![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Melianthus major[Bal damlasi]
Hepinize merhaba, Bahceden soktugum, Bal damlasi [Malianthus major] uzerinde yaptigim son calismadan bu yana bir yili gecti. Bu bir yil suresinde agacta hic bir budama yapmadan gelismesini surekli izledim suyunu ve gubresini eksik etmedim. Agacin verdigi dallara bakarak yeni yerinde, iyice kok gelistirdigine ve artik onun uzerinde istedigim calismayi yapabilecegimi dusunerek ise koyuldum. Calismalarimi resimleyip sizlerle de paylasiyorum. Agacin tum dallarini derince budadim. Etraf acildi ve bu daha kolay calismami sagladi. Matkaba taktigim delici bir ucla agacin kurumus govdesi uzerine yaptigim kabaca oymadan sonra daha kucuk bir aletin ucuna taktigim bir zimpara uc ile oydugum yerleri istedigim gibi sekillendirip kurumus ve kovuk govde gorunumu verip, kurumus gorunum alan yerlere lime sulphur surdum. Yaptigim derin budamadan sonra onumuzdeki iki, uc ay icerisinde cikacak olan yeni filizleri cimcik alimla surekli budayip dallarin uzamadan yayilarak gelismesine dikkat edecegim ve agaca istedigim sekli verecegim. Agacin govdesi yeterince kalin oldugu icin, onumuzdeki bir yil sadece dallar uzerinde yogunlasacak bir calisma uygulaycagim . ve bir yil kadar sonra belki bu zamanlar agaci Bonsai saksisina veya duz bir kaya uzerine dikecegim. Sizlere bu calismamda anlatmak istedigim Bahcenizde [ve ya bir tanidigin bahcesinde] istenmiyen agaclar, sizlere bonsai yapmak icin guzel malzeme olabilir. Kisa bir zamanda[3-4 yil bonsaide kisa bir zamandir] iyi bir bonsai elde edebilirsiniz. bir yil sonra meliant. 001.jpg Bir yil kadar sonra agacin yeni olusan dallarini budamadan once. bir yil sonra meliant. 002.jpg Dallari budadiktan sonra bir yil sonra meliant. 004.jpg Ucuna zimpara takilan aletle kurumus yerleri sekillendirirken. bir yil sonra meliant. 003.jpg Kurumus yerlere lime sulphur surerken[lime sulphur kurumus yerlerin curumesini onledigi gibi agacin kurumus yerlerinde guzel dogal bir de beyezlik sagliyor, lime sulphur surulen yerlerin cok beyez oldugunu dusunuyorsaniz lime sulphur icerisine bir iki damla cini murekkeb damlatabilirsiniz.] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
bir yil sonra meliant. 005.jpg Iki gun sonra, suruldugu zama sarimtirak bir renkte olan lime sulphur kuruduktan sonra. bir yil sonra meliant. 006.jpg Oyulmus yerlerin daha yakindan gorunusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Arkadaşlar biri beni tutsun etrafımdaki bütün ağaçlara tel sarasım geliyor. Bu bir hastalıkmıdır ne dersiniz. Tedavisi varmıdır? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sayın Bepsi, Böyle düşünmeniz güzel. Ağaçlar içindeki saklı bonsaileri görme yeteneğinizi geliştireceği kesin. Ama siz yine de her ağacı tellemeyin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Teşekürler Eaglion korkmayın yapmam ama elimde değil işte inanın bir haftadır bu şekildeyim. İşten eve evden işe giderken artık yürüyerek gidip geliyorum. Araba kullanmamaya dikkat ediyorum. Özellikle şu günlerde havaların da etkisiyle sanki ağaçlar canlanmaya başladı. Bununda etkisi olsa gerek. Hafta sonu bir gezi düzenleyip neler yapabilirim diye doğa ile daha yakın olmak istiyorum ve şu da varki hafta sonu gelmek bilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
köklendirme ve yamadori
Merhaba; köklendirme ve yamadori ile ilgili bir sorum var. Bahçedeki iğde ağacının yanından ve dibinden sürgünler çıkmış. Bunları köklendirip bonsai çalışmasında kullanabilir miyim? Çekirdekten kendi kendine çıkmış erik ve elma fidanları, aşılı dutu sıkıştırıyor diye kesmişler. Siteden öğrendiğim yamadori aklıma geldi. Eriği söktüm, kurumaması için gazetelerin arasına koyarak ıslattım. Fazla dallarını serada kestirerek(ince testere yok), ektim. Serada acele ettiğimi, sonbaharın daha uygun olduğunu öğrendim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak döken ağaçlarda ben ilkbahar başında söküm yapmayı tercih ediyorum, Sonbaharda söktüklerim kışı geçirmekte zorlanıyorlar, İlkbaharda ağaçtaki enerjiyle birlikte yaşama şansı artıyor, tabi bunu ağacın tomurcukları açmadan yapmak lazım. Eğer yeterince kök olmadığını düşündüğünüz bir dal-sürgün varsa, köklendirme hormonu ile oradaki kök sayısını artırmanız mümkün. Şu anda söktüğünüz eriği, zamansız söktüğünüz için ihmal etmeyin, erken yaprak dökse bile bir dahaki yıl hayata dönebiliyor. Kuruma ihtimali de yüksek tabi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Vyssera. Sözünü dinleyip, ilkbahara kadar bekleyeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Alıntı:
Ben Bir Bonsai ahyranıyım ve çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.Benim başağı yukarı 11 adet ağacım var bu ağaçların fotoğraflarını eklesem ve bana biçim verme konusunda yarımcı olurmusunuz eğer olursanız çok memnun olurum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Nedeni açik allah veriyor nedenini aramaya gerekmi var bizim gibi ulkelere bakin bir de digerlerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Forumumuza hoşgeldiniz, Ali Hocam'ın cevabından önce, kendi adıma, ağaçlarınızı görmeyi Ali hoca'nın da yardımlarıyla beraber çalışmayı isterim. Ne kadar zamandır bu işe merakınız var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle merhaba, Mesajınızı yeni okudum şu sıralar sık seyahat ediyorum.Bugün ağaçlarımın resimlerini ekledim.Görmek incelemk isterseniz bakabilirsiniz ve bende çok memnun olurum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9816 aşağı yukarı 6-7 yıllık bir zamandır merak duyuyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler Burhan GÖNDER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle merhaba demek istiyorum.Ve Mailinize çok geç cevap yazdığım için özür dilerim sürekli seyahat etmem ve rahatsızlığım nedeni ile cevap yazamadım kusura bakmayın.Aslında net olarak 2000 yılında izmirde fuarda otazca firmasının ağaçlarını görmemle içimde sevgi o zaman başladı ve gün bugündür devam eden ve artan bir sevgim var.Bugüne kadar çok ağaç kuruttum ama eskisi kadar artık kurutmuyorum ama birkaç ağacımının formunu kazandırırken yanlış seçim diyelim ağaçlarımın fomunu beğenemedim.Daha sonra satın aldığım veya gelen ağaçlarımı şekillendirme konusunda zannedersem bir korku oldu bu yüzden bu ağaçlarımı bir türlü şekillendirememkteyim.Bu yüzden yardım alsam diye düşündüm sayın vyssera ağaçlarımın fotoğraflarını zannedersem görebiliyorsunuzdur değilmi .Saygılarımla Burhan GÖNDER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|