![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Gelin telimi kaybetmek istemiyorum,acil yardım.
Merhaba, 2 ay önce Yalova dan siteniz sayesinde adının gelin teli (taşkıran) olduğunu öğrendiğim bitkiden aldım, İstanbul a geldikten 3-4 gün sonra pamuklu bit sardı, ev yapımı ilaçlarla üstesinden geldim ucundaki yavruları ve tellerini kaybettim ama kendini toparlar gibi oldu canlandı son bir kaç gündür çok cansızlaştı yaprakları kurudu 3-4 yaprağı kaldı onlarda çok cansız, çiçeğimi kaybetmek istemiyorum yardımcı olur musunuz? ne yapacağımı bilmiyorum, bulunduğum yerin iklimi çok kuru yapraklara su püskürtmeli miyim? sularımızda çok kireçli onunda zararı olmuş olabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mine Hanım , daha evvel sizden Malta eriğim için yardım istemiştim . Kara leke hastalığından yaprakları kuruyup dökülmüş idi . Bordo bulamacı önermişti niz .İlaçlamadan sonra ağaç toparlandı ve bir gurup taze yaprak çıkardı .Esas sorun bundan sonra , tam hatırlıyamıyorum ancak 2 ay olmuştur .Çıkan taze yapraklardan sonra bir tane dahi yaprak çıkarmadı . Fidan ne kuruyup ölüyor nede yaşadığını gösteriyor , mumyalanmış sanki . Tekrar bordo bulamacı mı yapmalıyım ? Başka ne önerirsiniz ? Sevgilerimle . |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Sonbaharda %1,5 lik bir bordo bulamacını çiçek salkıları oluşunca verirsiniz. 2. ilaçlamayı da çiçekler açılınca aynı şekilde ve oranda yapın. 15-20 gün sonra da Captan ile bir ilaçlama daha yapın. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Neemazal tek uygulamada pamuklu biti yok ediyor. Çiçek hemen toparlanıp, filiz vermeye başlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Taşkıran asidik ortamı sevse de kirece tahammmüllü bir bitki sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Aşırı derecede su vermeyin. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|