![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Bu mahlep nasıl bir ağaç acaba? Hiç görmemiştim. Gövde kiraza mı benziyor, gelişmesi hızlı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz nasıl bilmediğim için yorum yapamayacağım. Ama gelişmesi hızlı bayağı Şuan en tepedeki dal bu sene kalınlaştı büyüme hızını ona göre mukayese edin. Ankara iklimini sevdi sanırım. Ağaçlarımın arasında en hızlı gelişen dal bu ağaca ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Alıntı:
Ha bir de severseniz Diren Şarapları nın "Mahlep" i çok iyidir bana göre, özellikle punch yapmak için iyi bir seçim olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sn david72, oldukça açıklayıcı olmuş. Şimdi daha çok merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Sayin reguler, 2 senelik periyodda yaptiklarinizi düşünürseniz keşke en başta alttan budasam dediginiz oldu mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Yani keşke diyecek kadar zaman geçmedi üzerinden ama fazla uzun bıraktıkları mı tavsiyeleri dinleyerek tekrardan kisalttigim cok oldu. Bu agactaki gibi. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi geriye doğru bir baktım da bu ağaçta boşuna zaman kaybetmişim. İlk budamadan sonra gözeler patlayınca lideri belirleyip, ona göre budama yapmalıymışım. liderim çoktan kalınlaşmış dalların yeri belirlenmiş olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Güncel fotolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Yara baya bir iyileşmiş.mahlep 21.06.16.jpg son fo t oda güncel hali yara iyileşmesiiçin kurbanlık dal var tepede hafif silmey çalıştım o güdünce daha derli toplu olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Ağacın kurbanlık kısmını ayırdım. Bu kurbanlığı yaranın hızlı iyileşmesi için bırakmıştım. tamamının iyileşmesini beklemek istemedim kestim. Şu anki resimlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Ağacın yarsı bayağı kapanmış. Tepesini kısalttım bayağı bir konik oldu yaranın altına bir de aşı yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
elinize sağlık, formu ve konikliği çok güzel olmuş. Kolay gelsin..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Sayın reguler bu sezon belki istediğiniz yerden sürgün verirdi, matkap aşısına gerek kalmayabilirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
reguler, elinize sağlık. Güzel gidiyor bu mahlep. Her sezon biraz daha toparlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
1 YIL 3 AY SONRA YENİ FOTOLAR :d
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Koniklik olsun dalların yeri olsun en düzenli ağacım bu. Yara yerinin altına dal aşılamıştım dikkatli bakıldığında ana daldan daha kalın olduğunu görebilirsiniz. Bu da aşılanmış dalın kaynaştığını gösteriyor. Ama daha hızlı kalınlaşsın diye ayırmıycam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
mahlep agacı aldım ektim ama meyva verme zamanı hakkında bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |