![]() |
Arkadaslar, yasadigim yerde uzunlu, kisali bircok Bambu turu goruyorum.
Bu bambu turlerinin arasindan Moso Bambuyu nasil ayirt edebilirim? Moso Bambunun en belirgin ozellikleri nelerdir? Govde, dal, yaprak ozellikleri gibi.. Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. |
Yılın ilk Filizleri
5 Eklenti(ler)
Merhaba Bambu Sevenleri,
Yılın ilk Filizlerini paylaşmak istiyorum.... bu yıl artık 2-3 Metre büyümesini bekliyorum |
Bayağı kalın çıkıyorlar.Hayırlı olsun
|
Alıntı:
|
Yeni Filizler...
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
bendeki Bambo 7-8 tane kuvetli Filiz verdi 3 gün içinde yaklaşık 25cm büyüdü kısmen. fotoraf yükleyip izleminize sunuyorum. |
1 Eklenti(ler)
ve işte budur denilecek kadar büyümeye başladı Bambu.
bir kaç gündür Yurtdışındaydım, merak edip Fotoraf çektirdim ve..... 6 gün içinde yaklaşık 1 Metre büyümüş Bambular....... |
Sn Fenerium; bunlar siz gelmeden çatı kaplamasını delip geçerler. Acele edin bence :)
|
Ben geçen gün kahve dünyasının önünde dikili olan bambulardan fide kopardım. Eve gelir gelmez suya koydum. Biraz toparladılar. Bazısı yaprak bile çıkardı. Dikim yapsam kök salar mı?
**** Suda bekletmeye devam mı edeyim karar veremedim. Foto ekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach]Eklenti 391956[/attach][/attach][/attach]
|
2.resimdeki yaprak çıkardı.3 ve 4.resimdekiler yeni filiz verdi.
|
Arkadaşlar,
Bir miktar bambu tohumu ekeceğim.Tohumlar katlama gerekirmi?Siteden aradım ama nasıl ekileceğine dair bir bilgi bulamadım.Tahum eken arkadaşlar bilgi verebilirmi? |
Sayın Todor
Ben büyük bir devlet fidanlığındayım. Acaba bir adet fidan paylaşmamız mümkün mü? Bu fidanlar bizim bildiğimiz kamışlar gibi rizomlarla çoğaltılamaz mı? Epey sıcak bir yerdeyim. Bunu düzenleme amaçlı yetiştirmek istiyorum. |
Fidan için sn. Besenkar ile irtibata geçebilirsiniz. Üretim için en tercih edilen yöntem rizomdan, detaylı bilgi konu başında mevcut.
|
Merhaba,
Bende tohum veya fidan alacağım. Çok yayılan bir bitki olduğu gözüküyor. Acaba bunları düzenli diksem (çit gibi) kontrol altında tutabilir miyim ? Evimin bahçe duvarının dışına dikmeyi düşünüyorum. |
saygıdeğer arkadaşlar
aranıza yeni katıldım, moso bambu tohumu nasıl ,kimden sipariş verebilirim, saygılar |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
2012 Kasım ayında ektiğim tohumların 80% gibi bir oranı çimlendi ve büyümeye başladı. Ancak ilk günden beri çıkan yaprakların uçlarından kurumaya başlıyor ve kısa bir süre sonra yaprak tamamen kuruyor.. Son zamanlarda bitkilerin tümü kurumaya başladı.. Çok sulamayı, az sulamayı, mantar ilacı denedim ancak sonuç çok değişmedi. Herşeye rağmen ikisi yeni filiz verdiler ve filizler de büyümeye başladılar.. Tümünü kaybetmeden bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikir verebilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden. |
Moso bambu fidanı,fidesi,tohumu yollayabilecek arkadaşlar mesaj atın!
|
Sayın evrenzo merhaba.
Bende vardı kurudu.Anladığım kadarıyla toprak fazla ıslak olmayacak nemli olsun yeter. Toprak fazla ıslak olursa mantar çıkabiliyor.Mantar ilacı kullanın. Saygılar. |
arkadaşlar merhaba
ilk defa bambu konusuyla aracılıgınız ile tanıştım ordu da bambu yetiştirmeyi planlıyorum ama bu konuda ne yazık ki sıfırım tohum nerden elde edilir nasıl yetiştirilir transplantasyon işlemi ne zaman nasıl yapılmaladır tohumlar ne zaman ekilir gıbı bır suru problemım var yardımcı olabılırmısınız nerelerden faydalı bılgıler edınebılırım bu yetıstırme surecınde nelerle karsılasabılecegıme karşı şimdiden cok tesekkurler |
5 Eklenti(ler)
Bakmış Olduğum Bambu şuan gayet iyi durumda, yeni bir Sera aldım ve kışı bunun içinde geçirecek.
|
Sayın fenerium, sera'nız çok güzel. Sera'yı nereden aldınız? Ya da nereye yaptırdınız? Fiyatı kaç lira? Malzeme, demir mi? Aliminyum mu? bilgi verebilirmisiniz. Teşekkür ediyorum.
|
Sera
Merhaba Ustun izici Bey,
Serayı serapey.com'dan aldım, Aluminyum Profil ve Polikarbon cam'dan Yapıldı. bu benim ikinci Sera'm, birincisinide yukarda paylaşmıştım, fakat memnun kalmadım. Bu yenisi çok Kaliteli ve Dayanıklı, 1600TL aldım Düzce'den. Tavsiye edebilirim, kış aylarında çok işe yarar, bunu eski sera'dan biliyorum. |
Elimden geldiği kadar video çekmeye çalıştım, olmuştur umarım.
5 m2 Tek Kapılı Hobi Bahçe Serası - YouTube |
Sayın Fenerium,
sera çok güzel. Beğendim. Ben hobi olarak, kışlık, soğan, maydanoz, marul vs. yetiştirebilirmiyim diye düşünüyorum. Yalnız fiyat biraz yüksek geldi. Benim bir aylık maaşım ancak yetiyor. Yine de verdiğiniz bilgilere göre inceleyip almaya çalışacağım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. |
Merhaba Ustun izici Bey,
Fiyat konusunda eminim yardımcı olurlar. amaç Seracılığı yaymaktır. Marol, Maydonoz vs. rahatlık ile ekebilirsiniz, daha doğrusu bütün kışlık Sebzeleri ekebilirsiniz. |
Ebay **** benzeri sitelerden moso tohumu alan arkadaşlar alışveriş yaptıkları kişileri söylerseniz bizlerde referans olur.
Sitede satan arkadaşlar var ise onlarıda bilmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim. |
Mehmet bey, aliexpress.com'dan almayı tavsiye ederim. ( bamboo seeds )
ben 2 ay evvel aldım 100 adet geçen günlerde ektim ısıtıcı içinde, ve şuan yaklaşık 20 tanesi filizlendi, diğerleride tek tek filizleniyor. |
Bambo Moso
5 Eklenti(ler)
Aralık Ayında tohumları ekmiştim ilk filizlemeler başladı. Bambo Moso toplam yüz tane ektim ısıtıcı ile çok verimli oldu.
|
Ben Tekirdağda dere kenarında bir araziminiz var, oraya ekmek istiyorum. Lakin korkuyorum, beş on yıl sonra bunlar alır başını gider heryeri kaplar diye. Öyle bir şey olurmu? Okuduğum kadarıyla istilacı bir türmüş bu Moso Bambu.
|
KOntrol'Lü ekerseniz sorun olmaz, yani 30cm-50cm genişliğinde bir saçı ekeceğiniz yerde yerin içine yerleştirip etrafını çevirirseniz sorun olmaz, ama yapmazsanız zaman ile başını alıp gider.
|
bambu tohumunu aldım ve 20 günde çimlenme başladı kaloriferin üstündeki camın pervazına koydum güneş ışığı alıyor ancak direk almamaı için üzerine yapraklar vs koydum. saksının üzerine streç film ile kapğattım ****** yeteri kadar delikler açtım hiç gübre kullanmadım
|
5 Eklenti(ler)
Artık Bamboları ayırma zamanı geldi deyip ayrı ayrı kaplara yerleştirdim.
her nekadar yeni filizler beklediğim kalınlıkta olmasa dahi, baş parmak kalınlığında çıkmaya başladılar, sanırım bir kaç sene daha beklemek zorunda kalıcam 8-10cm kalınlığında çıkmasını. |
Mekan çok güzelmişşş. Maşallah diyelim nazarımız değmesin
|
Alıntı:
|
Ben yaklaşık 5 Senedir bu bambo ile uğraşıyorum. ve bu halle ancak getirebildim,
toprak seçimi çok iy olmalı bence. hangi cins Bambu sizdeki ? bunla moso cinsinden, çok zahmetli büyütmesi, Mutlaka korumalısınız Bambularıi yani açık havada boş bırakmayın, Hayvanlar yiyebilir, hatta köpekler dahi, başımdan geçti, ondan biliyorum. kontrollü büyütürseniz 2-3 senede ana filizden çoğalmaları elde edebilirsiniz, bu bende gördükleriniz tek bir tohumdan çıkmadır. |
Çin Üzümü
3 Eklenti(ler)
Buda çinden almış olduğum bir üzüm çubuğu, galiba filizlenmeye başladı, büyüdüğünde diğer fotorafdaki gibi olacak.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ayrıca benimkide moso bambu |
Evet Aliexpress'den aldım üzümü, Bamboyu almanyadan almıştım tohum olarak.
|
Alıntı:
şimdide sıra bunda Wholesale Product Snapshot Product name is Smile Creeping Forward,50 Pcs Fruit Seeds Bonsai Orange Seeds China (Quanzhou) Orange Tree Seeds Climbing Plants |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025