![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Sayın Mine Hanım, Bahçemde ne tür ve zararlı olup olmadığını anlamadığım bir mantar türü belirdi. Sadece belli bir bölgede çıkıyor. Geçen yıl 1-2 yerde çıkmıştı, önce ot ilacı uyguladım. Sonra bir kaç kez daha tekrarlayınca kökledim. Ama bu yıl dağılarak artmaya başladı. Bundan nasıl kurtulabilirim. Neden böyle bir tür mantar sadece o bölgede çıkıyor. Ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim. Aziz FAYDA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Sorununuz tek bir bölgede ise o bölgenin toprağını üstten 3 parmak atın, kumlu (milli değil) bir toprakla yenileyin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beni bu konuda çok aydınlattınız. Yarın sabah il önce tüm yüzeydekileri elimle temizleyip hatta kökleyeceğim. Ardından dediğiniz gibi 3-5 cm. lik toprağı çapa yardımı ile kaldırıp uzak bir yere atacağım. Umarım daha fazla üremezler. Bir de sormak istediğim diğer bir konu bu bölgeye sönmemiş toz kireç uygulaması yapsam acaba yararı olur mu ? Ya da bu iş için kullanılan başka bir kireç türü mü vardır ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Mine hanım, yeni aldığım bitkilerde saksı değişimleri yaparken görüyorum ki, sanırım saksıları küçük olduğu için kökler toprağın alt kısmını halka halinde kaplamış oluyor. Acaba saksı değişimi yaparken bu köklerin bir kısmını kesmek veya koparmak doğru mudur? Genel olarak saksı değişimlerinde köklerde budama yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5864 Sayın Mine Hanım, Size göndermiş olduğum linkte manolyamın durumu yazıyor. Manolyayı böyle gördükçe moralim bozuluyor. Yapmam gereken başka ne var merak ediyorum. Sanıyorum kurumayacak ama bu sene sadece köklerine çalışacak. Bu arada mantar tarlasını dediğiniz gibi yaptım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. selamlar Aziz FAYDA |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Sayın Mine Hanım, 2. kattaki balkona hatta mümkün olursa 3. kattaki terasa hanımeli ve sarmaşık gül sardırmak istiyorum. Ama bu bitkilerin boyu o kadar yükseğe (yaklaşık 7-8 metre) çıkmaya yeter mi, o kadar uzar mı? Cevabınız doğrultusunda dikim yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yakın ilginize ve alakanıza teşekkür ederim Mine hanım. selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Teşekkür ederim Mine hanım, söz konusu bitkileri en fazla 2-2,5 metrelik çardak ya da duvarlara sarılmış görürüdüm hep, bu kadar yükseğe çıkabileceğinden umudum yoktu, iyiki sormuşum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bitkilere doğum kontrol hapı
Merhaba Mine Hanım. "Ev yapımı ilaçlar" başlığında da rastladığım bu konuda değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Geçenlerde tanıştığım Yalovalı bir seracı da bana bu tavsiyeyi vermişti. 8-10 tane doğum kontrol hapını suda eriterek bitkileri bu suyla suladığınızda güzel sonuçlar alabileceğimiz ifade ediliyor. Herşeyden önce bu bilimsel olarak uygun bir uygulama mıdır? (Örneğin; fıtratı îcâbı ot ile beslenmesi gereken bir hayvanın, çabuk büyümesi için hayvansal protein vs. içeren yemlerle beslemek gibi.) Bu sağlıklı bir yöntem midir? Bizim öngöremediğimiz, orta ve uzun vadedeki sakıncaları neler olabilir? Eğer bu yöntemi tasvip ediyorsanız uygun bir doz ayarlaması için nelere dikkat edilmeli? Cevabınızı merakla bekliyorum. Zîrâ bir kutu hap alıp ilk uygulamayı yaptıktan sonra bunları yazıyorum. Devam edip etmeme konusunda karasız kaldım. Selamlar.. Düzenleyen Süleyman Koçak : 26-05-2009 saat 11:03 Neden: imlâ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kısaca size yapın veya yapmayın diyemem, ama tecrübenizin sonuçlarını dinlemek isterim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Sayın Mine Hanım, benimde size bir sorum olacak.Benim yaklaşık 5 dönüm erik bahçem var. (çoğunluğu papaz cinsi) Bir yıldır ben ilgileniyorum fakat yaptığım budamanın az olduğunu ağaçlar yapraklanınca çok daha iyi anladım. Ayrıca bazı ağaçların bir-iki dalında ballık olduğunu gördüm. Acaba bu dönemde veya 2-3 ay içerisinde bu dallardan kısmende olsa ara yapabilirmiyim, yaparsam ne gibi sakıncaları olur.Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.Sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Merhaba mine hanım bende 3 kök kılıç vardı. köklerini salmış olarak 3 ayrı dal. bunları 3 ayrı saksıya ektim. ama nerdeyse 3 aydır hiçbir hareket yok. yemyeşim bir şekilde hareketsiz olarak duruyorlar. yanlış bişeymi yaptım acab tavsiye edeceğiniz bişey varmı? teşekkür ederim şimdiden |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
agaclar.net
|
3 aydır ölmediklerine göre ciddi bir sorun olmasa gerek. Biraz azotlu besin ile destekleyiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine hanım, Tüm başlıklardaki yazılarınızı ilgiyle okuyan bir üyeyim. uzun bir süre formu ve kurallarını öğrenmeye çalıştım.Gereksiz meşguliyetler olmasın diye. "İNCİR" başlığında Bu konu ile ilgili sorunumu yazmıştım,bir kaç kez girdim yanıt yoktu. Burada tekrar yer işgal etmek istemiyorum,vaktiniz olur da bir bakarsanız çok sevinirim. Saygılar |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, Aşağıdaki mesajı uygun konu başlığına da yazdım, "size yük olmayayım" dedim ama içime sinmedi. Panik içindeyim. Özellikle tohumdan yetiştirdiğim karanfil fidelerimi yaşatabilmek için ne yapabilirim? Yardımlarınız rica ediyorum. "Bitkilerim ölüyor. Ne olduğunu anlamadığım bir zararlı yaprakların üzerinde minik noktalar şeklinde lekeler oluşturuyor. O noktaların oldugu yerde yaprak sanki şeffafa yakın inceliyor. Sonra o noktalar çoğalarak tüm yaprağı kaplıyor ve ölüyorlar. Sanırım bitki özsuyunu emen bir şey bu. Yaprağın arkasında çok küçük nerdeyse nokta kadar yürüyen siyah bir şey gördüm. Yaprak bitleriyle ilgili yazılarda okuduğum yapışkan sıvıya rastlamadım . Fotoğraf çekme olanaklarım şimdilik eklediklerimle sınırlı. 3 aydır zorlukla tohumdan yetiştirdiğim karanfil fidelerime, fesleğen ve biber fidelerine de atlamış. Çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum. Güller (yeşil bite karşı) için hazırladığım arap sabunu solüsyonunu biber ve fesleğene uyguladım karanfilimde kaldım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fotoğraftaki geçen sene çin karanfilinin ekiliği olduğu saksıdan kendiliğinden çıkan bir bitki. Diğerlerindeki manzara da bununla aynı. Lütfen yardım. " Eklenti 82195 Eklenti 82196 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Doğum kontrol haplarını afrika menekşesinde belirli aralıklarla kullanmıştım. Çok güzel neticeler aldım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hn. merhaba, Geçen sene 3 çeşit rhododendron satın almıştım, bahçeye ektik, rhododendronlar için satılan topraklardan arada bir takviye yapıyorum, ve rhododendron gübresi de kullanıyorum. Aldığımda çiçekleri katmerliyken, bu sene üçü de yalınkat çiçek açtılar. Bir öneriniz var mı ? Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
Merhaba Mine hanım fotoğraftaki tohumları (sanırım tohum) ofisteki chamaedorea elegans çiçeğinin üstünden aldım. Çiçekleri kurumuş haldeydi ve bunlardan çok sayıda var üzerinde. Size sorum bunlar bu bitkinin tohumlarımıdır ve eksem çimlenirlermi? Aşağıdaki linktede ''bu bitkinin çiçeğin adı nedir'' forumuna eklediğim 5622 nolu mesajımın linki bulunmakta. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=5622 Yardımlarınız için teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Fotoğraftakiler tohum değil meyve. Üzerini temizleyip ekebilirsiniz. Torfa ekin, ılık ve nemli tutun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hn. merhaba, Tutku ile yetiştirmeye çalıştığım gardenyamda bu yıl (bitkim 4 yaş civarında) gonca boyutlarının, çiçekçilerde satılan ithal gardenyalara göre oldukça küçük boyutta olduğunu fark ettim. Goncaların boyutlarının iri olması için, bakım uygulamalarımda ne gibi değişikliklere gitmem gerekir sizce? Çiçekli bitkinin gonca ve çiçek boyutunu büyüten etmenler nelerdir? Müsait olup da cevap verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürlerimle... Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2005
|
ben yosun sporlarını veya tohumlarını varolan bir yosundan nasıl alabilirim.**** elimdeki japon yosununu nasıl coğaltabileceğim konusunda yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |