agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2008, 23:03   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Teşekürler Mine Pakkaner

Özcan2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-02-2008, 18:29   #2
Ağaç Dostu

Sayın Mine Pakkaner
Bazı gübrelerin içeriğinde zeatin yazıyor. Zeatin nedir, faydaları nelerdir.?

Eski 20-02-2008, 21:17   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-11-2007
Baobab yaprağında problem

Mine Hanım,
Tohumdan baobab çimlendirdim. Her şey iyi gidiyordu. Bir sabah kalktığımda en üst yaprağı aşağıdaki ilk iki resimdeki halde buldum. Daha sonra çıkan yaprak da üçüncü resimdeki hali aldı. Şimdilik bitki gelişmeyi sürdürüyor. Ama fidenin geleceğinden kaygılıyım. Bu belirtiler neyin işareti olabilir. Az bulunan bir ağacı çimlendirdiğim için benim için bu bitki çok değerli. Sebebin ne olduğunu ve tedavisinin nasıl olacağını söylerseniz minnettar olurum.

polatuz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-02-2008, 15:55   #4
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Yardım lütfen!

Merhaba Mine Hanım;
Bu mesajı bonsai başlığında da açmıştım. Size sormak sonra aklıma geldi.
Benjaminim Name:  bnjmn1.jpg
Views: 1366
Size:  30.5 KBbonsai için uygun mu diye sormak istemiştim. Ama fotoğraf için yaklaşınca yapraklarında dökülmeler olduğunu gördüm. Bir hafta kadar önce geldi. Bir saksıda iki kök idi. Arkadaşım ile paylaştık. Onda kalan biraz daha irice. Bu daha cılız. Ama uç sürgünleri ümit verici görünüyor. Sulamasını normal yapıyorum. Toprağını sıvı bitki gübresi ile takviye ediyorum. Yapraklarına da sık sık parlatıcı ve su püskürtüyorum. Buna rağmen yaprakları neden dökülüyor anlamış değilim.
Lütfen yardım edin...

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-02-2008, 18:44   #5
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman KOÇAK Mesajı Göster
Merhaba Mine Hanım;
Bu mesajı bonsai başlığında da açmıştım. Size sormak sonra aklıma geldi.
Benjaminim Eklenti 30651bonsai için uygun mu diye sormak istemiştim. Ama fotoğraf için yaklaşınca yapraklarında dökülmeler olduğunu gördüm. Bir hafta kadar önce geldi. Bir saksıda iki kök idi. Arkadaşım ile paylaştık. Onda kalan biraz daha irice. Bu daha cılız. Ama uç sürgünleri ümit verici görünüyor. Sulamasını normal yapıyorum. Toprağını sıvı bitki gübresi ile takviye ediyorum. Yapraklarına da sık sık parlatıcı ve su püskürtüyorum. Buna rağmen yaprakları neden dökülüyor anlamış değilim.
Lütfen yardım edin...
Parlatıcı püskürtmekten vazgeçin. Bu bitkide yer değiştirme, saksı değiştirme, ayırma gibi işlemler yaprak dökülmesine sebep olabilir. Toprağı hafifçe kurumadan sulamayın. Size geleli bir hafta olduysa besin de vermeyin. Mart ortası başlarsınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-02-2008, 18:41   #6
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Mine Hanım,
Tohumdan baobab çimlendirdim. Her şey iyi gidiyordu. Bir sabah kalktığımda en üst yaprağı aşağıdaki ilk iki resimdeki halde buldum. Daha sonra çıkan yaprak da üçüncü resimdeki hali aldı. Şimdilik bitki gelişmeyi sürdürüyor. Ama fidenin geleceğinden kaygılıyım. Bu belirtiler neyin işareti olabilir. Az bulunan bir ağacı çimlendirdiğim için benim için bu bitki çok değerli. Sebebin ne olduğunu ve tedavisinin nasıl olacağını söylerseniz minnettar olurum.
Maalesef bu bitkiyi hiç tanımıyorum. Bir gecede oluşabilecek zarar enteresan. Sadece mekanik hasar veya zararlı bir böcek bunu bir gecede yapar.

Ancak dediğim gibi bitkiyi tanımadığım için size kesin bir cevap vermek, yorum yapmak istemiyorum. Fikri olan bir üyemiz varsa ben de duymak isterim.

Eski 23-02-2008, 18:36   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkaner
Bazı gübrelerin içeriğinde zeatin yazıyor. Zeatin nedir, faydaları nelerdir.?
Zeatin bir büyüme hormonudur. Hücre bölünmesini arttırır, tomurcuk gelişmesini ve yaprakların geç dökülmesini sağlar.

Eski 21-02-2008, 22:54   #8
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Sevgili Mine Hanım,

Kuzey rüzgarı alan alana filbahrimi ekebilir miyim, sitede aradım ancak bulamadım. Şu anda saksıda duruyor.

handanhanım Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-02-2008, 18:46   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi handanhanım Mesajı Göster
Sevgili Mine Hanım,

Kuzey rüzgarı alan alana filbahrimi ekebilir miyim, sitede aradım ancak bulamadım. Şu anda saksıda duruyor.
Endişe etmeden dikin. Toprağa yanık keçi gübresi de karıştırın.

Eski 24-02-2008, 01:05   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2007
Yanıtınız için teşekkür ederim. Müsade ederseniz bir sorum daha olacak fotoğrafını yüklediğim bitkinin Kudret Narı olduğunu zannediyordum ama sanırım değilmiş. Bahçeme ekmiştim iki yıl önce. Ne olduğu konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

napcan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-02-2008, 15:05   #11
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi napcan Mesajı Göster
... Bahçeme ekmiştim iki yıl önce. Ne olduğu konusunda bilgi verirseniz sevinirim...
Maalesef tanıyamadım, bilen arkadaşlar varsa destek alalım.

Eski 24-02-2008, 12:52   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Mine hanım merhaba,

Bende şans bambusu var. üstünden spiral kısmınd asararma vardı. Sararmış kısmı kesip mum ile kapatmıştım fakat, bugun baktım sararma devam ediyor. Dısarıda satılan bildigimiz beyaz mum ile kapatmıştım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Çok teşekkür ederim
Çimen

çimen7 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-02-2008, 15:11   #13
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çimen7 Mesajı Göster
Mine hanım merhaba,

Bende şans bambusu var. üstünden spiral kısmınd asararma vardı. Sararmış kısmı kesip mum ile kapatmıştım fakat, bugun baktım sararma devam ediyor. Dısarıda satılan bildigimiz beyaz mum ile kapatmıştım...
Sararma devam ediyorsa bozulan kısmı tamamen kesip köklerini de oksijenli sulu solüsyonla yıkayınız, suyunu değiştirip kabını güzelce yıkayın, sonra suyuna aspirin koyun. yarım lt suya çeyrek aspirin. Yara yerine aşı macunu da sürebilirsiniz. Oyun hamuru da kulanabilirsiniz. Bu şekilde toparlarsa ne ala.

Eski 24-02-2008, 15:59   #14
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Sevgili Mine Hanım,

Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

handanhanım Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-02-2008, 20:56   #15
Ağaç Dostu

Sayın Mine Pakkaner
Hünnap çeliği hormonsuz köklene biliyormu ?

Eski 28-02-2008, 15:28   #16
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Sayın Mine Pakkaner
Hünnap çeliği hormonsuz köklene biliyormu ?
Kökten ayırma ve tohumla üretimi biliyorum. Bu yüzden çelikle üretimi hakkaında bir yorumda bulunamayacağım. Ancak sizin için bir baktım, 5000- 7500 ppm İBA ve NAA uygulaması havai daldırma ve en az 2 yaşlı sürgünlerden alına çeliklerin köklenmesinde iyi sonuç veriyormuş.

Eski 28-02-2008, 14:05   #17
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba Mine Hanım,

Çelikle üretimle ilgili bir kaç teknik sorum olacak;

1.Şeftali çeliklerini önce aşılayıp, sonra köklendirmek igib bir yöntem deniyoruz.Çeliğin dip kısmına IBA uyguluyoruz.Aşılanan kısımda da kallus oluşumunu hızlandırmak istiyorlar.Bu durumda, aşı kısmına da IBA uygulasak, olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu merak ediyoruz.
Ayrıca, aşı yapıp sonra bu aşılı çeliği köklendirme uygulaması sık uygulanan bir yöntem mi?Bu yöntemin artı veya eksileri nedir?

2.Köklenen çeliği tavadan almak için köklerin ne uzunluğa gelmesini beklemek gerekir? Kökler 1cm. kadar uzadığında tavadan almayı ve kontrollü salınımlı gübre içeren bir karışımla viyollere almayı planlıyoruz.Doğru mu düşünüyoruz?

Teşekkürler

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-03-2008, 09:45   #18
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba Mine Hanım,

Çelikle üretimle ilgili bir kaç teknik sorum olacak;

1.Şeftali çeliklerini önce aşılayıp, sonra köklendirmek igib bir yöntem deniyoruz.Çeliğin dip kısmına IBA uyguluyoruz.Aşılanan kısımda da kallus oluşumunu hızlandırmak istiyorlar.Bu durumda, aşı kısmına da IBA uygulasak, olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu merak ediyoruz.
Ayrıca, aşı yapıp sonra bu aşılı çeliği köklendirme uygulaması sık uygulanan bir yöntem mi?Bu yöntemin artı veya eksileri nedir?

2.Köklenen çeliği tavadan almak için köklerin ne uzunluğa gelmesini beklemek gerekir? Kökler 1cm. kadar uzadığında tavadan almayı ve kontrollü salınımlı gübre içeren bir karışımla viyollere almayı planlıyoruz.Doğru mu düşünüyoruz?

Teşekkürler
1. Aşıya hormon uygulamasını hiç dumadım ve kendim de yapmadım. Neden denemiyorsunuz? Bir çok şey merak ve denemeyle bulundu. Hücre bölünmesini çoğaltıyorsa doku oluşumu da hızlanabilir.

Aşılı çeliğin tutması konusuna gelince, çelik hem aşıyı tutması için hem kök atması için çok çalışacak, bu performansı gösterir mi bilmiyorum. Bunu da hiç denemedim. Bu konuda denemeleriniz olursa lütfen fotoğraflayın ve bizle paylaşın.

2. Kökleri henüz fazla uzamadan çeliği tavadan almak en doğrusu. Düşünceniz yerinde. Kontrollü salınımlı gübre ile birlikte viollare koyacağınız harca mikoriza katarsanız çelik tutumunuz çok artar.

Eski 02-03-2008, 21:18   #19
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
1. Aşıya hormon uygulamasını hiç dumadım ve kendim de yapmadım. Neden denemiyorsunuz? Bir çok şey merak ve denemeyle bulundu. Hücre bölünmesini çoğaltıyorsa doku oluşumu da hızlanabilir.

Aşılı çeliğin tutması konusuna gelince, çelik hem aşıyı tutması için hem kök atması için çok çalışacak, bu performansı gösterir mi bilmiyorum. Bunu da hiç denemedim. Bu konuda denemeleriniz olursa lütfen fotoğraflayın ve bizle paylaşın.

2. Kökleri henüz fazla uzamadan çeliği tavadan almak en doğrusu. Düşünceniz yerinde. Kontrollü salınımlı gübre ile birlikte viollare koyacağınız harca mikoriza katarsanız çelik tutumunuz çok artar.
Cevaplar için teşekkür ederim Mine Hanım.
Aşıya hormon, aşılama işleminin bir noktasından sonra aklımıza geldi, zaten bir miktar da denedik.Fotoğraf çekme şansım olmadı ama sonucunu forumda mutlaka paylaşırım.Makinayla omega aşı yapıldı, aşı bölgesi hormona batırıldı, sonra da üzeri mumlandı.
Aşılı çeliklere gelince, sanırım bu işe yarayacak, aşılı çeliklerde kallus dokusu oluşmaya başladı bile.Sizin dediğiniz gibi, muhtemelen enerji bölüşümü olacak ve gerek kök oluşmasında gerek aşı tutmasında kayıplar olacak ama bir denemek istedik.Köklenmede kayıptan ziyade sanırım tutmayan aşılarda kayıp daha çok olacak.

Mikorizayı araştıracağım, ilk defa duyuyorum.Öneri için teşekkür ederim.

Şu an en önemli konu ve yeni sorum da şu

Çelikleri ısısı, nemi kontrollü bir odada köklendiriyoruz.Çeliklerin hemen hepsi kallus dokusu oluşturdu.Çelikleri 10-15 adetlik gruplar halinde bağlayıp, perlitte köklendiriyoruz.Hemen hepsi kallus oluşturmasına rağmen, ancak bir kısmı kök oluşturma aşamasına geçti.Bu durumda kök oluşturanları viyollere almak istiyoruz ama bağları açtıktan sonra kök oluşturmamış olanları yeniden bağlayıp köklenmeye devam ettirmek çok zahmetli ve zaman alıcı bir iş olacak.

Kallus oluşturmuş olması yeterli, onları da viyollere alsak, kök aşamasına geçmesinde sorun olmaz diyebilir miyiz, yoksa mutlaka kök oluşana kadar odada kalmaya devam mı etmeli? Eğer kallus bir kere oluştuktan sonra köklenme garantilenmiş oluyorsa, bu durumda hepsini birden viyollere almak büyük kolaylık sağlayacak.

İki satırlık soruyu roman yaptım, kusuruma bakmayın, derdimi iyice anlatabilmek istedim

Tekrar teşekkürler.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-02-2008, 23:12   #20
Ağaç Dostu

oyaağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Sayın Mine Hanım ,
1423 numaralı mesajıma yorum getirmediniz sanırım gözünüzden kaçtı

oyaağacı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-03-2008, 09:37   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Oyaağacı, bitkinizin murraya olduğunu düşünüyorum.

Eski 01-03-2008, 12:21   #22
Ağaç Dostu

öğretmen's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Mine Hanım,
Bende süs biberi olarak aldığım bir biber var.Biberleri yuvarlak bilye gibi,erik gibi..Satıcı biberinin yendiğini söyledi.Ama size sormadan yemek de istemiyorum.Üzerinde kızarmış biber vardı..Ben de ektim.İnşallah çıkar.Beni aydınlatırsanız sevinirim.(Bu soru için burası uygun mu bilmiyorum.)

öğretmen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-03-2008, 13:05   #23
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Hastalığı atlatmaya çalışan diğer bitkilerinize gelince onları da tedavimizin şu noktasında 1 lt suda 0.5 tablet aspirin ve 0.5 tablet B1 vitamini eriterek sulayın. (B1 bitkide doğal direnci arttırıyor )

Mine hanım verdiğiniz bu tarifi kaktüs ve sukullentlere uygulayabiliyor muyuz acaba?

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-03-2008, 18:53   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Hastalığı atlatmaya çalışan diğer bitkilerinize gelince onları da tedavimizin şu noktasında 1 lt suda 0.5 tablet aspirin ve 0.5 tablet B1 vitamini eriterek sulayın. (B1 bitkide doğal direnci arttırıyor )

Mine hanım verdiğiniz bu tarifi kaktüs ve sukullentlere uygulayabiliyor muyuz acaba?
Doğal direnç geliştirici ilaçlar var adıda [ısr 2000] tarım ilaçları satan bayilerden bulabilirsin.

Eski 01-03-2008, 21:00   #25
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Doğal direnç geliştirici ilaçlar var adıda [ısr 2000] tarım ilaçları satan bayilerden bulabilirsin.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=158 mesajda bu ürün için detaylı bilgi vermiştim.

Eski 01-03-2008, 21:04   #26
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster

Elbette uygulayabilirsiniz Coyote, içiniz rahat olsun.

Eski 01-03-2008, 21:06   #27
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen Mesajı Göster
Mine Hanım,
Bende süs biberi olarak aldığım bir biber var.Biberleri yuvarlak bilye gibi,erik gibi..Satıcı biberinin yendiğini söyledi.Ama size sormadan yemek de istemiyorum.Üzerinde kızarmış biber vardı..Ben de ektim.İnşallah çıkar.Beni aydınlatırsanız sevinirim.(Bu soru için burası uygun mu bilmiyorum.)
Sorunuz için uygun yerdesiniz Sayın Öğretmen endişelenmeyin. Biberin çok çeşitli varyeteleri var. Eğer aldığınız bitki gerçekten biberse yenir. Tohumu da çimlenir, sürekli üretme şansınız olur.

Eski 01-03-2008, 19:19   #28
Ağaç Dostu

Sayın Mine Pakkaner
İlk sorum sitrik asit'i toprak ph düşürücü olarak kullanabilirmiyiz.
İkinci sorun sitrik asit ile yaprak gübresini karıştırsak ağacın gübreyi alınımı daha hızlımı oluyor.

Eski 01-03-2008, 21:11   #29
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Sayın Mine Pakkaner
İlk sorum sitrik asit'i toprak ph düşürücü olarak kullanabilirmiyiz.
İkinci sorun sitrik asit ile yaprak gübresini karıştırsak ağacın gübreyi alınımı daha hızlımı oluyor.
Sitrik asiti gübreleme yaptığınızda suya karıştırısanız gübrenin alınımını arttırırsınız.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2174başlığını ve oradaki tabloyu inceleyiniz.

Sulama suyunu asitleştirince toprağınız da asitlenir, ancak bunu toprakta sitrik asitle değil kükürtle yapmanız gerekir.

Eski 01-03-2008, 21:41   #30
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Çok teşekkür ederim Mine hanım. Önce ne olu ne olmaz arapsabunlu karışım püskürtüp daha sonra bu tarifi uygulayacağım.

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026