10-05-2008, 13:25
|
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 06-01-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut5
Merhaba Mine hanım,benim takribi olarak 100 civarında zeytin ağacım mevcut.Bunlardan 60 adeti Edremit geri kalanıda yöresel memecik zeytinidir.Edremit olanlar henüz 6-7 yıllık ancak memecik olanlar 30-40 yaş arasındalar.Memeciklerde sıksık görünen rahatsızlıklardan biriside dal kurumasıdır.Ben bu ağaçların gövde ve dallarına bakıyorum herhangi bir kanser ile ilgili emare yok.Kuruyan dalı kesmek zorununda kalıyorum üremesin diye,ancak yinede dallarda kuruma devam ediyor.Daha önceden bu şekilde kurumanın üremesini önlemiştem.acaba sorun sizce nedir ve nasıl bir önlem alabilirim.Ayrıca Edremitlerin içerisinde (Fidanlıktan satn alınarak dikilme) ilginç bir bir zeytin var.benim çok garibime gitti.Meyveleri küçük küçük ama salkım gibi,normalde zetin çiçek açtığı zaman,çiçek dalında mecut çiçeklerin bir kısmını ağaç atar ve 1 veya 2 meyve verir ancak bu ağaç hepsini meyve yapıyor üzüm salkımı gibi.Bu konu hakkındada bilgilenmeye ihtiyaç hissettim,daha önce forumda belirtilen tabii ilçlar meyveler içinde geçerlimidir,teşekkürler ve saygılar
|
Acaba vertisilyum solgunluğu mu var ağacınızda. lütfen hemen en yakın tarım ilçe veya il müdürlüğüne gidiniz. Bu hastalık ise çok tehlikeli ve ölümcüldür.
Bahsettiğiniz zeytin yabancı bir çeşit. Yağlık bir zeytin. Son yıllarda ülkemizde de bu çeşitle zeytinlikler tesis edilmeye başlandı.
Tabii ilaçları meyvelerde de kullanabilirsiniz.
Saygılar.
|
|
|