Hepinize merhaba, Bahceden soktugum, Bal damlasi [Malianthus major] uzerinde yaptigim son calismadan bu yana bir yili gecti. Bu bir yil suresinde agacta hic bir budama yapmadan gelismesini surekli izledim suyunu ve gubresini eksik etmedim. Agacin verdigi dallara bakarak yeni yerinde, iyice kok gelistirdigine ve artik onun uzerinde istedigim calismayi yapabilecegimi dusunerek ise koyuldum. Calismalarimi resimleyip sizlerle de paylasiyorum.
Agacin tum dallarini derince budadim. Etraf acildi ve bu daha kolay calismami sagladi. Matkaba taktigim delici bir ucla agacin kurumus govdesi uzerine yaptigim kabaca oymadan sonra daha kucuk bir aletin ucuna taktigim bir zimpara uc ile oydugum yerleri istedigim gibi sekillendirip kurumus ve kovuk govde gorunumu verip, kurumus gorunum alan yerlere lime sulphur surdum.
Yaptigim derin budamadan sonra onumuzdeki iki, uc ay icerisinde cikacak olan yeni filizleri cimcik alimla surekli budayip dallarin uzamadan yayilarak gelismesine dikkat edecegim ve agaca istedigim sekli verecegim.
Agacin govdesi yeterince kalin oldugu icin, onumuzdeki bir yil sadece dallar uzerinde yogunlasacak bir calisma uygulaycagim . ve bir yil kadar sonra belki bu zamanlar agaci Bonsai saksisina veya duz bir kaya uzerine dikecegim.
Sizlere bu calismamda anlatmak istedigim Bahcenizde [ve ya bir tanidigin bahcesinde] istenmiyen agaclar, sizlere bonsai yapmak icin guzel malzeme olabilir. Kisa bir zamanda[3-4 yil bonsaide kisa bir zamandir] iyi bir bonsai elde edebilirsiniz.
bir yil sonra meliant. 001.jpg
Bir yil kadar sonra agacin yeni olusan dallarini budamadan once.
bir yil sonra meliant. 002.jpg
Dallari budadiktan sonra
bir yil sonra meliant. 004.jpg
Ucuna zimpara takilan aletle kurumus yerleri sekillendirirken.
bir yil sonra meliant. 003.jpg
Kurumus yerlere lime sulphur surerken[lime sulphur kurumus yerlerin curumesini onledigi gibi agacin kurumus yerlerinde guzel dogal bir de beyezlik sagliyor, lime sulphur surulen yerlerin cok beyez oldugunu dusunuyorsaniz lime sulphur icerisine bir iki damla cini murekkeb damlatabilirsiniz.]