agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bambu (https://www.agaclar.net/forum/bambu/)
-   -   Çok DİKKAT etmeliyiz: yayılıcı bambular çok ciddi bir sorun olabilir (https://www.agaclar.net/forum/bambu/5446.htm)

noreks 17-08-2007 21:03

Sn. Faruk Bey,

Sanırım bu sistemin otomatik olarak attığı bir mesaj.
Forumlarda flood a sebep olan üyelere gönderiliyor.
Sizin için değil zaten olamaz.

saygılar ve sevgiler

noreks 17-08-2007 21:29

Bir de son olarak başımıza dert olan konuda son kez yazmak istiyorum cevap veren de olsa bir daha bu konuda yazmayacağım.

Çevre ile ilgili olan konularda bir süre bir dergide koordinatörlük yaptığım için hem görev icabı hem de sevdiğimden bir çok gurubun içinde bulundum.

Gariptir Amerikan filimlerinde her gurubun içinde bir itiraz eden , bir cesur , bir lider , bir saplantılı ve bir çekinen !!! olur ya her gurup sanki filimlerden çıkmış gibiydi.

Bakıyorum da forumda ki gurubumuzun içinde de bu unsurlar var. Bu klişe gibi görünebilir ama sosyolojik olarak bir gerçektir. Kalabalık guruplarda eğer ajitasyon , propoganda ve besleme gibi unsurları kullanmaz herkesi özgür bırakırsanız sonuç inanılmaz derecede istatistiklere uygun çıkar. ( propoganda sonucu istatistikler değişir )

Bizim bu gurupta yaşadığımız da maalesef bu oldu. Burası özgür bir tartışma gurubu bu nedenle kimin katılacağına **** kimi katılmayacağına karar vermek gibi bir hak yok. Bu engelleyici unsurların - iyimser olarak değerlendirelim sizi devamlı olarak sakıncalara karşı uyaran unsurların- araya karışarak devamlı ilerleyen bir çalışmaya müdahele etmelerini engellemiyor.

Tabiidir ki yeni bir çalışmada sakıncalı yanlar olabilir. Bunları kontrol altına almak çalışmayı yapanların birinci derecede görevidir. Müdaheleler görevin yapılmadığı farkedildiği anda yapılırsa değerlidir daha başlangıçta bunu yapmayın türü uyarılar sadece "acaba neden engel olmaya çalışıyor bundan bir çıkarı mı var " türü düşüncelere neden olur.

Tüm forumu yeni baştan okudum hiç bir yerinde bu tür engelleme ve uyarıya neden olacak herhangi bir ileti bir ima görmedim.

Kaldı ki belki uyarıyı yapanlar "K" köyündeki arazi sahibi "S" ağa'nın bu forumu okuyacağı ve cevheri görüp birden Internetten **** başka yerden tohumlar alıp memleketin heryerine serpeceği endişesine kapıldılar.

Bu memlekette eğer bambu yetiştirmeye - ticari olarak - önümüzdeki beş senede bir tek kişi çıkarsa tüm bu yazdıklarım için herkesten özür dileyeceğim.

Bu ileti polemik yaratmak için değil sadece iç dökmek için yazılmıştır.

Saygılar ve sevgiler.

malina 17-08-2007 21:34

Mesaj hazır bir metin ama otomatik değil, yöneticiler gönderiyor. Forumda uyarmaktansa özel olarak uyarmak daha iyi düşündüğümüz için bunu bir süre önce başlattık.
Ama biz özel uyaralım, kişiler rahatsız olmasın diye boşuna düşünmüşüz :)

Mesaj her duruma uyacak bir genelleme içerdiği için, biraz yadırgatıcı olabilir. Daha uygun bir dil bulamadık.

Alıntı:

Oysa bambu grubunda böyle, tekrarlanan başka mesajlar da var.
Gözden kaçırdıklarımız olabiliyor, özel olarak aramanızı istesem haksızlık etmiş olurum ama rastladığınız zaman linkini bana gönderirseniz, gereksiz tekrarlanan mesajları silerim.

malina 17-08-2007 21:42

Alıntı:

Müdaheleler görevin yapılmadığı farkedildiği anda yapılırsa değerlidir daha başlangıçta bunu yapmayın türü uyarılar sadece "acaba neden engel olmaya çalışıyor bundan bir çıkarı mı var " türü düşüncelere neden olur.
Lafı söyleyip sonra cevap vermeyeceğim demek olmaz :)

Ne tür çıkarımız olacak anlamadım...

Başlık çok açık: Çok DİKKAT etmeliyiz: Yayılıcı bambular çok ciddi bir sorundur.

Duyan da Sakın bambu yetiştirmeyin dediğimizi sanacak :)

Todor 18-08-2007 04:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 143430)
Duyan da Sakın bambu yetiştirmeyin dediğimizi sanacak :)

Ben, büyük şehirlerde peysaj bitkisi olarak satılmak üzere bambu yetiştiriyorum.:)

Faruk Tuzcuoglu 19-08-2007 06:23

Son Defa...

DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

Aşağıdaki UYARI da, forumu gereksiz mesajlarla doldurmamın hoş olmadığı anlatılmaktadır.

Ben de gereğini yaptım,
Bu mesajlardan uygun gördüğüm birkaç tanesinin dışında forumu gereksiz mesajlardan temizledim. Yazıda öyle emrediliyordu. Emredilenin dışında bir iş yapmadım.

Sevgi ve Selamlarımla,
faruktuzcuoğlu@yahoo.com

Agaclar.Net'ten Uyarınız Var
Sayın Faruk Tuzcuoglu,

agaclar.net size bir uyarı göndermek zorunda kaldı.

Uyarı nedeni: Aynı mesajı bir çok yere atığınız için uyarıldınız.
---------------------
Aynı mesajı bir çok yere atığınız için uyarıldınız.
Forum'un sizin özel kullanım alanınız olmadığını
ve aynı mesajı bir çok yere atarak
forum'u gereksiz mesajlarla doldurmanızın hoş olmadığını düşünerek
lütfen daha dikkatli olun.
Ve bu mesajlardan uygun göreceğiniz bir tanesi dışında
diğerlerini silin.
---------------------

1 puanlık uyarı aldınız. Özen göstermenizi rica ediyoruz. Üyelik haklarınızı geçici ya da sürekli olarak kaybetmeniz bizi de üzecektir.

Saygılar,
agaclar.net

Todor 19-08-2007 08:06

5 Eklenti(ler)
Aşağıdaki resimleri dün bir bambu tarlasında çektim. Her sene buradan söküm yapıldğı halde, bir çok ağacı nasıl kurttuğunu görebilirsiniz. Üstelik bunlar boyu 10 m yi geçmeyen türler. Son resimdeki hariç, diğerlerinin aurea olduğunu sanıyorum. Ülkemizde, İngiliz kamışı olarak adlandırılıyormuş. Resimlerin çekildiği yer, Marmara bölgesi Yalova'nın Karadere Köyü.

İlk iki resim bambuların dikildiği ve her sene söküldüğü yer. Üçüncü ve dördüncü resim ise dikildikleri yerden yaklaşık 100 m kadar uzakta, bambunun kendiliğinden çıktığı yer. İkinci resimde bir mazıyı nasıl kurttuğunu görebiliyoruz.

Eklenti 18947

Eklenti 18948

Eklenti 18945

Eklenti 18946

Eklenti 18949

malina 19-08-2007 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Tuzcuoglu (Mesaj 143828)
DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

Aşağıdaki UYARI da, forumu gereksiz mesajlarla doldurmamın hoş olmadığı anlatılmaktadır.

Ben de gereğini yaptım,
Bu mesajlardan uygun gördüğüm birkaç tanesinin dışında forumu gereksiz mesajlardan temizledim. Yazıda öyle emrediliyordu. Emredilenin dışında bir iş yapmadım.

Sevgi ve Selamlarımla,
faruktuzcuoğlu@yahoo.com

Agaclar.Net'ten Uyarınız Var
Sayın Faruk Tuzcuoglu,

agaclar.net size bir uyarı göndermek zorunda kaldı.

Uyarı nedeni: Aynı mesajı bir çok yere atığınız için uyarıldınız.
---------------------
Aynı mesajı bir çok yere atığınız için uyarıldınız.
Forum'un sizin özel kullanım alanınız olmadığını
ve aynı mesajı bir çok yere atarak
forum'u gereksiz mesajlarla doldurmanızın hoş olmadığını düşünerek
lütfen daha dikkatli olun.
Ve bu mesajlardan uygun göreceğiniz bir tanesi dışında
diğerlerini silin.
---------------------

1 puanlık uyarı aldınız. Özen göstermenizi rica ediyoruz. Üyelik haklarınızı geçici ya da sürekli olarak kaybetmeniz bizi de üzecektir.

Saygılar,
agaclar.net

Bu davranışınız hiç hoş değil. Bir çok yerdeki mesajınızı silmişsiniz.

Size yapılan uyarı, aşağıda yer alan yazıyı, forumda bambu bölümünde 4 ayrı başlığa da yapıştırmanızdı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Tuzcuoglu (Mesaj 143183)
MOSO TOHUMLARI

Aslında ne yalan söyliyeyim, bu işten sıtkım sıyrıldı, bunu başardılar. Sözümde durmak için yazıyorum. Nereye yazılacağı da ayrı bir sorun.

Daha önce adresini verdiğim ama şimdi mesajımı bulamadığım bir yerde
Çin den MOSO tohumu getirtme görüşmelerimin cevabı geldi.

Kısaca, tohumların 1 sene için saklandığını ve verimlerinin düşmüş olması ihtimalini, yeni tohumların Eylül ayı sonunda geleceğini söylüyor. Daha önce konuştuğumuz gibi, bize bu taze tohumlardan verecekler.

Ben ödeme şeklini ve 1 kg tohum için ödeyeceğimiz toplam miktarı sormuştum.
Onu da taze tohumlar geldikten sonra bize bildirecekler.

Sipariş için basitçe "MOSO SEEDS" yazıp, net ve anlaşılır şekilde şekilde adres ve istenen tohum miktarını yazıyorsunuz.
Bunu Li Guodong'un
skveblue@163.com
deki elektronik posta adresine yolluyorsunuz.

Ödemenin nasıl yapılacağı konusu daha sonra bize bildirilecek.
Ben "Western Union" ile ödemenin bizler açısından daha kolay olacağını yazmıştım.

Bakalım ne olacak?

Gelen yeni gbilgileri gruba aktaracağım.

Tarihi:
Fri, 17 Aug 2007 12:01:51 +0800
Kimden:
"Li Guodong" <skyveblue@163.com>
Kime:
"faruktuzcuoglu@yahoo.com" <faruktuzcuoglu@yahoo.com>
Konu:
Re: MOSO seed Request from TURKEY

Dear Faruk Tuzcuoglu

First Congratulations on your complete recovery,I am sorry to reply you so later for i am in bussiness travelling to some village in Zhejiang province in China. and there is no interenet service here .now i have come back to compus.

Now the MOSO seeds here have been reserved about 1 year, its germination rate maybe become lower, and the fresh seeds will come soon, so I think if I can post you the new seeds , we will get it at the end of the September.

About the price and pay terms , I will give you when i get the fresh seeds.

If you freinds want the seeds, they can just write email to me or Dr. Gui, and write it with "moso seeds" as the title, give clear indicate of the weight and address.

Best wishes for your health again.

Yours Sincerelly,
Li Guodong

Bir yazı en uygun olduğu başlıkta yer almalı diye birini bırakıp diğerlerini silmiş, (Konuyla ilgilenler aynı yazıya ne cevap verilmiş diye 4 ayrı yeri takip etmemeli) durumu hazır metinli bir uyarı ile size de duyurmuştuk.

Üzüldüm...

Faruk Tuzcuoglu 19-08-2007 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 143865)
Bu davranışınız hiç hoş değil. Bir çok yerdeki mesajınızı silmişsiniz.

Size yapılan uyarı, aşağıda yer alan yazıyı, forumda bambu bölümünde 4 ayrı başlığa da yapıştırmanızdı.

Bir yazı en uygun olduğu başlıkta yer almalı diye birini bırakıp diğerlerini silmiş, (Konuyla ilgilenler aynı yazıya ne cevap verilmiş diye 4 ayrı yeri takip etmemeli) durumu hazır metinli bir uyarı ile size de duyurmuştuk.

Üzüldüm...

Bundan sonra sizi bir daha üzmeyeceğim...

Hoşçakalın,

malina 19-08-2007 09:50

Ben de aksi, huysuz biriyim ama siz beni de geçtiniz :)

Aslında bu küçük uyarının bir faydası oldu. Daha kapsamlı işbirilikleri başlanmadan bitti. Düşünsenize, epey yol almış ve para harcanmış bir projenin ortasında, biri size yaptığınız bir hatayı söylemek gafletinde bulunsaydı ne olurdu?

Her işte bir hayır var, diye boşuna söylememişler...

mirsat 19-08-2007 11:23

Bence güzel giden bir konu başlığı çok güzel bir şekilde bitirildi. Bu hale getiren herkese çok teşekkürler.:o

memet 19-08-2007 12:08

Biten herhangi bir şey yok. Başlıklar açık, Arkadaşlar bilgilerini paylaşmaya devam edecek.

noreks 19-08-2007 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 143902)
Biten herhangi bir şey yok. Başlıklar açık, Arkadaşlar bilgilerini paylaşmaya devam edecek.

Emir kipi mi oluyor bu ?

ÇeteÇakal 19-08-2007 14:48

Sevgili yönetim ;

Biz Faruk Bey'i, ağaçlar neti gönlümüzce seviyoruz ve ikisinin bir arada olmasını istiyoruz....

memet 19-08-2007 15:26

Noreks, Faruk beyin gereksiz yere tartışmaya çevirdiği üslubu sürdürmeye niyetli görünüyorsunuz.
Forumun genel tarzının tartışma, atışma değil, bilgi paylaşımı olduğunu farketmiş olmalısınız.
Forumdaki hiç kimse bildiklerini aktarmak için emir alma gereği duymuyor.

ephesos 19-08-2007 15:54

Sayın Todor , bambu yetiştiren biri olarak genede o resimleri eklemeniz konuya nekadar objektif baktığınızın en açık ıspatıdır.
Teşekkürler.

Todor 19-08-2007 23:48

Sayın Ephesos, objektif değil, tam aksine subjektifim. Evet, ben kendim çeşitli türlerde bambu üretmeye çalışıyorum. Bu işten belki para kazanırım, belki para kazanamam. Gönlüm isterki benim ürettiğim bambu fidanları, ülkemizin dört bir yanında satılsın. Fakat öncelikli hedefim doğayı korumaktır. Her zaman doğadan yana olacağım. Eğer dolaylıda olsa doğaya zarar verme ihtimalim varsa, girişimlerim geri dönmesi mümkün olmayan zararlara yol açacaksa bunca zamanki emeğimin boşa gitmesi umurumda bile değil. Bazı arkadaşlarımız tarafından bu çabalarım potansiyel rakipleri egale etmeye yönelik girişimler olarak değerlendirilse de gene umurumda değil. Öncelikli olarak her zaman doğa.

Ben moso ürettiğimi saklamadım, tecrübelerimi paylaştım. Kimsenin üretmemesini istesem, zaten tecrübelerimi paylaşmazdım. Aklıma takılan hususları tartışmaya açmak sanırım herkes kadar, benimde hakkım.

Sayın Faruk Bey'in birikimlerinden öğrenebileceğim çok şey vardı, ama kısmet değilmiş. Güzel başlamıştık, güzel devam edebilseydik keşke.

Not: Faruk Bey'in isteği üzerine başlıklarda yapılan düzelemeler, kendisinin bundan böyle aramızda olmayacağını belirtmesi ile en kısa zamanda, tarafımdan yeniden düzenlenecektir. İleriki bir zamanda ihtiyaç duyulması veya gerekli görülmesi halinde yeni bir düzenlemeye gidebiliriz.

Penelophe 20-08-2007 10:23

Bütün bu olanlar çok üzücü.:(

praecox 20-08-2007 12:09

Evet gerçi üzücü bir durum söz konusu ancak giden arkadaşın arkasından yazmış gibi olmıyayım da burda da ona bir iki şey yazıp bu konuya dikkatini çekmeye çalıştı isem de beni de pek kale almadığı gibi cevaplama gereği de duymadı.

Bu konuda Faruk bey de mesajlarından takip edebildiğim kadarı ile forumla beraber bu işi öğreniyordu. Başlarda Sasa türünü bilmeyen biri sonradan çok doğal sıradan bir bildik türmüş gibi yazması beni güvenirliği açısından biraz mualakta bıraktı.

Deneyimi nedir eğitimi nedir bilemiyorum kaç saksıda bambu yetiştirmiş kaç bahçeye dikmiş... ancak sanırım Bambu üretimi konusunda sorunları, avantajları veya dez avantajları konusunda sayın Todor daha deneyimli ve de asıl önemlisi (kendisi subjektif dese de bana göre tersi) çok objektif olması.

Faruk bey burda biraz tek yönlü yayımları bambu konusunun ekonomik gücün de abartarak lanse etmesi bire bir nerde ise tercüme etmesi, belki bir nebze anlaşılır (hatta bazılarımız da faruk beyin yine göz ardı ettiği gibi birden fazla yabancı dil bilebiliyorlar, hatta uzun süre yurt dışında sadece ikamet etmeyip bu ve benzeri konularda eğitim almış da olabiliyorlar bu tür bir eğitim olanağı sadece ona sunulmamış) bu konuda da olduğu gibi forumu da kendi tekelinde götürüp biraz aykırı seslerde veya muhalefete karşı sert bir tavır sergilemesinin nedeninin anlıyamıyordum.

Bunları bu güne kadar yazmamamın sebebi ise... aman alınır aman çekip gider aman lafı tersden anlıyor zaten gücenir mi üzülür mü? diye gibi düşüncelerimdendi.

Ancak görüyorum ki Artık sizi üzmiyeceğim gibi basit bir cümle ile forumu terk edebiliyorlar... bu kadar sıkıda bu tepkiyi veren çiftçinin ekiminde dikiminde ciddi sorunlar sorumluluklar çıkarsa da ne yapardı bilemiyorum. Madem bu konuya inanmış biraz da bu konu için göğüs gerebilseydi, değdiğine inanıyordu ise muhalefetle savaşaydı.

Yurt dışındaki sadece taraflı veya işine geldiği yayınlardan bahsetmeseydi.
kendi yeni sitesinde şimdi istediği gibi at koşturabilir :D
yalnız benim asıl üzüldüğüm burdan bir kaç kişinin adeta Faruk beyin müridi misali bire bir güvenip bire bir de körü körüne ondan gelecek cevaplara göre yönleneceği, hatta tarlasını hazırlayıp moso tohumu beklemede olan çiftçilerimizin oluşudur.

Ekonomik getiri derken biz bu doğayı satamayız. bu ilkelerimize ters düşer. Hem hiçbir yan etkisi veya zararlı yönü yokmuş gibi göğün mavisinin sözünü veren, iş sarpa sardığında sayın malinanın da dediği gibi kusura bakmayın özür dilerim bu konuyu atlamışım mı diyecek.

Yassah'çı zihniyet derken elbeteki bazı yasaklar gereksiz gibi gelebilir belki de ilk etapta preventif amaçlıdır. Ancak şimdi burdan moso tohumları için yassahçı zihniyet diye basite indirgemek de abesle iştigal etmek demektir. Bu Legalize Cannabis diye slogan atan 1968 kuşağı gibi çocukçadır.

Bir ekelim yatalım bin alalım sloganları ile herşeyi toz pembe gösterip çiftçiye yününden tüyünden etinden postundan yumurtasından sütünden faydalanabileceği çabuk üreyen gelişen bir hayvanın sözünü vermek kolay.
Ancak almancada bir laf vardır. "Was wirkt, hat auch neben wirkungen" Yani etkisi olanın yan etkileri de vardır.

Saygılar

ÇeteÇakal 20-08-2007 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 144188)
yalnız benim asıl üzüldüğüm burdan bir kaç kişinin adeta Faruk beyin müridi misali bire bir güvenip bire bir de körü körüne ondan gelecek cevaplara göre yönleneceği, hatta tarlasını hazırlayıp moso tohumu beklemede olan çiftçilerimizin oluşudur.

Ben çiftçiyim ve moso tohumlarımı ekeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum...:confused:

Burası bir forum sitesi. İnsanlar burada hiç bir maddi beklenti içine girmeden kalblarinden gelen ağaç sevgisi için buradalar. Sizin bu insanlara yöneticilik taslamanız için değil. Bu insanlar kalbleri hoş ise burada buluşurlar, kimse kalbinin kırıldığı yere gitmez. Burada ağaç gibi kutsal bir varyetenin ışığı altında ağaç sevgisi için burada bulunan insanlara sizin bu şekilde fabrika patronu gibi konuşma etme hakkınız yok...

praecox 20-08-2007 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal (Mesaj 144203)
Ben çiftçiyim ve moso tohumlarımı ekeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum...:confused:

Burası bir forum sitesi. İnsanlar burada hiç bir maddi beklenti içine girmeden kalblarinden gelen ağaç sevgisi için buradalar. Sizin bu insanlara yöneticilik taslamanız için değil. Bu insanlar kalbleri hoş ise burada buluşurlar, kimse kalbinin kırıldığı yere gitmez. Burada ağaç gibi kutsal bir varyetenin ışığı altında ağaç sevgisi için burada bulunan insanlara sizin bu şekilde fabrika patronu gibi konuşma etme hakkınız yok...

Haklısınız işte ben de tam da bundan korkuyordum.
Sanırım beni yanlış anlayıp söylemek istediklerimi anlamama gibi bir çaba sarf etmenize de anlam veremiyorum.
Siz sayın Todor'un eklediği resimleri de mi görmediniz. gördü iseniz nasıl hala ağaç gibi kutsal varyete ağaç sevgisi için burda bulunmaktan bahsedebiliyorsunuz.
Ben hala bu böyledir böyle olacaktır gibi kesin de konuşamıyorum ancak her yönü ile olaya bakmak gerek. terazinin kefesine artısını da eksisini de koymak gerek.
Ha kaldı ki o küçümsediğiniz fabrika patronları olmasa siz o bambuları ne yapardınız bilemiyorum.

saygılar.

ÇeteÇakal 20-08-2007 12:49

O kadar karşı çıkmayın. Çünkü örnek verdiğiniz Todor bu tohumları üretip zaten satıyor. Satmasına her hangi bir mani görmüyorum ancak bunlar olanşeyler bunu neden bu kadar öcü gibi göstermeye çalıştığınızı anlmış da değilim...Keşke her yerde üretilse de bütün ülkeye yaysak.

Fabrika patronlarına gelince ben onları küçümsemiyorum; sadece maaşallah forsunuz onlardan daha yüksek diyorum...

praecox 20-08-2007 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal (Mesaj 144219)
Fabrika patronlarına gelince ben onları küçümsemiyorum; sadece maaşallah forsunuz onlardan daha yüksek diyorum...

Bu sanal alemde kimin ne olduğunu bilemezsiniz sayın cetecakal...

Ben burda fors peşinde değilim. Sadece varsa seviyeli bir karşı argümanınız deneyiminiz kaynağınız, bunu bana sunun.
Lütfen mümkünse konu dışına çıkmadan ...

ÇeteÇakal 20-08-2007 13:04

Seviyeden bahseden insan, kaç kişinin umutla beklediği bambu tohumları için hakaretlerde bulunmaz. Biz bir nebze olsun 'bu ülke için tırnak ucu kadar faydamız dokunabilir mi acaba?' dan başka hiç bir düşüncemiz yok. Yaklaşımınız onca insanın peşinde koştuğu harekete hakaretten başka bir şey değildir. Varsın bambular saldırgan olsun, varsın bütün araziyi ele geçirsin. Benim köyümün üzerinde ot bile olmayan kel tepesinde olcaksa varsın her tarafa saldırsın...

Daha öncede söylediğim gibi burası bir forum sitesi. Kimse size birşeyler sunmak zorunda değil. Herkes istediğini paylaşır ve ya paylaşmaz. Her yazan kişi de bu işin uzmanı olacak diye bir şey yok. Mine Hanım'ın imzasını okursanız anlarsınız..

Todor 20-08-2007 13:07

Sevgili Cetecakal, satılmasına üretilmesine karşı değiliz. Sadece doğru yerde, doğru şekilde yapalım diyoruz. Bu, ipin ucu kolayca kaçabilecek bir konu ve geri dönüşü çok zor. Bundan bir süre sonra Karadeniz'deki , Marmara'daki Ege'deki ormanların bambu ormanına dönüşme riski var, diyoruz. İnsanlara çay yerine bambu ekin demeden önce emin olalım, ondan sonra önerelim diyoruz.

Geri dönüşü olmayacak bir duruma düşmeden önce iyice düşünüp, gerekli araştırmaları yapmak daha doğru bir hareket değil mi ki. Bambunun kullanım alanları ile ilgili başlığı açtık, üretim ile ilgili teorik, pratik bilgilerimizi paylaştık. Erezyona karşı mücadelede kullanalım dedik, çoraklaşmış yerleri yeşertmede kullanalım dedik, bunlarda hepimiz hem fikiriz. Ama yeşil olan bir yere bambu dikelim deyince, bin düşünüp bir hareket etmek lazım.

Kaygımız budur. İlk günden beri dile getirdiğim de budur.:)

ÇeteÇakal 20-08-2007 13:12

Sevgili Todor;
Hakırışım bambuculara yapılan hakaret içindir. Bahsettiğiniz konularda her zaman aynı fikirde oldum. Dikkat edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. ama hakaret edilmesi gerektiğini düşünenlerden değil....

heDera 20-08-2007 13:34

Sanıyorum herkes istediğini anlayıp birbirlerinin kalbini kırıyorlar yayılıcı bambular tehlikeli demek kimse dikmesin aman sonumuz olur demiyor.

Sadece doğru yerde doğru alana dikilsin deniyor.

Herkes bildiğini paylaşıyor yarından sonra ola ki çiftçi arkadaşımızın biri internette ararken bambuyu sitede okudu ve dikti belki yıllardır domates diktiği tarla belki de kavun, karpuz diktiği tarla çifçimiz bambunun telikeli yanlarını da bilmeden mi eksin?

Bugün eczaneden aldığımız ilacın, hapın bile prospektüsü'nü okumadan kullanmıyoruz zaten okuyun diye uyarı var çünkü yan etkileri olabilir derdimize derman dediğimizin bile düşünün (haşa düşünmüyorsunuz demiyorum) ama artılarının yanında eksilerinide konuşmalı.

Bambu tohumunu alıp istediğimiz yere saçamayız. Sonra ben eksi yanlarını biliyordum ama sizinle paylaşmadım demek daha mı doğru? Lütfen yazılanları yanlış anlamadan ve olumlu, olumsuz yönleriyle inceleyelim daha fazla polemik yaratmayalım yazılarda art niyet aramayalım. Bir arkadaşımız bildiklerini paylaştı diye konuyu buralara taşımamızın bize faydası da yok :)

memet 20-08-2007 13:40

Hakaret içeren mesajların linkini verir misiniz?

ÇeteÇakal 20-08-2007 13:46

Burada sevgili memet. 59. mesaj.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5446&page=2

memet 20-08-2007 14:05

Çeteçakal, bambuya özel bir ilginiz olabilir. ekip, dikip yetiştirmeyi de isteyebilirsiniz.

Bu başkalarının konunun değişik yönlerini görmelerine anlatmalarına engel değil.
Söz gelimi tütün ekimi geçim kapısı ama, Sigara kansorejen. Köylülerin geçimi olan bir ürün sağlık açısından ölümcül. Sigara karşıtı kampanya yapılmasın mı?

Aynı tepkiyi, bambu konusunu farklı açılardan yorumlayanlara, Bush benzetmesi yapan arkadaşa neden vermediğinizi merak ediyorum.
Verdiğiniz linkteki hakaret içeren yeri göremedim.

ÇeteÇakal 20-08-2007 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 144273)
Bu başkalarının konunun değişik yönlerini görmelerine anlatmalarına engel değil.

Sevgili Memet;
Ben böyle bir şey söylemedim tam tersine destekledim. 60. mesajda sorunuzun ve tüm yazılanlarda da aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirisniz...

malina 20-08-2007 14:24

Alıntı:

Ben böyle bir şey söylemedim tam tersine destekledim.
Bizim de baştan beri yapmaya çalıştığımız aynı şey. Aynı fikirde olduğumuza göre bu tartışmayı kapatabiliriz.

kalinka 21-08-2007 12:03

Bu başlıkta herşey görünüyor

Bu başlıkta herşey görünüyor. Nerede olduğumu anladım. Kadın halimle şaştım kaldım.

Yeni bir polemiğe neden olmamak için ayrıntıya girmeyeceğim.
Özel nedenlerle artık bu ortamda bulunmak istemiyorum.

Lütfen üyeliğimin iptal edilmesini ve tanıtım mesajımın silinmesini sayın yöneticilerden rica ediyorum.

saygılarımla,

mirsat 21-08-2007 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalinka (Mesaj 144629)
Bu başlıkta herşey görünüyor. Nerede olduğumu anladım. Kadın halimle şaştım kaldım.

Yeni bir polemiğe neden olmamak için ayrıntıya girmeyeceğim.
Özel nedenlerle artık bu ortamda bulunmak istemiyorum.

Lütfen üyeliğimin iptal edilmesini ve tanıtım mesajımın silinmesini sayın yöneticilerden rica ediyorum.

saygılarımla,

:confused:

1 günde iyi çözmüşünüz. Forumları bu şekilde provake etmek iyi bir şey değil. :mad:

Todor 21-08-2007 12:48

Mesajlarınızı kendiniz silebilirsiniz.:)

noreks 21-08-2007 18:59

Bu forumun sorunu bu zaten. Hiç kimsenin kendi fikri yok hep başkalarının fikrini kullanıyor zannediliyor.

Üyeliğinin iptalini istemiş ve bir daha yazmıyacak birine yetiştirme yapmanın nedeni ne ?

Bu tartışmanın kapanma zamanının geldiğini düşünüyorum. Bambu konusu bambudan başka tartışmaların yapıldığı yer haline geldi. İstenirse polemik başlığı açılıp bu tartışmalara orada devam edelim ama lütfen bu başlıklarda sadece bambu konuşalım. Sayın moderatör lütfen duruma el koyun.
Bundan sonra tartışma yaratacak mesajlar silinsin bizde bilgimiz dahilinde bambu konuşalım.

Saygılar

memet 21-08-2007 19:08

Lütfen, başlıkta daha fazla tartışmayalım diyerek, tartışmayı uzatan mesajlar yazmadan önce, Bu mesajı tekrar okuyun. Bambu bilgilerinin paylaşılacağı bir başlıkta, mesajlarınızda diğerlerini kışkırtıcı üsluplara dikkat etmelisiniz.

heDera 22-08-2007 22:23

Herdemyeşil çalılardır. Bu özel, çabuk büyüyen, zarif, yaprak dökmeyen bitkiler çok değişik örüntüler, büyüme karakterleri ve peyzaj kullanımı sunarlar. Yerkürenin hemen her yerinde yaygın ve doğal olarak yetişen Bambular pekçok cinsi kapsarlar. Özellikle uzak doğuda olmak üzere, besin kaynağı, inşaat, mobilya, dekorasyon, giyim ve pekçok konuda değerlendirilme imkanı bulurlar.

Bambular pekçoğumuzun bildiği sert ve dik saplarıyla bahçelere tropik veya oryantal bir hava katarlar. Farklı farklı olan bitki, yaprak ve büyüme karakterleri onlara çok değişik kullanım alanları sağlar.

Yüzlerce türünden bazısı 25 m. yi aşan boylarıyla dev bitkilerken, bazıları da çayır olarak kabul edilirler. Bazı uzun, dar yapraklı Bambular fiskiye görünümü ve yumuşak bir örüntü kazandırırken, bazıları da birbirinden ayrı dikey özellikleri ile farklı bir görsel etki bırakırlar. Bu bitkiler uzayan ya da kümeleşen kök sistemleri ile yayılırlar. Bazı çeşitler geniş alanlarda hızla yayılır ve kontrol edilmediklerinde istenmeyen alanları da istila edebilirler. Geniş alanlarda kümeler halinde ve kenarlarda etkileyici olurlar. Arsız ve yalıcı Bambular en az 45 cm. derinlikte yeraltı bariyerleri ile durdurulabilir. Bu yöntem özellikle küçük bahçelerde çok yararlı olur. Bütün Bambular kaplarda yetişebilir ve teras ve avlulara zerafet katmak ya da portatif görüntüler oluşturmak için kullanılabilir.

Bambular yeterli nem olduğu sürece her tür toprakta yetişirler. Kuraklığa dayanıklı olmalarına rağmen bu durumda yaprakları kurur ve görüntüleri bozulur. bol güneş ya da hafif gölge kısımlara ve mümkünse su kenarlarına dikin. Yaşlı Bambuların ilkbaharda dipten kesilmeleri gerekir.

Kaynak
Dr.Gürkan Ceylan
Dış mekan süs bitkileri ve peyjazda kullanımları
Flora yayınları.

noreks 22-08-2007 23:47

kusura bakmayın övüyor musunuz yoksa yeriyor musunuz ?

Todor 23-08-2007 06:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heDera (Mesaj 145305)
Herdemyeşil çalılardır.

Arsız ve yalıcı Bambular en az 45 cm. derinlikte yeraltı bariyerleri ile durdurulabilir.

Herhalde yazar görünüm olarak çalı formunda olduğunu kast etmiş. Çünkü bambular otsu bitkilerdir.

Moso gibi kök derinliği 90 - 100 cm olan türleri ise 45 cm derinliğindeki barierle durdurmak pek mümkün değildir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025