01-09-2008, 21:45
|
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 06-01-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Funda Kalaycıoğlu
S..mayıs ayında 3m.boyunda, çalı formlu Acer Negundo 'flamingo' dikmiştim. Aldığımız serada adını dahi bilmediklerinden, kitaplardan bulduğum bilgilerle tam güneşe (Sabah 6-akşam 21) diktik. 3 aydır ara ara pembe- beyaz filizler vermesine rağmen, mevcut yaprakları bir türlü canlanmadı. Yerçekimine karşı koyamıyormuş gibi sarkık ve cansızdılar.Yakınlardaki bir ithal bitki satan serada da aynı ağaçlardan görmüştüm; onlar da keyifsizdiler
Bir de bu hafta yaprak kenarları iyiden iyiye yanıklaşmaya başladı. Sanki ağaç kavruluyor... Suyunu ihmal de etmiyoruz. Çevresindeki çalıların hepsi de pek keyifli...
... 'tam güneş ama kısmi hatta tam gölgede daha mutlu olur' anlamında çelişkili ifadelere rastladım. Sıcaktan mı, güneşten mi rahatsız oldu; yoksa başka bir derdi mi var anlayamadık. ...
|
Flamingo yarı gölge alanlarda kesinlikle daha mutlu oluyor. Sıcak rüzgar da yaprakları kavuruyor. Kısmen korunaklı, nemli, yarı gölge bir alana taşıtmanız daha uygun olabilir. Elbette tamamen yapraksız olmasını, durgun dönemi bekleyin.
|
|
|