![]() |
Teşekkür ederim:)bazı şehirlerde ****** az palmiye türleri yetişiyor ama mesela, Antalya, Mersin, İzmir gibi şehirler farklı palmiye türleri için çok uygun.Umarım bir girişimci yeni türler üretir ne diyeyim:)
|
Mine hanım, Benim Sellukam kırmızı örümcek olmuş. Sararmış bir vaziyette tamda boy atıyordu. Ne yapmam gerekiyor?
|
Suda eriyebilen kükürt kesin çözüm derim ben. Kolay gelsin umarım kurtulursunuz. Bağışıklık sistemi çok kuvvetli bir akar. Ben çok çektim kırmızı örümceklerden.
|
Alıntı:
|
Mine hanım daha önce tırmanıcı bitkiler çalılar kısmına leptospermum ile ilgili başlık açtım, ama sanıyorumki arkadaşların pek tanımadığı bir çiçek.
Yaklaşık bir hafta kadar önce bir leptospermum aldım, ama bakımı hakkında hiç bir fikrim yok. İnternetten aradığımda da kaynak bulamadım. Bakımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz acaba? |
Alıntı:
|
Sn Mine Hanım, yazdıklarınızı sıkı takip edenlerdenim ve size emekleriniz, bize öğrettikleriniz için tekrar teşekkür ederim. Benim sıkıntım beyaz sinek ve yaprak biti. Ben camla kapalı balkonumda; bu yaz başı, gözüm gibi baktığım küpe çiçeğimi ve süs narımı bunların yüzünden kaybettim. Arap sabunlu ilacı, acı kırmızı biber kullandığımız karışımı denedim. Çiçekçimden aldığım ilacı da denedim ancak çözüm bulamadım. Şimdi balkonda salkım domateslerime ve biberlerime bulaştılar. Hatta kış kirazımı kaybetmek üzereyim. Ziraat müh.bir komşumun tarif ettiği ziraat ilaçları satan bir yerden aşşağıda ki ilacı aldım.
İMPA DDVP İnsektisit (Böcek ilacı) Emülsiyon Konsantre 50 EC Etkili Madde:Litrede 550g Saf DICHLORVOS ihtiva eder. 2.2 Dichlorovinylphosphate Ne dersiniz kullanayım mı? |
Ben beyaz sinek ve yaprak biti birlikte olunca Bayer'in Confidor'unu tercih ediyorum. DDVP bildiğim kadarıyla beyaz sineğe ruhsatlı değil. Yaprak bitleri, yaprak ve toprak pireleri, kırmızı örümcek ve lahana kelebeğinde ruhsatlı. Ancak geniş spektrumlu bir ilaç olduğu için beyaz sineğe de etki edebilir. Ben bunun için hiç kullanmadığımdan dolayı size tavsiyede bulunamam.
Kolay gelsin. |
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum)yoksa elimde limon ağaci(kabuklu ve pamuklu bit) için aldığım ilaci mi kullanıyım.İlacin ismi Koruma V-92.Dediğim gibi hem çok az şimdi hemde başka bitkide yok.Şimdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Sn Mine Hanım cevabınız için teşekkür ederim. İlacı denedim ve hüsran. Aynı gün evimize gelen ziraat mühn.bir arkadaşım; domateslerin yanında duran 2 tane minicik fesleğenin suçlu olduğunu söyledi. Ona göre domatesin yanında fesleğen bulunursa beyaz sinek olurmuş. Ne dersiniz? (Ben gene de fesleğenleri uzaklaştırdım domateslerin yanından.)
|
Mine hanım 2 adet mango fidanım var aşılı. Bir sera yapıp orda büyütmeyi planlıyorum. Epey araştırma yapmama ragmen ağacın bakımıyla ilgili fazla bilgi bulamadım. sizce bu agac icin en uygun gübre cinsi nelerdir, sevgiler.
|
Alıntı:
|
Pardonda beyaz sinegi ureten feslegenmi yoksa gubremi ne alaka valla anlayamadim
|
Alıntı:
Bu pamuk bitiyle elle toplayarak mücadele bence etkili olmuyor. Öyle zannediyoruz ama olmuyor...Siz ellerinizle gördüklerinizi toplarken, gözlerinizle göremedikleriniz büyümeye ve yayılmaya devam ediyorlar. Siz en iyisi Mine hanım tavsiyesi Bayer Confidor u alın elinizin altında bulunsun. Pişman olmazsınız! Bu bit yüzünden bende dahil birçok bitkilerini kaybedenler var... |
Tavsiyeniz için teşekkür ederim Sn.Petulya. Öyle yapacağım.Geçen sene sardunyamı bu şekilde kayıp ettim. Böylece bu bit türü ile tanışmış oldum ama tedavide geç kaldım malesev.
|
Alıntı:
Sulamaya da dikkat edin. Aşırı sulama kök çürümesine ve fidanların zayıf gelişmesine yol açar. |
Alıntı:
|
Mine hanım,
Confidor'u bildiğiniz üzere süs bitkilerinde çok rahat kullanıyorum. Ancak sebzelerde özelikle de çileklerimde kullanımı için sizin görüşlerinizi de almak isterim. Malumunuz üzre bu sistemik bir ilaç. nerde ise 2 ay kadar özsuyunda kalabileceğini var sayıyorum. Yanlışmıyım? Yanılmışmıyım? |
Alıntı:
Tesekkür ederim Mine hanım. Özür dileyerek birsey daha soracagım. Forumda sayın Hüseyin Ovakın sattıgı sıvı organik gübreden satın aldım, B5A. Bu işimi görür mü acaba? sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 41037
Mine Hanim, Cekirdekten yetistirdigim Litchi lerim resimde de gördügünüz gibi daha cok kücükler. Bakimlari hakkinda hic bilgim yok, yardimci olabilirmisiniz. Ihtiyaclari nelerdir mesela, günes sever mi, su sever mi, gübrelemelimiyim vs. Suan evin icinde öglene kadar günes alan bir pencere önünde. Sizce artik disari cikarma vakti gelmismidir. Bu arada resimler gecen ayin, suan üsten birkac yaprak daha cikarmis durumdalar. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Mine Pakkaner,
Geçen yıl Balıkçı nın soğanlarını verdiği bu çiçeğin adını bilemediğim için bir sorayım dedim. Ben BALIKÇI çiçeği diyorum soranlara. Çok narin bir çiçek açtıktan sonra 3 günde ölüyor. |
dogal dusman
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum) yazmısınız eger pamutlu bitler yaprak basına az ıse orda bır dogal denge vardır eger artma goruyorsanız sıze tavsıyem pamukbitin dogal dusmanı bulmanız dogal dusman zaten pamutlu biti yok edecektır
|
Alıntı:
Shaitan, Sellukanın baş düşmanı Kırmızı ÖRÜMCEK. Dikkat edinde sellukanızı sarmasın. |
Mahmut bey, Balıkçının verdiği bu çiçeğin türkçe adı "zıpçıktı" olması lazım.
|
Sevgili Habibe teşekkür ederim. Sağlığınız nasıl ? Size verdiğim sözü yerine getiremedim. Özür dilerim hep aklımda ve hep elimin altında ama işteeee:(
|
Sevgili Mine Hanım ve yardımcı olabilecek tüm arkadaşlarım :)
Bahçenin sadece akşam 4'ten sonra güneş alan bir bölümüne, gösterişli, kokulu çiçek açan, çok yıllık, çok nazlı olmayan, boyu 1 metreyi aşmayacak bitki türleri arıyorum. 2 metrelik bir yere bordür şeklinde dikmeyi planlıyorum. Ortanca çok güzel yetişir biliyorum ama bahçede çok sayıda var. Çeşitlilik artsın istiyorum. Mutfak penceresinin açıldığı yer olduğu için kokulu çiçek açan bir bitki dikersem, camı her açtığımda keyiflenirim diye düşündüm. Özetlersem; Gölge seven, çok yıllık, kokulu gösterişli çiçekler açan bitki türlerini araştırıyorum :) |
limon şu yazdıklarımı bir araştır belki işine yarayan çiçek gözüne çarpar.
ARTHEMISIA ABSINTHIUM (mavi çiçekli.yoğun aromalı.40-100cm) FOENICULUM VULGARE (Sarı çiçekli. 80-120 cm) ERİCA DARLEYENSIS HYPERICUM CALYCINUM (Koyun kıran) KERRIA (kanarya gülü) |
Sağol Habibe. Hemen araştırıyorum :)
Baktım Habibe'ciğim. Hayalimde daha büyük çiçekler açan bir bitki var. Araştırmaya devam edeyim :) |
Merhaba Mine Hanım; Haseki küpesi tohumlarını ne zaman ekmeliyiz? Bize bu konuda bilgi verirseniz arkadaşlar paylaştığımız tohumları ekecekler. Şimdiden teşekkür ederim...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025