agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-11-2011, 23:35   #26
Ağaç Dostu

YeniBON's Avatar

Giriş Tarihi: 08-10-2011
Yazdıklarınızı okuyunca çocukluğum aklıma geldi. Benim için nostalji oldu. Sayın limon_sever'in gönderdiği kapanı görünce memleketimi hatırladım. Ben de aslen Konya'lı yım. Limon_sever'in kullandığı kapanı bizde kullanmıştık. Birde onun yukarıdan değil, yandan fare girişi olan bir modeli vardı. O fare girişiyle beraber bir mekanizmayı harekete geçiriyor, giriş kapısını kapatıyordu. Bunun dışında başka fare kapanları da vardı. Ama en kullanışlı olanı fotoğrafta görülendi.

Tabii biz bahçeli bir evde oturuyorduk. Ve olan fare sayısı sınırlıydı. Birisini, ikisini yakalardınız. Altı ay rahat ederdiniz. Konu tarlada çok daha zor.

Remo54 kapanın ebatlarını büyüterek, sayısını çoğaltarak kullanmak en akılcı çözüm bana göre. Kullanacağınız alanın ölçüsünü bilmiyorum. Yapıştırıcılar, kimyasallar ve ses yayan cihazlar vb. yöntemleri kullanırken, kendinize ve çevresine zarar veriyor. Ayrıca üzerine de para ödüyorsunuz.

İstanbul toplantısına gittiğim de piyasa konuyla ilgili yöntemleri, ilaç, cihaz vb. araştırma-ya çalışacağım.

Birde yakın çevrenizde farelerle mücadeleyi kazananların yöntemi en iyi ve kolay yöntemdir.

Saygılar.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025