agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bambu (https://www.agaclar.net/forum/bambu/)
-   -   Moso Bambu (Phyllostachys pubescens) (https://www.agaclar.net/forum/bambu/5442.htm)

Besenkar 29-04-2009 22:27

Sayın Amazon,
Gerçekten işlerimin çokluğundan bu konuyla ilgilenemiyorum.Ama hemen hemen her akşam da ne kadar uzamışlar diye merak edip bakmaya gidiyorum.Bu beni tahmin edebileceğinizden çok daha fazla dinlendiriyor.
Bu gün baktığımda phyllostachys bissettilerin omuz hizama kadar yani yaklaşık 160 cm kadar boylandıklarını gördüm.
Bu soğuk havada bu kadar uzamaları çok hoş.Havalar daha mutedil olsa demekki daha fazla boy yapacaklarmış.
Bu aşamada herhangi bir şey satmayı düşünmüyorum.
Hatta destek kamışı olarak değerlendirebilme imkanı bulursam canlı kök vs satmayı düşünmüyorum.
Sevgilerimle...

Amazonn 30-04-2009 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Besenkar (Mesaj 410372)
Sayın Amazon,
Gerçekten işlerimin çokluğundan bu konuyla ilgilenemiyorum.Ama hemen hemen her akşam da ne kadar uzamışlar diye merak edip bakmaya gidiyorum.Bu beni tahmin edebileceğinizden çok daha fazla dinlendiriyor.
Bu gün baktığımda phyllostachys bissettilerin omuz hizama kadar yani yaklaşık 160 cm kadar boylandıklarını gördüm.
Bu soğuk havada bu kadar uzamaları çok hoş.Havalar daha mutedil olsa demekki daha fazla boy yapacaklarmış.
Bu aşamada herhangi bir şey satmayı düşünmüyorum.
Hatta destek kamışı olarak değerlendirebilme imkanı bulursam canlı kök vs satmayı düşünmüyorum.
Sevgilerimle...

Dugularınızı çok iyi anlıyorum.....Zaman zaman bizlerde aynı duyguyu yaşıyoruz.....


Bugün ilk çatlayan köklenen tohumlarımı torfa ektim 100 tohumdan 25 adet kadarı köklenmiş..( budha bambu)

1000 kadar dendrecalamus strictus tohumlarında daha bir gelişme yok... köklendirme kabında bekliyorlar...:(

saydemir 30-04-2009 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Besenkar (Mesaj 410365)
Sayın Saydemir,
29 nisanda ektiğinizi belirtip, 27 nisanda mesaj yazdığınıza göre geçen yıl ekmişsiniz demek.Umarım yanlış anlamamışımdır.Bir yılda 10 cm. çok büyük sabır işi tohumdan yetiştirme.
Sabırlar dilerim.:)

:eek:
Yanlış yazmışım besenkar, 29 martda ekmiştim yani yaklaşık 1 ayda bu boya ulaştılar.

ustunizci 13-05-2009 22:26

Merhaba,
Benim'de 4 saksıda, Aureo, (Faruk Tuzcuoğlu abimiz, ve Sayın Todor'la yaptığımız görüşmelerden Aureo, olduğunu anlıyor ve kabul ediyorum. Farklı bir cinsde olabilir.) bambum var. Bunları Kasım-Aralık 2008'de başkalarının arazisinden söküp, saksıya diktim. Bu Bambular, saksıya uyum gösterdiler. Çiçekçilerde satılan torf deline toprak kullandım. Sonbaharda yazlığımın bahçesine dikmeyi (aktarmayı) düşünüyorum.

Ben 3 defa ayrı zamanlarda Moso tohumu getirttim. Son 2'sinde aldığım tohumlar hiç çimlenmedi. İlk aldığım, Mart 2008'deki Moso tohumlarının çoğunluğu, çimlendi. Bunların yarısını, inşaat kumuna, yarısını da torf'a dikmiştim. Yaklaşık, 10-15 cm. olduktan sonra, alt yaprakların ucundan başlayarak kurumaya başladı. Ben herhangi bir müdahale de bulunmadım. Kışlık evimdeki, Yuka'nın saksısına da 5-6 tohum dikmiştim. Bunlarda çimlenmişti. Haziran 2008 başlarında, yazlığa göçtük. Evdeki diğer çiçeklerle, Moso fideleride bakımsız kaldı. Yaklaşık olarak 5 ayda, 5 defa ancak sulanmıştır. Perdeler kapalı idi bu nedenle doğrudan güneş almadı. Eylül 2008 sonunda eve döndüğümüzde, Moso'lardan bir tanesinin, hastalıklı gibi görünmesine rağmen, yaşadığını gördük. Bu Moso'nun dibinden, toprağın içinden Şubat 2009, ayında bir sürgün verdi, bu sürgün geçen yıldakinden daha kalındı. Mart-Nisan 2009'da geçen yıldan kalan sürgün kurudu. Bu yıl büyüyen sürgün halen duruyor. 15 cm. kadar. Ancak büyüme çok yavaş. Benim kanaatim, Moso, Güneş'e ve Su'ya dayanmıyor. moso tohumu eken arkadaşların çimlenen tohumlarının birazını, çok az su vererek beslemelerini ve güneş göstermemelerini tavsiye etsem, yanlış bir şey demiş olmam gibi geliyor.
Saygılarımla

Todor 15-05-2009 18:59

Hoş geldiniz Üstün Bey. :)

aureaların ve mosoların susuzluğa dayanıklı olduğu doğru. Fakat bu susuzluğu sevdikleri anlamına gelmemeli. Sevdikleri ortam, hafif nemli toprak, yüksek nemli hava.

Tohumlar ilk çimlendikleri zaman sorunsuz büyüyorlar. Ne zaman ki, tohum içindeki besin bitiyor ve fide kendi kökleri ile beslenmeye başlıyor, işte sorun o dönemde baş gösteriyor. Ya pH doğru değil, ya da besin fazla geliyor diye düşünüyorum ben. Topraktaki asitliği arttırmak için kükürt kullanıldığından dolayı, son konuşmamızda kükürt önermiştim size. Kükürtten sonra, yaprak uçlarındaki kurumaların hallolacağını düşünüyorum.

isolet 09-06-2009 19:35

İyi günler. Ben gittigidiyordan moso bambu tohumu aldım. Şehir dışında okuğum için ailem çimlendiriyor. Şimdilik 3 tanesi fiziklenmiş. Ben onları şimdilik büyümesini bekliyorum ve kendi yazlığımıza sınırlı bir alana ekmeyi düşünüyorum. Benim sorum size bu bambu türü yetişirken ne kadar sulama gerekiyo ve ne kadar sonra onları toprağa ekmemi önerirsiniz.

Todor 09-06-2009 21:13

Süzek bir toprak kullanın. Sık ama az az sulayın. Toprak devamlı rutubetli olsun. Fakat çok sulayıp köklerin çürümesine yol açmnayın.

En az iki sene saksıda bakmanızı öneririm.

isolet 09-06-2009 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 441579)
Süzek bir toprak kullanın. Sık ama az az sulayın. Toprak devamlı rutubetli olsun. Fakat çok sulayıp köklerin çürümesine yol açmnayın.

En az iki sene saksıda bakmanızı öneririm.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Ben bu bilgileri uygulayayım.

ustunizci 19-06-2009 22:47

Arkadaşlar,
bendeki Moso yaşıyor 15-18 cm. civarında boyu var. 2 gün önce Şubat 2009'da ortaya çıkan sürgün'ün dibinden, 4 cm. kadar yeni bir sürgün verdiğini gördüm. Bu sürgün de oldukça ince. Bu moso bir saksıda, 2 ile 4 gün de bir, yarım çay bardağı kadar, damacanalarla satılan, içme suyundan, bazen de çay demlemek için kaynattığım suyu soğutarak, su veriyorum. Todor'un tavsiye ettiği gibi toprağa kükürt te vermiştim.
Mosonun saksısı bir büroda, camın arkasından, akşam üzeri, güneş batmak üzereyken, yaklaşık 2 saat kadar güneş alıyor.
Çalışmalarınızda başarılar,

Todor 20-06-2009 00:52

Bundan sonraki yeni sürgünler hem daha uzun, hem daha kalın olacak. Bitkiyi beslemek için kalsiyum nitrat ve potasyum nitrat verebilirsiniz. Fosfora pek ihtiyaç duymuyor şu aşamalarda.

Yaprak uçlarındaki sararmalara karşı, demir sülfat (saçı kıbrıs ismiyle aktarlarda satılıyor) temin edip verebilirseniz iyi olacaktır. Çünkü toprak pH'ını düşerürken aynı zamanda demir takviyesi yapmış olacaksınız. Yaprak uçlarındaki sararmalar yüksek pH'tan dolayı demir eksiliğine bağlı olarak oluşuyor.

amonenis 04-07-2009 15:18

Sayın Baylar,
Bambu konusunda, sanırım 2006 sonlarında başlamış olan görüşmeleriniz bu günlere gelmiş. Elverdiğince tamamını okumaya çalıştım. Elbette birileri görünürken birileride kaybolacak yaşamın gereği bu. Ama virüs bulaştı mı üreyecek bir yerler bulur. Buradan kaybolanlar da olsun bu virüsü taşımaya devam edecekler; büyük bir çoğunluk çekilmiş olsa da. Gözlemlediğim kadarı ile bu foruma Sn. Faruk Tuzcuoğlu'nun katkıları çok olmuş ama 2007 ağustos sonlarında çekilmiş sanırım. Sn. Todor büyük bir sabırla başından beri burada ve üstelik tekrar tekrar benzeri sorulara cevapta vererek. (Belki de moderatör) Sanırım Sn. Besenkar azimle bu konuyu realiteye en fazla yaklaştıran kişi olmuş, tebrik ederim. Az zaman değil forum başlayalı 2.5 sene olmuş, okurken nostalji duygusu bile yaratıyor. Çok içten, yaklaşımlarda olmuş çatışmalarda. Olacak tabii ki, farklılıklar seçme şansını, seçme şansı ise özgürlükleri getirir. Açıkçası farklılıklar özgürlüklerdir. Yeter ki küskünlüklere neden olmasın. Bugün itibari ile son zamanların en aktif görüşmecileri olarak ta Safiris, Amazonn ve Morodhel i gözlemledim. Elbette daha bir çok kişiden bahsedilebilir ama aklımda kalanlar bunlar. Bambuya ilgim National Geografic te izlediğim bir programla başladı. Bambu yetişen bir bölgede sanırım 42 yılda bir felaket oluyordu tarla fareleri çoğalıyor ve köylülerin ektiği başka ürünlerin hepsi tarla fareleri tarafından yok ediliyordu. Yapılan araştırmaların sonucunda olay, bambuların 42 yılda bir tohum vermesine ve buna programlanan farelerinde çoğalarak tohumları yemesine neden oluyordu. Nüfus artışı nedeni ile de sonuçta köylülerin diğer ürünlerine yöneliyorlardı. Çıkardığım sonuçlardan biri köylülerin bambunun çeşitli ürünlerinden faydalanırken (Hatta afrodizyak olarak bile) bunun yanında diğer başka ürünlerde ekebilmeleri.(bambu işgali yok, elbette küme bambu olabilirler) Diğer bir sonuç 42 yılda bir tohum veren bambuların ölmesi ve bu tohumlardan yeni bambuların üremesi sonuçta 42 yılda bir tohum. Edindiğim bir diğer bilgi ise bambu tohumunun en fazla 6 ay içinde ekilmesi gerektiği. Sohbetlerinizde bambu tohumu ithal çalışmaları yapıldığı görülüyor. Bu şartlarda bu tohumlar ne kadar güvenilebilir olabilir? Buradan ve kendi yaptığım araştırmalardan bende yarattığı soru ise fidan, rizom, tohum ayrışmaları ve anlaşıldığı kadarı ile zaman/fiyat temeline dayanarak en verimli yaklaşım rizom üzerinden yapılacak çalışmalar. Benim naçizane bir sorum da olacak fidan ile rizom arasında ki fark nedir? Sanırım ilk yaklaşım forumu başından beri taşıyan Sn. Todor dan gelecek. :)
Saygılarımla.

Todor 14-07-2009 06:54

Hoş geldiniz.:)

Rizom, bazı bitkilerin sahip olduğu bir çeşit besin depolamada kullandıkları, gelişmiş bir kök. Mesela patates rizomlu bir bitkidir. Bir rizom parçasını alıp başka bir yere diktiğimizde, uygun şartları bulduğunda bu rizom yeşermeye, toprak üstü aksamı yani gövde, yaprak, çiçek oluşturmaya başlar.

Çok yıllık bitkilerin, üretimlerinden bir yıl sonraki, odunsu gövde oluşturmaya başladıkları hallerine fidan diyoruz. Daha önce fide oluyorlar. Bu üretim tohum, çelik, doku kültürü ile olabilir.

Bambuda, kamış ve rizom çapları doğru orantılıdır. Rizomumuz ne kadar kalın ise, vereceği yeni gövdeler o kadar kalın olacak demektir. 5 cm çapındaki bir rizom, adaptasyon süresini atlatınca 5 cm'e yakın bir çapa sahip kamış sürmeye başlayacaktır. Zaman geçtikçe hem rizomlar hem gövdeler kalınlaşacak, bu kalınlaşma bitkinin tam kapasitesine ulaşana kadar devam edecektir. Ayrıca kalınlaştıkça boylarıda uzayacaktır. 2 cm'lik çapa sahip bir gövde 5-6 m. boy yaparken 20 cm'lik bir gövde 20-25 m. kadar boya ulaşabilir. Sayın Amazonn'un #37 numaralı mesajında belirttiği yeni sürgünleri şu anda mevcut olanlardan hem kalın hem uzun olacak.

Şimdi;
Biz biliyoruz ki, yeni bir sürgünün topraktan çıkıp tam boyuna ulaşması 100-150 günlük bir süre alıyor. Yani edindiğimiz rizom, yaşına ve çapına bağlı olarak 150 gün sonra gösterişli bir bitkiye dönüşecek. İşte bu sebeple firmalar rizom satmayı ticari kayıp olarak görüyorlar. Bugün 50$ eden bir rizom, saksılanır ve 150 gün bakılırsa 1000$'a kadar satış fiyatına ulaşabiliyor. Dolayısı ile rizom bulmak zorlaşıyor. Ayrıca gümrükte ve kargoda yaşanan sorunlarda var.

Alıntı:

Edindiğim bir diğer bilgi ise bambu tohumunun en fazla 6 ay içinde ekilmesi gerektiği. Sohbetlerinizde bambu tohumu ithal çalışmaları yapıldığı görülüyor. Bu şartlarda bu tohumlar ne kadar güvenilebilir olabilir
Bambu tohumlarının çimlenme yüzdeleri giderek düşüyor. Bence denenmiş, güvenilir firmalardan tohum almak daha sağlıklı. 3-4 ay bekleyip tohumların çimlenmediğini görmek hem üzücü hem hayal kırıklığı.

amonenis 14-07-2009 15:58

Teşekkürler Sn.Todor.
Düşüncem şöyledir ki, iyi düşünülmüş doğru rizom seçimi ile yapılacak bir bambu yetiştirme eylemi tohumdan pahalı dahi olsa daha verimli bir eylem gibi görünüyor.-Eğer amaç pamuk içinde fasulye çimlendirmek gibi bir geçici eylem, bir hobi olmayacaksa ve yapılan onca yazışmalar, çalışmalar küçükte olsa yapılan harcamalar eğer hayal kırıklığı ile sonlanacak ise ve zaman kaybına neden olacaksa.-

Bu forumda bambunun ekonomik değerinden yeterince bahsedildiği ve ekonomide verimliliğin önemi de tartışılamayacağı bağlamında bambu yetiştiriciliğinin bu forum katılanları açısından bu temelde daha sağlıklı değerlendirilmesi ile eyleme dönüştürülmesi düşüncesini taşımaktayım. "Biliyorsan yönlendir" denebileceğini de düşünerek :) Şu aşamada sıfır bilgi düzeyine sahip durumunda olmam gereğince bu yaklaşımı yeterince tatmin edemeyeciğimi de belirtmek isterim. :)
Saygılar

isolet 14-07-2009 19:42

Ben sitedeki arkdaşlara bir rica edeceğim. Bu siteye çok ilgili olarak nerde ise bütün konuları okuyup öğrenmeye çalışıyorum. Engin bilgileriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Çok faydalı oluyor. Bilgilerimi geliştiriyorum. Benim kendime ait 20 tane moso bambu tohumum var. Bunların tam 13ü nü çimlendirmeği başardım büyüyorlar hızlıca. Konu içeriğinde okuduğum kadarı ile tohumdan ekilen bambular 1 yıla büyüyormuş. Fideden ekim ise 5 yıla olugunlaşıyormuş. Ben 1 adet moso bambu fidesi isticektim elinde olandan. Çünkü çok merak ediyorum bitkinin büyümesini ve onu hızlıca olmasını istiyorum. Sitede çok uzun zaman önce alınmış tohumlar. Bu yüzden bir kişide muhakkak filizi olacağını düşündüm. Filizi olan benle iletişime geçebilir mi?

ustunizci 15-07-2009 01:45

İsolet arkadaşın,
aşağıdaki alıntısı ile ilgili bilgilendirme notum aşağıdadır.


Bu sitede moso fidesi satacak kadar, moso yetiştiren olduğunu okumadım. Bu nedenle, bu isteğinize ulaşmanızın çok, çok zor olduğunu düşünüyorum. Sizdeki tohumlar yaşıyorsa;
1. fazla sulamamanızı,
2. fazla güneş göstermemenizi, (akşam güneş batarken yarım saat veya 1 saat güneş görmesi yetebilir)
3. toprağa biraz toz kükürt dökmenizi tavsiye ediyorum.

Saygılarımla,

Alıntı: Ben 1 adet moso bambu fidesi isticektim elinde olandan. Çünkü çok merak ediyorum bitkinin büyümesini ve onu hızlıca olmasını istiyorum. Sitede çok uzun zaman önce alınmış tohumlar. Bu yüzden bir kişide muhakkak filizi olacağını düşündüm. Filizi olan benle iletişime geçebilir mi?

isolet 16-07-2009 10:41

Çok teşşekkür ederim. Bu bilgileri uygulamaya çalışıyoruz zaten. İnşallah hızla büyür.

dünyam1 09-07-2010 10:14

saksıda agaç gibi 1.5 boyda seyrek yapraklı bambu dedikleri bana 15tl ya satayım dedigin de ben görüntü güzel degil diye almamıştım da sanırım kıymetli bitkiymiş,pek bişi anlamadım ama ne gibi faydası vardı açıklarmısınız?genellikle yenilebilecek ürün veren bitkileri seviyorum...

d.güzeldemirci 13-08-2010 00:02

Arkadaşlar bende moso bambu yeriştirip dikmek istiyorum ben samsundayım ama memleket ordu korgan orda fındık bahçelerimiz var bir bahçeyi bambu yapmak istiyorum sonra ticaretini yapmayı tohumu ne kadar nasıl temin edebilirim yardım ederseniz çok mutlu olurum.

ustunizci 17-11-2010 23:29

Arkadaşlar merhaba,
Bu sitede, bambu ile ilgilenen arkadaşların heyecanı azalmış gibi görünüyor. Bendeki Moso Ağustos başında bir sürgün vermişti. Bu sürgün 60 Cm. oldu. 2-3 mm. kalınlığında. Uzama durdu. Kasım başında yeni bir sürgün verdi. Bu sürgün daha kalın. Şu an 15 Cm.ye ulaştı.

Yaklaşık 2 ay kadar önce, aurea ların genç sürgünlerini, köklerinden koparmadan toprağa yatırmıştım. Bugün merak ettim köklenme başlamışmı diye, yatırdığım sürgünleri topraktan çıkarıp kontrol ettim. Toprak altında köklenme başlamış. Aureaları yeniden toprağa yatırdım. Böylece hızlı bir şekilde çoğaltmayı düşünüyorum. Bu arada mosonun 2 sürgününü de toprağa yatırdım. Tahminim doğru çıkarsa, bunların da 2-3 ay sonra kökleneceğini düşünüyorum. Bakalım başarabilecekmiyim.

Bitkiseverçocuk 30-01-2011 11:48

benim bahçemde hiçbir şey yok ve ne diktiysem kurudu toprakta bir sorun var acil yardım ve ayrıca bende tohumdan diktiğim su an 30-40 dal olan 1-1,5 metre moso bambu var 7 tane 10 taneydi kurudular 7 kaldı vere bilirim çünkü bahçeme diksem kesin kuricak

copur 09 30-01-2011 21:30

Birisine ben talip olabilirim. Şubat' ın 6 sından sonra Denizli - Honaz'a yarı yıl tatili dolayısı ile geleceğim. Sanırım Nazilli ikliminde güzel gelişir.

Besenkar 28-02-2011 20:10

Sevgili Arkadaşlar umarım ki sizlerin tohumdan moso bambu yetiştirme sorununuzu bu yıl yaz ayları itibariyle çözümlemiş olacağım :)
Yurtdışından getirtmeyi başardığım moso rizomları ile köklendirme ve çoğaltma çalışmalarına başladım.
Taliplerine sanırım yararı olacak.

m_aslan_d 05-03-2011 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Besenkar (Mesaj 761838)
Sevgili Arkadaşlar umarım ki sizlerin tohumdan moso bambu yetiştirme sorununuzu bu yıl yaz ayları itibariyle çözümlemiş olacağım :)
Yurtdışından getirtmeyi başardığım moso rizomları ile köklendirme ve çoğaltma çalışmalarına başladım.
Taliplerine sanırım yararı olacak.

--------------------

agozce 06-03-2011 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Besenkar (Mesaj 761838)
Sevgili Arkadaşlar umarım ki sizlerin tohumdan moso bambu yetiştirme sorununuzu bu yıl yaz ayları itibariyle çözümlemiş olacağım :)
Yurtdışından getirtmeyi başardığım moso rizomları ile köklendirme ve çoğaltma çalışmalarına başladım.
Taliplerine sanırım yararı olacak.

Ne güzel bir haber bu. Dilerim başarılı olursunuz. İlk taliplisi ben olayım. Unutmayın.:))

sürüngenkolik 08-03-2011 20:44

Arkadaşlar benim moso bambum 5 metreyi geçti sanrım.Bahçede bakıyorum yetiştire bildiğim yerlerine kadar su püskürtüyorum nemli tutmaya özen gösteriyorum ama son zamanlarda gövdesinde cürükler oluşmaya başladı ne yapmalıyım?

isolet 10-03-2011 23:31

Vay inanılmazsınız sürüngerkolik. Resim paylaşımı yapabilir misin acaba çok merak ediyorum. Bende Moso yetiştirmek için epey uğraş veriyorum. 1 metreyi daha göremedim.

Todor 11-03-2011 06:30

Çürükler mantari bir problem mi acaba? Çürüklerin fotoğrafını koyarsanız yardımcı olabiliriz belki.

erkan54 15-03-2011 12:12

merhaba ben siteye yeni üye oldum hatalarım olursa simdiden affınızı dilerim.
bitkiler konusuna oldukça meraklıyım. moso bambu üzerine çalışmalarınız ilgimi çekti acaba bitkiseverçocuk arkadaşımızın elinde olan moso bambulardan alabilmem mümkünmü

Besenkar 20-03-2011 23:11

Moso bambuları bir sereda köklendiriyorum.Epeycede güzel gelişiyorlar.
Bu arada Gürcistan Batum'dan da rizom getirtebildim.Onlar da serada köklendiriliyor.
Umarım başarılı olabilirim.

ustunizci 30-04-2011 23:22

Arkadaşlar merhaba,
bugün yazlığıma, sebze dikmeye gittim. Yazlığımızın bahçesindeki, moso'nun Kasım 2010 daki sürgününden sonra yeni 4 sürgün verdiğini gördüm. Bu sürgünlerin boyları henüz, 5 ile 10 Cm. arasındalar. Çok sağlıklılar, önceki sürgünlere göre de daha kalınlar, 3-5 mm. civarındalar. Demekki bu sürgünler daha uzun ve sağlıklı olacaklar. Yazlığımız denize 150 m. Mosoların yaprakları kış soğuklarından, Aurea'ların yapraklarına göre daha fazla zarar görmüş. Hepinize kolay gelsin. Başarılar diliyorum.

fenerium 03-05-2011 01:10

5 Eklenti(ler)
Merhaba,

bende'de Bambu Moso var...
ecenlerde 3 filiz çıkarmaya başladı çok sevindim.
hep evi n içinde tutuyorum şuan ve gayet iyi büyüyor.
fotoları ekliyorum... veya eklemeye çalışıyorum

fenerium 03-05-2011 01:16

5 Eklenti(ler)
buda diğer fotoraflar

Besenkar 05-06-2011 01:20

Rizomdan yetiştirmek her zaman avantajdır.
Bambu dostlarına sevgilerimle...

Besenkar 05-06-2011 01:23

Sevgili Agozce,
Sadece moso değil yetiştirdiğim 10 tür de ilginizi çekecektir diye düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimle...

Müco Nusret 16-08-2011 16:37

sakaryada moso bambu yetiştirmek istiyorum olur mu sizce olursa nasıl olur ? teşekkür ederim.

ngunduz71 16-09-2011 14:42

Merhaba,
önümüzdeki haftalarda moso bambu satışına başlayacağız.
adet'te sıkıntı yok.fideler 7-8 aylık ve tohumdan yetiştirmedir.

ngunduz71 18-09-2011 12:41

1 Eklenti(ler)
büyüme sürecindeki bambular.

ustunizci 20-09-2011 22:33

Sayın ngündüz,
fotoğraftaki bambular Moso'mu?
Çok güzel görünüyorlar. Tebrik ediyorum.
Başarılar diliyorum.

ngunduz71 22-09-2011 23:02

Merhaba,
sayın ustunizci resimdekiler moso'dur.

ustunizci 24-09-2011 21:42

Sayın Gündüz,
Bambu'larınız çok güzel görünüyorlar. 7-8 ayda bu kadar büyümelerine çok şaşırdım.
Bende de bir kök Moso var. Kamışların boyları, 50 Cm. kadar ancak büyüyor. Yazın yaprakları güneşten kuruyor. Şu an hemen hemen üzerinde yeşil yaprak yok. Bir hafta önce de yeni bir sürgün topraktan çıkmaya başladı. Oldukça ince. Başarmışsınız. Profilinizde İstanbul'da yaşadığınız yazıyor. Bu bambuları İstanbul'damı yetiştiriyorsunuz.?
Selamlar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025