotlu gübrelemeye iyi cevap verir. Ancak genç fidanlar için en uygun besleme organik gübreyle yapılandır, çünkü fidanlar gübre dozu iyi ayarlanamazsa yanabilir.

Sulamaya da dikkat edin. Aşırı sulama kök çürümesine ve fidanların zayıf gelişmesine yol açar.

Mine Pakkaner 17-06-2008 09:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema (Mesaj 249114)
Sn Mine Hanım cevabınız için teşekkür ederim. İlacı denedim ve hüsran. Aynı gün evimize gelen ziraat mühn.bir arkadaşım; domateslerin yanında duran 2 tane minicik fesleğenin suçlu olduğunu söyledi. Ona göre domatesin yanında fesleğen bulunursa beyaz sinek olurmuş. Ne dersiniz? (Ben gene de fesleğenleri uzaklaştırdım domateslerin yanından.)

Fesleğen beyaz sinekleri çeken ve üreten bir bitki değildir. Çevrenizde nar ağacı veya çalı minesi ( lantana camara) varsa dikkat edin, bunlar beyaz sinekleri cezbeder, çeker.

praecox 17-06-2008 10:00

Mine hanım,

Confidor'u bildiğiniz üzere süs bitkilerinde çok rahat kullanıyorum. Ancak sebzelerde özelikle de çileklerimde kullanımı için sizin görüşlerinizi de almak isterim. Malumunuz üzre bu sistemik bir ilaç. nerde ise 2 ay kadar özsuyunda kalabileceğini var sayıyorum.
Yanlışmıyım? Yanılmışmıyım?

kuzen38 18-06-2008 00:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 249398)
Mango azotlu gübrelemeye iyi cevap verir. Ancak genç fidanlar için en uygun besleme organik gübreyle yapılandır, çünkü fidanlar gübre dozu iyi ayarlanamazsa yanabilir.

Sulamaya da dikkat edin. Aşırı sulama kök çürümesine ve fidanların zayıf gelişmesine yol açar.

Tesekkür ederim Mine hanım. Özür dileyerek birsey daha soracagım. Forumda sayın Hüseyin Ovakın sattıgı sıvı organik gübreden satın aldım, B5A. Bu işimi görür mü acaba? sevgiler.

LuNa 18-06-2008 21:56

1 Eklenti(ler)
Eklenti 41037

Mine Hanim,
Cekirdekten yetistirdigim Litchi lerim resimde de gördügünüz gibi daha cok kücükler. Bakimlari hakkinda hic bilgim yok, yardimci olabilirmisiniz. Ihtiyaclari nelerdir mesela, günes sever mi, su sever mi, gübrelemelimiyim vs. Suan evin icinde öglene kadar günes alan bir pencere önünde. Sizce artik disari cikarma vakti gelmismidir. Bu arada resimler gecen ayin, suan üsten birkac yaprak daha cikarmis durumdalar.
Sevgiler.

Mahmut Leventoğlu 19-06-2008 09:30

1 Eklenti(ler)
Sevgili Mine Pakkaner,
Geçen yıl Balıkçı nın soğanlarını verdiği bu çiçeğin adını bilemediğim için bir sorayım dedim. Ben BALIKÇI çiçeği diyorum soranlara. Çok narin bir çiçek açtıktan sonra 3 günde ölüyor.

shaitan 19-06-2008 11:21

dogal dusman

Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum) yazmısınız eger pamutlu bitler yaprak basına az ıse orda bır dogal denge vardır eger artma goruyorsanız sıze tavsıyem pamukbitin dogal dusmanı bulmanız dogal dusman zaten pamutlu biti yok edecektır

nazlı06 19-06-2008 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shaitan (Mesaj 250470)
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum) yazmısınız eger pamutlu bitler yaprak basına az ıse orda bır dogal denge vardır eger artma goruyorsanız sıze tavsıyem pamukbitin dogal dusmanı bulmanız dogal dusman zaten pamutlu biti yok edecektır

Shaitan, Sellukanın baş düşmanı Kırmızı ÖRÜMCEK. Dikkat edinde sellukanızı sarmasın.

habibe 19-06-2008 12:48

Mahmut bey, Balıkçının verdiği bu çiçeğin türkçe adı "zıpçıktı" olması lazım.

Mahmut Leventoğlu 19-06-2008 12:53

Sevgili Habibe teşekkür ederim. Sağlığınız nasıl ? Size verdiğim sözü yerine getiremedim. Özür dilerim hep aklımda ve hep elimin altında ama işteeee:(

limon 19-06-2008 14:48

Sevgili Mine Hanım ve yardımcı olabilecek tüm arkadaşlarım :)

Bahçenin sadece akşam 4'ten sonra güneş alan bir bölümüne, gösterişli, kokulu çiçek açan, çok yıllık, çok nazlı olmayan, boyu 1 metreyi aşmayacak bitki türleri arıyorum. 2 metrelik bir yere bordür şeklinde dikmeyi planlıyorum. Ortanca çok güzel yetişir biliyorum ama bahçede çok sayıda var. Çeşitlilik artsın istiyorum. Mutfak penceresinin açıldığı yer olduğu için kokulu çiçek açan bir bitki dikersem, camı her açtığımda keyiflenirim diye düşündüm. Özetlersem; Gölge seven, çok yıllık, kokulu gösterişli çiçekler açan bitki türlerini araştırıyorum :)

habibe 19-06-2008 16:11

limon şu yazdıklarımı bir araştır belki işine yarayan çiçek gözüne çarpar.
ARTHEMISIA ABSINTHIUM (mavi çiçekli.yoğun aromalı.40-100cm)
FOENICULUM VULGARE (Sarı çiçekli. 80-120 cm)
ERİCA DARLEYENSIS
HYPERICUM CALYCINUM (Koyun kıran)
KERRIA (kanarya gülü)

limon 19-06-2008 17:37

Sağol Habibe. Hemen araştırıyorum :)

Baktım Habibe'ciğim. Hayalimde daha büyük çiçekler açan bir bitki var. Araştırmaya devam edeyim :)

Gülşen 20-06-2008 15:29

Merhaba Mine Hanım; Haseki küpesi tohumlarını ne zaman ekmeliyiz? Bize bu konuda bilgi verirseniz arkadaşlar paylaştığımız tohumları ekecekler. Şimdiden teşekkür ederim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025