![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/39931.htm |
Alıntı:
Biberleri iki gün suda beklettim, aslında bir buçuk olsa daha iyi olacak kimi tohumlar göbeğinden siyahlaştı. Daha sonra onları tuvalet kağıdının içerisine yerleştirdim spreyle suladım ve plastik büyücek bir kabın içerisinde kalorifer peteğinin üzerine koydum. İç sıcaklığı maksimum 26 dereceleri gördü. İki günde biberler çıtlamaya başladı, her gün bakıp patlayanları köpük bardakların içerine koyup, üstlerine ikişer çay kaşığı cocopeat ekleyip çatıda kapalı odada akvaryuma koyuyorum. Ortalama sıcaklık max/min 14-20 derece arası. Orada topraktan başını çıkaranları da (biberlerden halen çıkaran yok maça önce başlayan patlıcanlar gün yüzü görmeye başladı) yine çatıda açık alandaki akvaryumun içerisine alıyorum. Burada sıcaklık gece 7 - gündüz 21 derece nem %95 lerde. Köpük bardakların içerisinde eşit ölçülerde keçi gübresi-perlit-cocopeat-torf var. |
Alıntı:
1 tane de " kesin çimlenir " dediğim var. Bekliyorum. |
Alıntı:
Ben tohumları Erkan bey'in verdiği linkteki gibi çimlendirdim. 12 Şubatta peçeteye koymuştum, ilk tohum 12 gün sonra çimlenmişti. :cool: |
Arkadaşlar smokin eds ten sipariş vericem. Yalnız hazır bu kadar kargo parası vericem sizce carolinanin yanında hangi biberi alayım. Yoksa iki paketmi carolina alayım. Fikrinizi alabilirmiyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim carolina'lar da çok geç çimlendi. Hatta 10 çeşit biberden en geç çimlenen onlar oldu.
Fakat şöyle bir problemim var. Evimin doğu-batı yönlerinde birer balkonu var. Batıdaki balkona 3'ten sonra güneş direkt olarak vuruyor. Doğudakine ise 10-12 arası direkt vuruyor. Sizce fideleri hangi balkonda tutmalıyım? Sıcaklıkla alakalı sorulara karşın İzmir'de olduğumu da belirteyim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Erkan bey'in getirttiği Carolina tohumlarını 12 Şubat günü ekmiştim. 24 Şubat'tan başlayarak çimlendiler. 15 tohumdan 11'i çimlendi. Bu yüksek bir çimlenme oranı diye düşünüyorum. ( Bu vesileyle Erkan bey'e tekrar teşekkürler )
Sıkıntı şurada: Aralarında 3-5 gün çimlenme farkı olan bazı tohumların, tüm şartlar aynı olmasına rağmen neden bu kadar büyüme farkı var? Bazıları 4. yaprağı çıkarmaya hazırlanırken bazıları çıktığı gibi zayıf-cılız bir şekilde duruyor. Gelişimi hızlı olanları şaşırtma zamanı gelmiş mi, ne dersiniz ? Şaşırtma yaparken köklere zarar vermekten korkuyorum :mad: İşte benim Carolinalar : |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafın biri kalmış ;)
|
Alıntı:
Siz ellemeyin fideleri bulunduğu kapta ortamda gelişimlerini izleyin yavaşda olsa gelişme gösterir. Şaşırtmak için çok erken bence .. Kolay gelsin |
:))) "çok gerekli değil" carolina konusunda yenisiniz sanırım
|
Tekrar merhabalar. Önceden de yazmışsın:"30 tohum aldım hiçbiri çimlenmedi. Sonra başka biryerden 20 tane daha aldım, 10'unu annem istedi kendisi Ankara'da ben İstanbulda'yım, benim 10'un hiçbiri çimlenmedi o kadar taktikler denememe rağmen, annem 10 tohumun 10'unu da buğday eker gibi rasgele topraga sallamış 10'u da çimlendi ama geç ektiğimiz için kış geldi fazla büyüyemedi ve soldu yani tohum alamadık ve gerçek mi sahte mi anlayamadık."
Eğer elinizde fazla ve benimle paylaşabileceğiniz tohum varsa çok mutlu olurum veya yoksa bile sattığı tohumun orjinal ve sorunsuz olduğunu bildiğiniz önerebileceğiniz bir satıcı varsa paylaşabilir misiniz lütfen? Çok zaman kaybetmeden ekmek istiyorum bugünlerde. |
Foruma girip direk başlıyorsunuz yazmaya,halbuki belki bu sayfada belkide bir önceki sayfada link'de verdik tecrübelerimizi'de paylaştık.En azındandan bir iki sayfa yazı okumaya zahmet etseniz,sorularınızın cevabını zaten bulacaksınız.
Bir iki yıl önceki halime bakıyorum da,bir leonardit konusu,enzimler,biberler,çilekler,toprak harçları gibi daha nice konuları(en az olanı 50 sayfalık konu)hiç erinmeden,bir açlık içinde bilgi sahibi olmak için okuyordum.Ben okumayı hiç sevmeyen biri olarak bu kadar okuyabiliyorsam,herkes en azından ihtiyacı olan konuları okuyabilir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
en garantisi yurtdışından üreticisinden almak
|
1 Eklenti(ler)
Benim biberlerin son hali aşağıda resimdeki gibi.Ürünü erken göreyim merakım geçsin diye,bir tanesinde tepe alma işlemi yapmadım,tomurcuklar görünmeye başladı,diğerlerini ise 20 gün kadar önce tepe alma işlemi yaptım,mayıstan önce dışarı çıkaramayacağım için geç yaptım bu işlemi.Saksılarını da nisan ortası gibi değişirim sanırım,şu anda yavaş gelişmeleri lazım,havalar iyice ısınana kadar.
|
Alıntı:
|
Tepe alma işlemi verimi etkiliyor bildiğim kadrı ile.Siz nette,youtube'de bi araştırın isterseniz.
|
Aci Biberler
Tohumlar abd den çeşit bol :) |
geçen seneki başarısızlıktan sonra bugün yaklaşık 100 tohum attım toprağa illaki biraz çıkar heralde :) sorun şu ki; benim ev kuzey cephede kalıyor çok güneş almıyor sadece sabah çok erken saatte ve akşam güneş batarken yarım saat kadar güneş alıyor. sizce ultraviola bir lamba alıp odanın birinde ışıkla desteklemem gerekir mi ?
ayrıca bir ekleme yapayım mesaja; bugün aklıma takıldı. benim salonda sigara içiliyor pencere açık ama sonuçta içeri de hep duman var. bu dumanlar bitkiye zarar verir mi soldurur mu bilginiz var mı ? |
Sayın abidinberkay, 100 tohum demişsiniz. Bu 100 tohum carolina tohumu mu? Nereden aldınız bu kadar tohumu ?
Umarım tamamı çimlenir, hepsinden biber alırsınız:cool: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnternetten farklı sitelerden sipariş verdim. Yaklaşık 70 tanesi tek bir siteden di o da çok uygundu fiyat(uygun olması işkillendirmedi değil bu kadar ucuz olması o nedenle bu tohumlardan patlıcan çıksa şaşırmam :) ). Diğerleri de yine farklı sitelerden. Bugün bazı tohumlar için 10.gün ama hala tık yok. Diğer 5günlükler için sabırla bekliyoruz bakalım. Bu sene de olmazsa bırakacağım bu işi ben. Direk fide alacağım bulabilirsem. |
Alıntı:
Yani toplamda 4 tanesinden umutluyum. Hele bunlardan ikisi gayet güzel gelişiyor. Geriye kalanların tamamı umutsuz vaka :eek: Hatta 2-3 tanesi öldü gitti... Bugünlerde elimdeki tüm fotoğrafları buraya koymak istiyorum da tembellik peşimi bırakmıyor:p Zaman zaman " sil baştan yap "diyor şeytan.. Kararsızım... :dilli: |
Alıntı:
|
Hayır, besin eriyiği kullanmadım; sadece 3-4 yaprak çıkardıktan sonra küçük saksılara alacaktım. Ama besin eriyiğiyle ilgili bir sıkıntı olsa tamamı aynı şekilde olumsuz etkilenmez miydi? Neden dördü kurtuldu da diğerleri gitti?
Bunu çözemedim:confused: |
Alıntı:
|
Söylediklerinize tamamen katılıyorum da besin eriyiği kullanmadan 4 tanesinin gelişimini sürdürmesi, hele hele ikisinin çok güzel büyümesini anlayamıyorum;)
|
Bizim tohumlardan 5*6 tane kalmıştı onlarıda peçete arasında çimlendireyim dedim.
2 tane tohum patlamış hemen torf a aldım malesef biri daha çıkmadı , elimde tek bir tane küçücük bir fide oldu :D Ne kadar nazlı ve çok zor gelişiyor bu biber. Büyütebilene aşk olsun. Babam a emanet ettim Adana da .. Tokat niksar a evime geldim. Kısmet artık son bir şans :D |
5 Eklenti(ler)
İşte çimlendikten sonra hepsi aynı ortama alınan ama kafalarına göre gelişme gösteren benim Carolinaların geçen haftaki hali :mad:
Özellikle 1. ve 4.ve 5. fotoğrafa dikkat :rolleyes: Aralarında bu kadar fark olması normal mi :confused: |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim carolinalarim. Şu anda gayet güzel ilerliyorlar. Harç olarak torf, bahçe toprağı, koyun gubresi ve vermikülit kullandım. Amerikadan gelenler ise daha yeni cimlendi. Hayirlisi bakalım :)
|
ilk resimdekilerin yaprak şekli hiç Carolina reapermiş gibi durmuyor. 2. resimdeki yeni çimlenenlerin çokluğuna bakınca orada küçük çaplı bir servet yatıyor. o tohumları https://store.puckerbuttpeppercompan...hottest-pepper buradan almadıysanız gerçek olma ihtimali neredeyse yok. değişik site ve değişik satıcılardan birçok kez çekirdek alıp her seferinde hüsrana uğramış biri olarak görüşüm budur.
|
5 Eklenti(ler)
bir dosttan gelen 5 tohumdan 3 tanesi hiç çimlenmedi. çimlenen 2 taneden biri öldü bir tanesi ile macera başladı
|
5 Eklenti(ler)
maceraya devam...
|
5 Eklenti(ler)
resimlere devam
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025