![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Mine hanım orkide ağacı fidelirimin yapraklarında böyle değişiklikler oldu. Aspirinli su döktüm ama düzelirmi bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
Mine Hanım Tijli oya ağacı fidanlarımın gövde kalınlığını arttırmak için bir soru sordum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=44 Düzenleyen malina : 02-01-2010 saat 12:21 Neden: örnek olarak kullanmak amacıyla mesajı değiştirdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Mine Pakkaner 'e soralım 2010 (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) 2010 yılında sorularınızı bu başlık altında sormaya devam edebilirsiniz. Lütfen ilk mesajı okuyun ve uygulayın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yazın çelik almak için,taflan, kelebek çalısı, oya ağacı,ispirya, manolya, leylak, eskalonya, ortanca,mürver, altınçanak, yaaprak dökmeyen kartopu bir çırpıda sayıverebiliceğim bitkiler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Önemli olan diğer unsur nemdir.Katlama nemli ortamda yapılır. Nemlendirilen ortama tohumlar konulur ve uygun sıcaklıkta yine tohumun ihtiyacı olan süre bekletilir. Tohumda katlamanın yapılması sebebi ise dormansiyi kırmaktır. Bu da tohumun çimlenme engelini yok etmek işlemidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kaybettik...
|
Konusu açılmışken bende bir maydanoz olayım dedim ![]() Tabii bu tabiri bundan önce hiç duymamışdım, lakin demek biz de "katlama" yapıyormuşuz. Tabi benim yaptığım etobur bitkilerde (=EB) zor çimlen ve ender tohumlarda iyice ıslatılmış (ancak fazlaca sulu değil) sphagnum yosunu ile karıştırılan tohumlar 1 ay süre ile 5C de tutulur ekim yosun ile beraber doğrudan torf üzerine yapılır üzeri asla torf ile tekrardan kapatılmaz ancak bir cam veya nylon ile kapatılmak sureti ile nemli ortam sağlanıp kurumaları önlenir. EB'lerin çimlenmesinde ışık faktörü önemli olduğundan ışığa güneşe konması gerekse de güneşde kapalı kapların aşırı ısınacağı da göz önünde bulundurur isek en iyisi uygun bir ışık saçan floresant ampul altına koymak olacaktır. ekimdeki can suyunu % 0,1 lik Gibberelic Acid (GA3) ile yapmak çimlenme oranında artış sağlar. Bazı EB'lerde (örneğin Darlingtonia californica'da) bir gün 24 saat su ile beraber donduruluduğunun ertesi dikim yapılır. bunlar EB'lerde benim deneyimlerimle göre ve diğer kaynaklardan da edindiğim türe özel "katlama" metodlarıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
2.Durumda motopomp çıkışına bağlı olarak suyun debisi değişir. Ancak motopomp çıkışının 1" olduğunu kabul edersek, 32 lik boruyla su optimum hızla ve en düşük sürtünme kaybıyla taşınır. 3. Durumda ,yine motopomp çıkışını 1" kabul edersek, bu motordan 20 lik boru ile çıkış verildiğinde hız artar debi düşer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|