![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
walla ben çayı rizedeki akrabalarımdan istiyorum az geliyor ama öz geliyor. 1- ilk hasat çay en iyisidir... 2- karışım çaylardan uzak dur... (sen karıştırma demiyorum) 3- her marka çayda ilk hasat mutlaka vardır ama farklı isimlerde sunuluyor. 4- çayın suyu iyice kaynamalı ama kaynar halde iken demlenmemeli. kaynayan suyu kayması durana kadar kenarda bekletmeli. 5- odun ateşi çayın demini almasını sağlayan en uygun ateştir. (rakı şişesi gibi bir şişede çay demle. köz içinde tabi tadı mükemmel oluyor.) 6- çayın dem süresini iyi takip etmek gerekir. her marka çay aynı zamanda demlenmez. 7- mümkün mertebe tortusu olmayan çay kullanın. (çayda tortu var ise ondan kurtulun. gerekirse kuru çayı önce bir kapta yıkayarak tortudan kurtulun. ama demlemeden hemen önce yapın) 8- varsa cam demlik kullanın. 9- su nekadar iyi ise çay okadar iyidir. daha yazmıyayım uzun oldu zaten........ |
|
|
|
|
|