![]() |
Bu formu okuyup, bir gazla gidip öğlen yemeğinde acı biber yedim :) Yandım yandımmm :D
|
Sevgili Dudi yemesi çok iyide sonrası biraz kötü:D
Ama ne yapalum gülü seven dikenine katlanır:D |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu acı biberleri çoğaltan arkadaşlar paylaşım yapsa daha güzel olmazmı?Haberimiz olsun bu arada.Teşekkürler.
|
Acı biber konusnda bir şey söylemem gerekiyor. Ben de hatırı sayılır acı tüketenlerdenim ama bildiğim bir sey varsa oda bu yaşıma tattığım en acı biberler Şanlı Urfanın Birecik ilçesinde yetişen Yerli Birecik biberidir. Her ne kadar şanlıurfalılar biz aci yiyoruz aci bizim reçelimiz deselerde ne hikmetse en acı yiyen Urfalı dahi Birecik yerli biberi önüne konunca konusmayı keser uslu bir kedi gibi bir bibere bakar bir susar mangaldaki kül bir anda yok olur . Getirtebilirsem bu yıl Birecik ten tohum getirtip sevgili arkadaşlarımla burada paylaşacam. Acılık testi nerde nasil yapilir bilmem ama imkan olursa lütfen bu konuda bu biberin acılık derecesinide yaptıralım.
Şimdi gelelim en önemli soruna biberin en büyük acısı yerken değil hazmedildikten sonra dogal yollarla dışarıya atımda yaşanır işte birecik biberinin en büyük özeliklerinden biride bu kesinlikle o acıyı cok aşırı şekilde size yaşatmıyor. Birçok insan sanırım biber yemek ister ama yerken aldığı zevkten çok hazım sonrası yasayacağı acı yüzünden uzak kalır yanılıyormuyum arkadaşlar? Herkese bol yeşilli güzel günler. |
Sevgili acı biber seven arkadaşlar.Bende bu sene balkonumda acı biber yetiştirmek istiyorum ve Bandırmada bunun için bir yer bulamadım.Bir yer buldum oda samimi **** işini profesyonelce yapan birisi olmamasında rağmen aldım ama işimi garantiye almak adına sizden acı biber tohumu istiyorum.İmkanı olan arkadaşlar gönderebilirlerse sevinirim.
|
Yardım biber bhut jolokia çiçek tutmuyor resimli
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba resimlerini eklediğim bhut jolokia biberi odunsu bir gövde aldı yaklaşık 1 senede bu boya geldi yalnız çiçek oluşmadan tomurcuklar dökülüyor hiç biber alamadım yaprakları pırıl pırıl acaba saksımı ufak geldi bilgilendirirseniz tavsiyelerinizi bekliyorum
|
saksısı çok ufak saksıyı değiştirirsen daha iyi olur koyun gübreside kulan güneş ışığı görmedende olmaz saygılar
|
Alıntı:
|
Bitki besinleri var. Suyla beraber verin. Birde dış ortama alma ihtimali varsa gündüzleri dışarda tutmakta fayda var.
|
Bir yerde gördüm kadın bundan 30 tane felan yedi sonra gözlerine çaldı.... sanki etkilemiyordu kadını.
|
Bende bu yıl tohumlar netten Bhut jolokia yani dünyanın en acı biberini sipariş ettim.13 tohum dan 3 tanesi çimlendi malesef...Ancak sahte çıkarsa çok üzülürüm çünkü yapılan emeğe yazık...
|
Siz yine cimlendirebilmissiniz. Ben ise kocaman bir sifir cektim.Tohumlari elledigim vakit, yikasamda acisi uzun bir muddet cikmiyordu. Fakat, cimlenmediler........:(
|
Biberi elde etmeyi başarabilirsem acı biber yeme konusunda çok iddialı olan bir tanıdığıma ikram edeceğim....
|
1.436.700 birim ACI
Avustralya'nın Sydney kenti yakınlarındaki Morisset bölgesinde yetiştirilen bir biber türü, Guinnes Rekorlar kitabı tarafından en acı biber kabul edildi. Trinidad Scorpion ''Butch'' T diye adlandırılan biber, acılık derecesini ölçen skalada 1.463.700 birim olarak ölçüldü. biber, Tabasco soslarında ullanılan Jzlepenos biberlerinden 300 misli daha acı. (Hürriyet Gazetesi) 06.01.2008 yılınfda Selahattin Beyin başlık açtığı ve duyurduğu bu biberi Hürriyet gazetesi yeni veriyor daha. |
bhut jolokia
Arkadaslar,ben internetten bhut jolokia fidesi aldim,su anda yarim metreyi gecti ve cicek aciyor fakat cicekler belli bir zaman sonra cicek sapindan itibaren kuruyor ve dökülüyor,yani meyveye dönüsmüyor.Yetistiren arkadaslar lütfen yardimci olurlarsa cok sevinirim.Saygilar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanırım tripsi ye çok duyarlı. Akar hastalıklarına da... tripsi ilacı (nimsk) kullanılmalı. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
ince uçlu bir suluboya fırçasını resimde d harfiyle gösterilen parçalara hafifçe sürtün,fırçanın ucu sarı tozlarla kaplanır,daha sonra fırçayı b harfiyle gösterilen yere 3-4 kere yavaşça sürtün,yani o sarı tozların bir şekilde b'nin ucuna ulaşması gerekiyor,doğada bu işi arılar,kelebekler vs. yapıyor,kapalı ortamlarda bizim yapmamız gerekiyor,böylece suni döllenme tamamlanır çiçek 1-2 gün içinde kurur ve e harfiyle gösterilen biber büyümeye başlar. |
Arkadaşlar yetiştirdiğiniz biberin fotoğraflarını paylaşırsanız çok sevinirim...
|
3 Eklenti(ler)
2 sene önce habanero ekmiştim,acısı eyvallah da ağır bir kokusu olduğu için tadını beğenmedim,bu sene bunu ektim.Haziran başında çimlendirmiştim şimdiki durum bu.Yukarıda söylediğim yöntemle tozlanmasını yaptım.
|
Sn grey jolokianız gayet sağlıklı görünüyor.Döl tutumuda harika nazar değmez inşaallah....Meyveleri daha ufak ama tadını ve acılığını test etme şansınız oldumu acaba ?
|
Sayın sercan1969 tatlarına bakmak için renginin dönmesini bekliyorum,daha denediğim olmadı.
|
Sn gray biberlerin tamamı ev ortamında mı oluştu? Tamamında yapay dölleme tekniğini kullandınız mı? Biberler kızardıktan sonra takas ya da paylaşım düşünüyormusunuz?
|
Sayın sercan1969,
tohumları netten sipariş verdim,2 yaprak nemli kağıt havlu arasında kilitli buzdolabı poşeti içinde 1 haftada kök verdiler,sonra ufak köpük bardakların içinde ilk çimlenmeleri oldu.6-7 yaprak olunca 1 ltlik saksılara aldım,biraz daha büyüyüp 11-12 yaprağa çıkınca forumda okuduğum uç alma http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=890&page=16 işlemini yaptım,son olarak da 3.5 litrelik saksılara aldım.Toprak olarak yapı marketlerde satılan hem yabancı hem yerli marka hazır toprak kullandım(çimlendirirken compo sana yeşil bitki toprağı,daha sonra sihirli toprak).Saksılar pencere camının arkasında durdu hep,fırsat buldukça balkona çıplak güneş görmeleri için çıkarttım. Hasat hele bir olsun:),size tadımlık da olsa biberlerden gönderirim. |
Şimdiden çok teşekkür ederim. Ancak şu uç almanın mantığını hala anlamış değilim....?
|
Alıntı:
|
Sn grey biberlerin son durumu nedir? Çok merak ediyorum.?
|
Alıntı:
|
Resimde görünen biberlerin Bhut Jolokia olduğundan emin misiniz? Sanki başka bir çeşit gibi.
|
Alıntı:
http://www.bbc.co.uk/nottingham/cont..._feature.shtml tohumlar çok çok acı olduğu için,acılığı konusunda şüphem yok |
Evet, sizin resimler linkini verdiklerinize benziyor. Linkte hibrid olduğu yazılı. Dolayısıyla tohumlardan aynını alamazsınız. Fakat bir kaç yıl sabrederseniz açınım gösterecek tohumlardan orijinal çeşitlere ulaşabilirsiniz. Bhut Jolokia hairloom bir çeşit. İzole edilerek yetiştirilirse her yılın yeni tohumlarından aynı biber elde edilebiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
biberler dün kızarmaya başladı.meyve tutumundan yaklaşık 40 gün sonra olgunlaşmaya başlıyorlar.bütün süreç yaklaşık 100-105 gün sürüyor.
|
Tadına baktıysanız fikrinizi bizle paylaşırmısınız?
|
henüz tadına bakmadım,8-10 gün daha dalında bırakacağım.
|
Gönderdiğiniz biberleri bugün aldım. Çok teşekkür ederim.Ben acı biberi çok seven baldızımı kobay olarak kullanmayı düşünüyorum.Bakalım bahsedildiği kadar acımı:D
|
rica ederim,afiyet olsun.
ben dün bir tanesinin tadına baktım,ne yazık ki beklediğim kadar acı değil.süs biberi acılığında diyebilirim.2 sene önce ilk koparttığım habanerolar da beklediğim kadar acı değildi,tatlarını beğenmediğim için çoğunu kurutmuştum,kuruyunca bayağı acılaşmışlardı.bunları da biraz daha dalında bekletmek veya kurutmak lazım.lezzeti habanerodan daha iyi,ondaki gibi ağır koku yok. |
1 Eklenti(ler)
Sn grey bhutların meyve şekli tam böylemiydi. İnternetteki fotoğraflarda meyveler sanki daha şekilsiz....Bu meyvelerin formu çok düzgün....
|
bendeki biberlerin dokusu bhut jolokia gibi pütürlü değil,daha çok yukarıda linkini verdiğim dorset naga biberlerine benziyor.tohum sipariş ettiğim yerde bhut jolokia yazıyordu.
bir de başka siteden kahverengi(chocolate) bhut jolokia tohumu sipariş etmiştim,onu geç çimlendirdim,şimdi 2 tane çiçeği yeni açtı,eğer meyveleri büyür,pütürlü olursa onun da resimlerini koyarım. |
Sn grey sakıncası yoksa tohumu aldığınız sitenin ismini yazarmısınız. Başkalarıda aynı hataya düşmesin...
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025