![]() |
1 Eklenti(ler)
Gunaydın arkadaslar.. Umarım az evvel fotografın tamamını yanlışlıkla yükledigimde görmemişsinizdir :)
bu nedir bilin bakalım |
kestane kabuğu olabilir mi?
|
Kestane kabugu degil akçabardak ablacım :)
|
çınar meyvesi:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
saçlı meşe palamatu Eklenti 592748 "Saçlı meşe (Quercus cerris), kayıngiller (Fagaceae) familyasından anavatanı Güney Avrupa ve Anadolu olan bir meşe türü. Bu meşe türü palamutların 18 ayda olgunlaşması ve dikensi (kılçıksı) uçlu yaprak lopları gibi karakterlerle Seksiyon Cerris'in genel özelliklerini yansıtır. 20-30 m veya daha yükseklikte, gövdesi 2 m çapında, tacı gençlikte konik yaşlandıkça genişleyen bir orman ağacıdır.Saçlı meşe yaklaşık 120,000 yıl önceki buzul çağından evvel Kuzey Avrupa'da yaygındı. 18. yüzyıldan itibaren Birleşik Krallık ve İrlanda'ya yeniden getirildi. Bugün ise meşe üzerinde ağaç urları oluşturan mazı arıları kuşlara besin sağlar. Süs ağacı ve kıyılarda rüzgar siperi olarak kullanılır. Odunu diğer meşelerle aynı özelliklere sahip olmasına karşın çok çatlaklı ve kolay yarılır bundan dolayı çit yapımı için uygundur. Birkaç kültivarı seçilmiştir. Bunlardan alaca yapraklı 'Variegata' ile büyük derin loplu yaprakları olan kültivar 'Woden' sayılabilir.Bütün toprak tiplerinde hatta alkali ve besince yoksun sahalarda da yetişir. Nispeten hızlı büyür. Asya'nın batısında Türkiye, Suriye ve Lübnan; Orta ve Doğu Avrupa ile Güneybatı Avrupa doğal yayılış sahasıdır." Alıntı |
Ben unutmuştum burayı.. Kusura bakmayın.. Tebrikler Sn. Sinbas :)
|
Sayın hira soruyu sorarken kopyasını da (fotoğrafın tamamını görmedim) vermişsiniz oradan yola çıktım ve kopya bire bir örtüştü. :)
|
Alıntı:
Ceza olarak bir soru sorarsınız artık (bu kural değil ben uydurdum:)):rolleyes: |
Tamam... :)
Ne sorayım? Sordum oldu mu... edit..... |
Alıntı:
"Ne sorayım?" veya "Ne soracağım?" deseydiniz belki ama bu olmadı:D Tabii bizde zorluk yok, katılmak istemiyorum deseniz de olur:) |
1 Eklenti(ler)
Haydi bu da benden olsun. Ödüllü soru; Nokta atışı (bitkinin adını yazmanız yeterli) ile bilen kazanıyor kargo ücreti yok. Bakalım ne imiş... Eklenti 592764 İPUCU: 1 - Sebze değil. 2 - meyve değil. 3 - Güzel kokulu süs bitkisi 4 - Sarmaşık veya Sarıcı |
Biber, erik, salatalık olabilir:)
Soru için teşekkürler. |
Bilemediniz...
Rica ederim... |
Zambak tomurcuğu olabilir mi? :)
|
Değil ama +%50 -%50 yakınsınız gibi. :)
|
Zambak kısmı doğru ise zambak meyvesi olabilir mi?
|
Değil tahmin sayısı ve katılım yetersiz isterseniz açıklayalım... :) Zambakla her hangi bir bağı yok.
|
Daha katılım olur, cevabı açıklamak için erken bence.
|
Durun,açıklamayın,düşünüyoruz daha.:p
|
Evet bekleyelim, bakalım doğru cevap kimden gelecek...
|
Taze kuru fasulye gibi bir şey mi?Taze kuru ,ben de ne diyiyorum bilemedim.
|
1 Eklenti(ler)
Doğruyu ilk bilene bir paket salatalık tohumu hediyem olacak. Bulgaristan menşeyli ortalama büyüklük 20-25 cm olan bu cinsi; ben 40 cm den fazla büyüttüm ve lezzetinden kesinlikle bir şey kaybetmedi. Yeter ki toprağı ve bakımı iyi olsun. Son kullanma tarihi 2018 Bulgaristan yerli sırık salatalık tohumu olarak biliniyor yani hibrit olmadığı söyleniyor. Kargo sorunu yaşanabileceği için, yurt dışındaki arkadaşlarımız mümkünse cevap vermesinler. Haydi bakalım biraz zorlayalım kendimizi. :o Eklenti 592791 |
uzun domates
|
Alıntı:
|
İşin içine ödül girdi yorum ve ip ucu veremeyeceğim doğruyu bilen kazanır...
haydi bakalım... :D |
Bir çiçeğin tohumu
|
Cevabı Nokta atışı bekliyorum.
|
Ama bu çimlenmiş fasulyeye benziyor ya da kesinlikle bir çiçeğin tohumu.Ne yapayım NOMAD :(,Sinbas da zambakla alakası yok dedi geriye tohum kalıyor.Ben de aklıma gelenleri yazıyorum.Sinbas yanlış deyin de daha fazla saçmalamayım.:p
|
Doğruyu bulduğunuzda ödülü kazandığınızı söylerim...
|
Açmakta olan orkide çiçeği tomurcuğu.Iyi geceler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025