agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-05-2007, 22:31   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serder Mesajı Göster
walla ben çayı rizedeki akrabalarımdan istiyorum az geliyor ama öz geliyor.
1- ilk hasat çay en iyisidir...
2- karışım çaylardan uzak dur... (sen karıştırma demiyorum)
3- her marka çayda ilk hasat mutlaka vardır ama farklı isimlerde sunuluyor.
4- çayın suyu iyice kaynamalı ama kaynar halde iken demlenmemeli. kaynayan suyu kayması durana kadar kenarda bekletmeli.
5- odun ateşi çayın demini almasını sağlayan en uygun ateştir. (rakı şişesi gibi bir şişede çay demle. köz içinde tabi tadı mükemmel oluyor.)
6- çayın dem süresini iyi takip etmek gerekir. her marka çay aynı zamanda demlenmez.
7- mümkün mertebe tortusu olmayan çay kullanın. (çayda tortu var ise ondan kurtulun. gerekirse kuru çayı önce bir kapta yıkayarak tortudan kurtulun. ama demlemeden hemen önce yapın)
8- varsa cam demlik kullanın.
9- su nekadar iyi ise çay okadar iyidir.

daha yazmıyayım uzun oldu zaten........
****** serder unutmayalım ki çayı hasat ederken çay bitkisinin üst 2.5 yaprağı hasat edilmelidir.Çünkü çayın içindeki tüm besleyici değerler oradadır

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025