![]() |
Evet çok tatlı ama böyle renkli olanlar zehirli oluyormuş uzakta sevelim
|
İyi araştırmışsınız Sevgili Melek,ayrıca tebrik ederim.
|
Üçümüze de tebrikler
|
Alıntı:
Alıntı:
Tebrikleri canım, hakkındır o madalya... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Nerden başlayayım,Bir kuş,siyah yeri de başı.2-e.Milli çiçeği
|
Kuş ya da E.milii çiçeği değil maalesef :)
|
Ama bir çiçek olmalı.Adını bilemem.
|
''Çiçek'' olup olmadığı biraz göreceli, o nedenle ''doğru cevap'' diyebilmem için ''nokta atışı'' gerekiyor :)
|
Mücevher Çalısı henüz soruyu görmedi sanırım, oysa şak diye hemen bileceğini düşünmüştüm sorarken :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Azıcık hafızanızı zorlayın, büyük resmi gözünüzde canlandırmaya çalışın, hemen bulacaksınız ;)
(Ben sadece ilgi duyduğum şeylerle alakalı detayları iyi görebiliyorum, çoğu kişi gibi yani, abartmayın :D) |
"Actaea pachypoda" diye geçen birinin izini sürüyorum şu an:)
Değilse de valla ne çok benziyor:D |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Actaea pachypoda Namı diğer: Kukla gözü-bebek gözü bitkisi (zehirlidir) Eklenti 592053 Tebrikler ;) |
Buna göre bir tık daha zor bir sorum var, hazır ısınmışken hemen o da gelsin mi ki? :rolleyes:
|
Teşekkürler A_NOMAD...
Bir önceki soruda bana çok acıdınız, bileceğim yerden sordunuz biliyorum. Ama olsun bildim ya ne fark eder:D Bugün 3. kez size teşekkür ediyorum, hadi hayırlısı:) Not: Çok yavaşım, yeni soru gelsin bence... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hem eğlenelim hem de bu arada bilgi tazeleyelim, bilmediklerimizi de öğrenelim istiyorum. Bu amacıma uygun bir soru hazırladım :rolleyes: Konuya ilgi duyan arkadaşlar için çok kolay gelecektir ama daha önce karşılaşmamış ya da bir yerlerde rastlamış olduğu halde o an ilgisini çekmemiş olan arkadaşlara da cevabın cazip geleceğini düşünüyorum ;) Buyrun: Eklenti 592054 |
Balık ya da kurbağa (yine mi kurbağa:)) yumurtası?
|
Balık ya da kurbağa yumurtası değil :)
|
şayak böceği ya da sineği ama kopya çektim :(
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Caddisfly larvası Eklenti 592055 Caddisfly larvası, etrafında bulunan ne varsa (taş ya da tahta parçaları, kum, deniz kabuğu, boncuk, vs.) kullanarak kendisine korunaklı bir kılıf inşa eder. Eklenti 592056 Bu özelliği fark edildikten sonra, ülkemizde pek bilinmese/kullanılmasa da mücevher yapımında çalıştırılmaya başlanmış haliyle... Eklenti 592058 İstediğiniz malzemelerin bulunduğu bir kabın içine bu larvayı bırakıyorsunuz ve hayvancık farkında olmadan sizin için doğaçlama bir takı tasarlıyor, ne ilginç değil mi? :) Bu ilginç arkadaşın imal ettiği birkaç takı örneği: Eklenti 592059 Büyüyüp yetişkin olmuş hali ise larva kadar becerikli değil... Eklenti 592060 |
sayenizde bir şey daha öğrendik ilk defa gördüm bende çok şaşırdım annem görse bak da örnek al der :)
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. A_NOMAD hemen bilecek ama yinede soracağım ;).
Bu nedir arkadaşlar :confused: |
Alıntı:
|
Bunu çam ağaçlarının üzerindeki bir şeye benzettim.Top top olur kozalak olmadan önceki hali mi acaba?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
segili SDurul cevabınız doğru. Tebrik ederim.
|
Sayın SDurul ve A_NOMAD'a ziraat fakültelerinden fahri doktora unvanı verilse şaşırmam, dikkat ediyorum sorarken de cevaplarken de hiç affetmiyorlar :)
|
Alıntı:
(Ziraat fakültesinde eğitim almış herhangi biriyle aşık atmaya kalkmam söz konusu bile olamaz, ne haddime...) |
Alıntı:
Ama A_NOMAD hak eder, doğru bildiği çok görülmüştür.:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
saç telinin yakından görünüşüne benziyor
|
Saç teli değil:)
|
bir böceğin ayağı da olabilir ;)
|
Böcek ayağı değil:)
|
tohumun ilk filizi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025