agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni73Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-02-2013, 22:49   #31
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Yeni sürgün çıkıp kaynaşma zorlaşıyorsa çıkacak sürgünleri azaltmak için aklıma bir yol geliyor. Bir bant veya rafya ile fidanlar helezon şeklinde dipten tepeye doğru arada sadece bazı yerlerde boşluk bırakarak sararsak fazla yeni sürgün çıkaramayacağından kaynaşmaya zorlayabiliriz.

Zeytindense yaprakları küçük olsun diye şimdilik ince çelikten delice filizlendirmeye çalışıyorum. Bakalım kaç tanesi filizlenecek.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
Zeytin çeliği olarak yakınlarda zeytinlik ve zeytincilik yapan varsa, arazi sahibini bulup, budama yaptıklarında onlardan budanmış çokça dal alabilirsiniz.Bunları köklendirirseniz yanaştırma için bolca çeliğiniz olur.

Söğütle çalışmam var, kaynaştırmadan çok yeni sürgünlerin sıklığı ön plana çıkıyor.Yaklaşık 3 yıl önce yapmıştım 4-5 saksıda, dediğim gibi kaynaşmadan çok yeni sürgün bolluğu oluyor.

Geniş çalışma saham olsa kesinlikle denemek istediğim çok tür var.Söğüt, benjamin, taflan, ateş dikeni, dut gibi.Japon ayvasını düşünmemiştim, bol çiçekli güzel olur.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025