agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Bhut jolokia (acı biber) (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/7114.htm)

MeyveliTepe 12-02-2013 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drclnie (Mesaj 1100501)
Walla yokmu bu biberi yetistirip buyutup te meyvesini gorebilen ?

Var.

drclnie 13-02-2013 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1100560)
Var.

peki ben gecen sene ektim bhut tohumlarindan 27 derece de sabit ortam sicakliginda cogu cimlendi 2 fide sini ayri saksilara aldim yine altlarinda heat mat var surekli yaniyo gece gunduz hep ayni oda sicakligi camin onunde ler bide isiktanda sikinti yok mantar ilacida siktim.Neden basarili olamadim acaba yardimci olurmusunuz yukarda ki mesajlarimda daha detayli anlattim.Bu hafta yine aldim bhut tohumlarindan yarin ekicem bakalim bu sene basarili olabilicekmiyim ?

drclnie 13-02-2013 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 1099363)
Aslında bitkilerin fotoğrafı olsaydı iyi olurdu ama anlattıklarınızı yorumlamaya çalışayım:)

Biberlerinizdeki gelişim bozukluğunun sebebi; hastalık ya da fazla gübreleme, besin takviyesi olabilir.

Bence ikinci olasılık daha yüksek. Genel amaçlı gübre doğru bir tercih olmuş ama köklendirici gübre yeni yetişen bir fideye göre biraz fazla:)

Bazen bitkilerimizin daha iyi gelişmesini sağlamak uğruna gelişimlerini olumsuz etkileyebiliyoruz.

Köklerine baktınız mı? Kök gelişimi nasıldı?:)

Kok gelisimi gayet iyidi vodoo juice baya etkili gubre degil zaten voddo juice bakteri karisimi gibi birsey koklere faydali bakteriler iceriyor benim tam olarak ogrenmek istedigim cunku birdaha ekicem bu yarin mesela tohumlari ektim cimlendiler kac yaprak verdikten sonra baska saksilara sasirtmaliyim birde sasirtigim saksilar kac litrelik olmali ben biraz buyuk saksilara ekiyorum birdaha degistirmemek icin.Bu sene artik her asamasini fotoraflayacagim :D

MeyveliTepe 13-02-2013 19:08

Ben biber tohumlarını genellikle Mart ortasında çimlendirme serasında viyollere ekiyorum. Fideleri Mayıs başında dışarıya dikiyorum. Bhut'ları izole ederek yetiştirdiğimden ikişer ikişer çapı 50 cm, yüksekliği 50 cm olan humuslu toprak doldurulmuş saksılara dikiyorum. Saksılar bol güneş alan açıkhavada duruyorlar. Duruma göre hafta bir-iki suluyorum. Mevsim başında bir kere bol keçi gübresi veriyorum. Haftada bir dönüşümlü olarak sulama suyuna organik sıvı gübre veya EMA, bazen enzim ekliyorum. Bu şekilde 8 kök bhut'dan kiloloarca biber aldım. Şu anda bile bitkiler ölmüş olmasına rağmen üzerlerinde salkım saçak biber var.

Bu yaptığım özel bir şey değil. Biber yetiştiren herkes zaten buna benzer bir yöntem uyguluyor. Sizinki epey değişik olduğu için bir yorum yapamıyorum, aksine nasıl yaptığınızı öğrenmeye çalışıyorum :)

drclnie 13-02-2013 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1101043)
Ben biber tohumlarını genellikle Mart ortasında çimlendirme serasında viyollere ekiyorum. Fideleri Mayıs başında dışarıya dikiyorum. Bhut'ları izole ederek yetiştirdiğimden ikişer ikişer çapı 50 cm, yüksekliği 50 cm olan humuslu toprak doldurulmuş saksılara dikiyorum. Saksılar bol güneş alan açıkhavada duruyorlar. Duruma göre hafta bir-iki suluyorum. Mevsim başında bir kere bol keçi gübresi veriyorum. Haftada bir dönüşümlü olarak sulama suyuna organik sıvı gübre veya EMA, bazen enzim ekliyorum. Bu şekilde 8 kök bhut'dan kiloloarca biber aldım. Şu anda bile bitkiler ölmüş olmasına rağmen üzerlerinde salkım saçak biber var.

Bu yaptığım özel bir şey değil. Biber yetiştiren herkes zaten buna benzer bir yöntem uyguluyor. Sizinki epey değişik olduğu için bir yorum yapamıyorum, aksine nasıl yaptığınızı öğrenmeye çalışıyorum :)

Benim yontemler tutmadi anlasilan sizinkini denicez bu sene :D bide bhutlar cok yillik diye duymustum kuramamasi gerekmiyormu biberlerinizin ?

drclnie 13-02-2013 22:03

Bide ben şilede öyle bir yerdeyimki bhutlari disari cikartamiyorum gece don oluyo yazin bile gece hava soguk olur bazen burda bide tam vadinin icindeyim soguk çöküyo resmen o yuzden su yetirstirme ampulleri var buyume donemi icin ayri ciceklenme donemi icin ayri onlardan alip icerde yetistirmeye calisicam bir sorum daha olucak disari etiginiz yer butun gun boyunca mi gunes aliyor.

attar 29-03-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1101043)
Ben biber tohumlarını genellikle Mart ortasında çimlendirme serasında viyollere ekiyorum. Fideleri Mayıs başında dışarıya dikiyorum. Bhut'ları izole ederek yetiştirdiğimden ikişer ikişer çapı 50 cm, yüksekliği 50 cm olan humuslu toprak doldurulmuş saksılara dikiyorum. Saksılar bol güneş alan açıkhavada duruyorlar. Duruma göre hafta bir-iki suluyorum. Mevsim başında bir kere bol keçi gübresi veriyorum. Haftada bir dönüşümlü olarak sulama suyuna organik sıvı gübre veya EMA, bazen enzim ekliyorum. Bu şekilde 8 kök bhut'dan kiloloarca biber aldım. Şu anda bile bitkiler ölmüş olmasına rağmen üzerlerinde salkım saçak biber var.

Bu yaptığım özel bir şey değil. Biber yetiştiren herkes zaten buna benzer bir yöntem uyguluyor. Sizinki epey değişik olduğu için bir yorum yapamıyorum, aksine nasıl yaptığınızı öğrenmeye çalışıyorum :)

.
sayın MeyveliTepe;Bhut jolokia biber yenebilecek acılıkta mı hiç denediniz mi?
merak içindeyim

ferhat2160 13-04-2013 10:23

Merhaba arkadaşlar bende bu biberin meraklısıyım geçen sene kışın amerikadan ebay ile sipariş verdim ve ocak ayı itibari ile çimlendirip yetiştirmeye başladım.

Ama diger biberlerden farklı oldugu yetişirken bile fark ediliyor bendeki tohumları 10 cm çaplı bir kapda çimledim içinde 18 ile 20 tohum arası çimlendi fakat diger biberlerden farkı çabuk büyümüyor ve kökleri aşağıya doğru uzuyor, aynı süre zarfında diger tohum cinsleri kökleri yüzeysel ve boyları daha uzun oldu.

Benim sorum ben bu bhut jolokia ları mevcut kaplarından alıp (10cm lik olan dan) 1 kiloluk yogurt kaplarına aldım ve alırken topragını bozmadan olduğu gibi diğer kaba aktardım aktarma yaparken bitkinin kökleri dibe kadar inmişti ve dışında sakının dip kısmında sarmal olarak dolalanmış bu normalmidir bu biber için (diger yerli biberlerde böyle bir şey yaşamadım) yani daha derin bir saksımı istiyor ve boyları geçmi uzuyor bu normal midir ?

Bhut Jolokia tadına gelince siparişi verdigim arkadaş hediye olarak bir tanede kurusunu göndermiş onun sayesinde tadını öğrenmiş oldum. Öncelikle acılık kavramı kişiden kişiye degişen bir kavramdır ve alışmayla daha fazla acı yiyebilirsiniz. Benim bu biberi tarifim şöyle öncelikle acı biberle arası iyi olmayan az acı yiyebilen ler pek denemesin çünki sağlam bir acısı var. Gelelim ilk ısırık ve sonrası ilk denemem ucundan yaklaşık 3 mm ile oldu ve katıksız (sadece bhut jolokia) acıyı hemen hissetmiyorsunuz aradan 1 dakika sonra yanma hissi geliyor ve 1 2 saat sürüyor ben çıplak elle bu biberi parçaladım ellerim yamadı ama elimi 3 kere sabun ve fırça yapmama rağmen elimi yüzüme sürdüğümde yüzümde yanma hisettim yani şakası olmaz bu biberin acı haricinde biberin tadı değişik yani bizim buradaki biberlerden farklı (Türkiye nin her yerinden acı biber tatmışlığım vardır) bir tadı var ve lezzetli taki acı bombası patlayıncaya kadar :) umarım tadını ve etkisini tarif edebilmişimdir.

drclnie 24-04-2013 22:25

Bu sene yine ektim bir paket tohum bazi talihsizlikler sonucu cimlelenlerden 1 adet kaldi elimde daha 2 yaprak bakalim hic umudum yok ama :D

1olgllu 02-05-2013 14:11

Ben de yaklaşık 10 gün önce ektim inşallah büyüyecek :D
http://img694.imageshack.us/img694/5512/dscf9345w.jpg

torkulu 09-05-2013 22:45

birkaç hafta önce kırmızı habanero ve tabasco tohumlarını ektim. habanero dan 5 tane ekmiştim hepsi çimlendi. tabascolardan haber yok. tohumlara baktım çürüme de yok. bildiğim kadarıyla habanero daha güç çimlenen bir bitki. tabasco biberi çimlendirmede bir püf nokta mı var ?

1olgllu 27-05-2013 15:42

En Son Hali
http://imageshack.us/a/img27/3281/dscf9486k.th.jpg

silopya 05-06-2013 13:33

2 Eklenti(ler)
Yani ne kadar acı diyorsunuz ya? İşte bununla ilgili 2 yazı. Okuyunda anlayın ne kadar acı :(

Gaz’ap


Capsicum... Biber.

*

Bildiğin dolmalık biber.

Sivribiber.

Kırmızıbiber filan.

*

Wilbur Scoville diye Amerikalı bi arkadaş var, rahmetli oldu, farmakolog... Hangi biberin, ne kadar “acı” olduğunu gösteren bir ölçüm sistemi geliştirmişti.

*

Sıfır Scoville...

Dolmalık biber.

100 Scoville...

Hafif acı sivribiber.

500 Scoville...

Acı kırmızıbiber.

2.500 Scoville...

Tabasco.

*

Diline dokundurdun mu kabartan Meksika biberi var, Serrano deniyor...

10 bin Scoville.

*

Brezilya ve Jamaika’da yetişen Malagueta biberi var, bırak diline dokundurmayı, eline aldığında parmakların iki gün yanıyor birader... 50 bin Scoville.

*

Dünyanın en acı biberi, Sri Lanka’da yetişen, Naga Jolokia... Yenmiyor. Çünkü, yanlışlıkla yersen öldürüyor. 800 bin Scoville... Zaten o nedenle halk arasındaki adı, “kobra” biberi.

*

Şimdi sıkı durun...

Polisin Tekel işçilerine sıktığı biber gazı, kaç Scoville biliyor musunuz?

*

5 milyon Scoville!

*

Hem de gözüne!

*

Seyreltip, acıyı acıyla hafifletebilmek için gözüne limon sıkıyorsun... Düşün.

*

Üstelik... Bu 5 milyon Scoville’lik biber, o sıkılan gazın sadece 10’da 1’i... O gazın geriye kalan 10’da 9’u, laboratuvar ortamında “kimyasal silahlar”dan elde edilen ve “içeriği gizlenen” bir karışım.

*

Gaz’eteler utanmadan küçültüyor, göz yaşartıcı diye yazıyor... Gaz’aptır.

Biber gazımız gdo’suzdur... - Yılmaz ÖZDİL

Wilbur Scoville diye Amerikalı bi arkadaş vardı rahmetli oldu farmakologdu. Hangi biberin ne kadar acı olduğunu gösteren bi ölçüm sistemi geliştirdi.

*

Sıfır Scoville dolmalık biber.
100 Scoville sivribiber.
500 Scoville kırmızı süs biberi.
2500 Scoville Tabasco.

*

Dilini dokundurdun mu kabartan Meksika biberi Serrano deniyor.
10 bin Scoville.

*

Jamaika’da yetişen Malagueta biberi var bırak diline dokundurmayı çatal kullanmazsan parmakların iki gün yanıyor. Hatta dünyanın en hızlı koşan insanı Usain Bolt’un yarışlardan önce hafifçe poposuna sürdüğü bile
iddia ediliyor! 50 bin Scoville.

*

En fenası Sri Lanka’daki Naga Jolokia biberiydi. Yenmiyor. Çünkü yanlışlıkla yersen öldürüyor. 800 bin Scoville. Zaten o nedenle halk
arasındaki adı “kobra” biberi.

*

Ama bu kobra Hindistan dağlarında tesadüfen bulunan 1 milyon Scoville’lik Bhut Jolokia biberinin yanında adeta solucan gibi kaldı. Tatmak istersen.
Lakabı şeytanın dili.

*

Bilahare. Geçen sene Trinidad Moruga Akrebi biberi keşfedildi. 2 milyon Scoville’lik acısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Adı üstünde ha bunu yemişsin ha akrep sokmuş.

*

E vaziyet böyleyken. İçişleri Bakanımızın “yüzde 100 doğaldır bitkiseldir kalite belgelidir”
dediği biber gazı kaç Scoville?

*

5 milyon!
2 buçuk akrepçik yani.
Gözüne gözüne.

*

Üstelik. Bu 5 milyon Scoville’lik biber o sıkılan gazın sadece 10’da 1’i. Geriye kalanı laboratuvar ortamında kimyasal silahlardan seyreltilen içeriği
sır olarak gizlenen bi karışım.

*

Gaz’aptır.

*

Ve üniversitelilere “cebinde yumurta taşıyor insanlara zararlı madde” diye bilmem kaç sene hapis istenmesine gıkını çıkarmayan ahaliye. Takla at da göreyim diyen müstahaktır.

*

Deodorant demediğine.
Şükretmemiz lazımdır.

Yılmaz ÖZDİL

almira 05-06-2013 16:30

3 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliğine Sayın Meyvelitepe'nin gönderdiği tohumlardan yetiştirdiğim Bhut Jolokia'lar.;)

Gazi Barış 05-06-2013 19:00

Takastan aldığım domates-biber tohumları şahsımdan kaynaklanan bir hatadan dolayı çimlenemediler (Neyse, şu hatadan dolayı: akşamları üzerlerine naylon çekiyordum sabah açıyordum, bir gün açmayı unutmuşum çıkan çıkmayan otlar dahil ne varsa hepsi sıcaktan pişmiş) Onların arasında Bhut Jolokia'da vardı, nasip değilmiş.

Sayın Almira'nın biberi süper gözüküyor, ilk kez yetiştirecek iken yukarıdaki nedenden dolayı hiç yetiştirmememe rağmen bu güne kadarki gördüğüm fotoğraflardaki Bhut Jolokialara hiç benzemiyor, daha çok üçburun bibere benzettim, sakın tohumlar karıştırılmış olmasın. :confused:

almira 05-06-2013 19:32

Sayın Gazi Barış; tohumlar bana ulaşıncaya kadar karıştıysa birşey diyemem. Bende kesinlikle karışmadı. Onları özel olarak özel yerlerde yetiştirdim. Çiçeklerde tozlanma karışıklığı olmasın diye de üç farklı biberi üç ayrı balkonda yetiştiriyorum.
Ama bana red robin domates diye gelen tohumdan kırmızı ampül domates te büyüdüğünü gözlemledim.:D Neyse! ondan da yoktu bende nasıl olsa.;)
Sanırım en iyi cevabı sayın Meyvelitepe verir. Ben onları hep bhutlarım beniiiim. Canlarım diye seviyorum ya.:D

athena -asena 05-06-2013 21:41

Sayın almira bende üçburun bibere benzettim.

MeyveliTepe 05-06-2013 22:02

Tadına bakılacak duruma gelmişler :)

Gazi Barış 05-06-2013 23:33

Deneme yanılma kesin çözüm, hazırlıklı olmakta lazım sonu acı da bitebilir :p

sedail 06-06-2013 02:31

Yaprakları ve meyveleri Jolokia ile aynı değil tohumlar karışmış olabilir tozlaşma pek olası değil.

ChilliOmer 17-07-2013 10:38

Bhut Jolokia
 
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar foruma yeniyim. İlgimi çekti, güzel konulardan bahsediliyor.

Bende yaklaşık 200 adet Bhut Jolokia tohumu var.
Bu tohumlar ekdeki resimde görünen ağaçdan alınmıştır.
Bhut Jolokia, ağaç şeklinde büyüyor. Bildiğimiz biberler gibi değil.

Elimdeki tohumlardan 4 tanesini ekdim, 6 - 7 günde saksıdan kafalarını çıkarttılar. şimdi bahçeye ekilecekler.

Ayrıca, birtanesi 300KG yi bulan giant kabak tohumlarım da yeşerdi. Onlarda hızlıca büyüyorlar. 3 günde toprakdan kafasını çıkartıp "Hello World" diyen tohum daha önce görmemiştim.

MeyveliTepe 17-07-2013 23:30

1 Eklenti(ler)
Eklenti 427256

İzolasyon sebebiyle diğer sebzelerden uzaktaki saksılarda biberler görünmeye başladı.

ChilliOmer 18-07-2013 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1180980)
Eklenti 427256

İzolasyon sebebiyle diğer sebzelerden uzaktaki saksılarda biberler görünmeye başladı.


MeyveliTepe arkadaşım,

Bu biber, bu hale nekadar zamanda geldi acaba?
Çekirdek den mi ekmiştiniz, kaç ay oldu?

MeyveliTepe 22-07-2013 22:50

Mart ortası gibi viyole tohum ekip fide yaptım. Mayıs ortasında büyük saksılara aldım.

almira 23-07-2013 01:49

5 Eklenti(ler)
Bunlar Bhut olmadığı söylenenler.

almira 23-07-2013 01:51

5 Eklenti(ler)
Bunlarsa kesinlikle bhut olanlar. Teşekkürler sayın Meyvelitepe.

MeyveliTepe 23-07-2013 09:11

Bence üsttekiler de bhut. Hiç tadını kontrol ettiniz mi?

ChilliOmer 23-07-2013 15:41

Bence de biri bunların tadına bakmalı. Mesela ben :D
Aslında, bunlara scorpion deniyor; şekli akrebe benzediği için. Resimdekiler akrebe benzemiyor. Yani sivri kuyruğu yok gibi. Ama Bhut cinslerinden biri de olabilir bunlar.

almira 23-07-2013 20:25

Keşke bakabilsem tadına ama malesef ben hiç acı yiyemem. Buna rağmen çeşit çeşit acı biber yetiştiririm. :D Ben sadece yetiştirme aşamasına dahilim. Renk renk, çeşit çeşit yetiştirmek hoşuma gidiyor.
Babam süper acı yer. İlk biberden birkaç tane ona verdim. En az 10 acı biber yiyen babam birtanesini yarıya hadar ancak yiyebildi.;)

bahcedenn 23-07-2013 21:21

3 Eklenti(ler)
Eklenti 428999
Eklenti 429000
Eklenti 429001

Benim Bhut Jolokialar sizlere göre bayağı bir geriden geliyorlar. Ama görüntüleri mükemmel. Her kökünde en aşağı 30-35 meyve ya da çiçek var. Sabırsızlıkla olgunluğa erişmelerini bekliyorum. :)

MeyveliTepe 23-07-2013 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1183174)
Keşke bakabilsem tadına ama malesef ben hiç acı yiyemem. Buna rağmen çeşit çeşit acı biber yetiştiririm. :D Ben sadece yetiştirme aşamasına dahilim. Renk renk, çeşit çeşit yetiştirmek hoşuma gidiyor.
Babam süper acı yer. İlk biberden birkaç tane ona verdim. En az 10 acı biber yiyen babam birtanesini yarıya hadar ancak yiyebildi.;)

Babanız yarıya kadar yediğine göre esas acı kısmı yememiş. Çekirdekleri bibere bağlayan kısım defalarca kere daha acıdır.

Bhut Jolokia'yı ben de zevkine, sadece tohum devam ettirmek için yetiştiriyorum. Kullanmak gibi bir girişimde pek bulunmuyorum. 2 sene önce közleyerek sos yapmıştım. Közlenme esnasında yanına yaklaşmakta güçlük çektim.

Acı sos yaparken thai biberleri kullanıyorum. 1 kg kapya bibere 8-10 thai ile yeterince güçlü acı sos oluyor.

almira 24-07-2013 00:04

Tahi biberi ben de salsa sosta denedim. Tomatilloya koyduğum üç tane kırmızı tahi biberle harika bir salsa sos oldu.

ChilliOmer 24-07-2013 12:31

Benim Thai'ler de büyüyor. Az kaldı.
Aslında, forumda bir şekilde organize olup, acı biber partisi vermek lazım.

Mesela "1. Olağanüstü Acı Biberler ve Biberciler Toplantısı".

Dünyanın heryerinden insanlar gelsin, ellerindeki en acı biberleri getirsin.
Çok şen şakrak bir organizasyon olurdu heralde.

attar 24-07-2013 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ChilliOmer (Mesaj 1180667)
Arkadaşlar foruma yeniyim. İlgimi çekti, güzel konulardan bahsediliyor.

Bende yaklaşık 200 adet Bhut Jolokia tohumu var.
Bu tohumlar ekdeki resimde görünen ağaçdan alınmıştır.
Bhut Jolokia, ağaç şeklinde büyüyor. Bildiğimiz biberler gibi değil.

Elimdeki tohumlardan 4 tanesini ekdim, 6 - 7 günde saksıdan kafalarını çıkarttılar. şimdi bahçeye ekilecekler.

Ayrıca, birtanesi 300KG yi bulan giant kabak tohumlarım da yeşerdi. Onlarda hızlıca büyüyorlar. 3 günde toprakdan kafasını çıkartıp "Hello World" diyen tohum daha önce görmemiştim.


sayın ChilliOmer 200 adet Bhut Jolokia tohumu var diyorsunuz, acaba istesek bir miktar verebiliyormusunuz acaba, benim Bhut Jolokia'lar çıkmadı bu sene, saygılarımla

camcif 24-07-2013 15:44

bhut
 
Sayın ChilliOmer , eğer bahsettiğiniz tohumlardan gönderme ihtimaliniz varsa ben de birkaç tanesine talibim.

ChilliOmer 24-07-2013 22:01

Arkadaşlar ben burdan herkese cevap verebilmek ve herkese tohum vermek isterim, bu ben memnun eder; fakat talep çok olunca bende ne yapacağımı şaşırdım.

Bende istiyorum isteyenlere tohum verebiliyim diye fakat bana özel mesaj da geliyor ve kimseyi kırmak istemiyorum.

Nasıl yapacağım bu durumda?

Fikri olan varmı?

almira 24-07-2013 22:40

Sayın Meyvelitepe'nin yaptığı gibi elinizdeki tohum çeşitlerini tohum takas etkinliğine gönderin. İsteyenler tohumu oradan alsın. Hem sizde gönderdiğiniz tohumlara karşılık elinizde olmayan türlerden edinirsiniz.
Ben birçok farklı tohumu bu etkinlikten edindim. Kısmet olursa bu dönem bende çoğalttığım tohumları bu etkinliğe göndereceğim.;)

ChilliOmer 26-07-2013 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 1olgllu (Mesaj 1184084)
Dostlar Ben Bunu Tohumlarını Çinden Getirttim Kapalı Bir paket içnde 3 4 aya böyle oldular sizce bunlar jolokia mı :D

http://imageshack.us/a/img199/9853/ddc.th.JPG

http://imageshack.us/a/img208/2636/vydk.th.jpg

http://imageshack.us/a/img541/9180/ziw8.th.jpg




Biber varmı üzerinde? varsa resmini çekiver yakından.

1olgllu 26-07-2013 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ChilliOmer (Mesaj 1184093)
Biber varmı üzerinde? varsa resmini çekiver yakından.

biber yok daha

h_dogan 28-07-2013 16:49

2 Eklenti(ler)
Takastan gelen Bhut joloikalar. Eşimle kardeşi tadına baktılar. Harbiden de acı dediler sonunda. Ben acı sevmem sırf onlar tadına baksınlar diye ektim. Gözlerimden yaş geldi dedi. :D
Sn. Meyvelitepe'ye teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025