![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Bonsai bölümünde yapılmış çeviriler var, onlara bakıp karar verebilirsiniz. (Yani çevirisi yapılmamış konuları bulma anlamında) Özel bir konuda çeviri isteyenler de linklerini buraya yazar, gelecek için sıraya girer... Nelerin öncelikle çevrilmesinin iyi olacağına birlikte karar veririz... Gelmenize çok sevindim, hoşgeldiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
gubse hoşgeldin. Ben de çeviri işini uzun zamandır boşladım biraz. Hem vakit sıkıntısından hem de tembellikten işte.. Yahoodaki Bonsai gruplarımıza sık sık ingilizce dokümanlar atılıyor ve birçoğu çevirilmemiş halde epeyce bekliyor. Çeviri yapmayı istiyorsan sana bu tür dokümanlardan bir tanesini yollayabilirim, ya da büyük bir dokümanı diğer bazı istekli arkadaşlarla paylaşabiliriz. Üstüne eğilebildiğim ilk fırsatta dokümanı yollarım. Kendinize iyi bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
gubse
Giriş Tarihi: 19-09-2005
|
teşekkürler
bende sizlerle buluştuğum için çok memnun oldum. çeviri yapabileceğim konuları siz yollasanızda olur araştırıp bulsamda. yollarsanız onları çeviririm. görüşmek dileğiyle.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
gubse
Giriş Tarihi: 19-09-2005
|
![]() bonsai bölümündeki konularda böyle bir şey yok ama farklı olabilir. yabancı bir site var bu isimle. ağaçlara çarpmış araçlarla bonsai yapmışlar. siteye girip bakın sizde. olabilir derseniz bende çevirebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
O siteyi ben de görmüştüm ama çeviri yapılacak daha faydalı konular önerebilirim sana. Mesela biz birkaç arkadaş aşağıdaki adreste bulunan bir seri dokümanı paylaştık ve çevirmeye başladık. (O gruba üye değilsen belki dokümanı bu vereceğim adresten göremezsin. O durumda mailine atabilirim dokümanı istersen). http://groups.yahoo.com/group/bonsai...Agac%20Bakimi/ NoT: Bu doküman çeşitli ağaç türleri ile ilgili genel bilgiler veriyor. Işık, ısı, saksı değiştirme vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
|
LIME SULPHUR RECIPE To one and a half pints of water (.8Ltr) add two ounces (57Grams) of hydrated garden lime and bring to the boil stirring slowly. Add three ounces (85 Grams) of Flowers of Sulphur a little at a time and make sure that the solution is stirred continuously and kept at a gentle boil. After a while the Sulphur will disappear and the liquid will turn yellowish brown. The Lime takes longer to dissolve, often leaving a residue. When it seems that no more is going to dissolve, allow to cool, drain off the liquid and filter through an old nylon stocking into marked storage bottles, well stoppered. As the above is taking place a certain sulphuric smell is inevitably given off. If this interferes with domestic harmony you may prefer to buy some. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|