View Single Post
Eski 29-08-2008, 17:01   #1816
Funda Kalaycıoğlu
Ağaç Dostu

Funda Kalaycıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Sayın Mine Hanım; yine ben!

Zamanınızı aldığım için üzgünüm ama yine çaresiz kaldım. Ben bu işleri öğreninceye kadar sizi epey yoracağım galiba...

Silivri'deki bahçeme mayıs ayında 3m.boyunda, çalı formlu Acer Negundo 'flamingo' dikmiştim. Aldığımız serada adını dahi bilmediklerinden, kitaplardan bulduğum bilgilerle tam güneşe (Sabah 6-akşam 21) diktik. 3 aydır ara ara pembe- beyaz filizler vermesine rağmen, mevcut yaprakları bir türlü canlanmadı. Yerçekimine karşı koyamıyormuş gibi sarkık ve cansızdılar.Yakınlardaki bir ithal bitki satan serada da aynı ağaçlardan görmüştüm; onlar da keyifsizdiler
Bir de bu hafta yaprak kenarları iyiden iyiye yanıklaşmaya başladı. Sanki ağaç kavruluyor... Suyunu ihmal de etmiyoruz. Çevresindeki çalıların hepsi de pek keyifli...

Internet araştırmalarımda USDA zon 3-8 arası ve 'tam güneş ama kısmi hatta tam gölgede daha mutlu olur' anlamında çelişkili ifadelere rastladım. Sıcaktan mı, güneşten mi rahatsız oldu; yoksa başka bir derdi mi var anlayamadık. Site bahçevanlarımız da ağaçta herhangi bir 'zararlı' görmediklerini fakat bu ağacı tanımadıkları için derdini anlamadıklarını söylediler.

Ne yapayım Mine Hanım? "Ekim'de yerini değiştir" derseniz onu da yaparım. Kablo sistemim yeterli olmadığından resim koyamıyorum. Ama gerekli görürseniz önümüzdeki hafta bir çare bulabilirim.

(İstanbul'a dönünce, mayıs ayında talimatlarınız doğrultusunda dikmeye çalıştığımız yeni söküm ağaçların da resimlerini göndererek tekrar fikirlerinizi alacağım. Çünkü her ne kadar bahçevanlar ağaçları tutmuş ve sağlıklı buluyorlarsa da siz onay vermeden ben inanamayacağım. Yani sizi bir süre daha böyle rahatsız edeceğim.)

Teşekkürler, saygılar.

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Başa Dön