![]() |
Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?
|
Alıntı:
|
Bu kabağa sahip birisi ikiye bölüp resimlese, içi nasılmış merak ettim.
|
Ben de tadını...tohumu olup paylaşmak isteyen olursa talibim.
|
Sayın berduray merhaba, yazın köy pazarlarında satılıyordur. Siz alın, tohumdan bize de yollayın. Olmaz mı?
|
İçinde çekirdek yok, çekirdek yerinde sıvı var benim 31. mesajdaki gibi toprağın üzerine koyuyorsunuz öyle çimleniyor. :))
|
Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 121781
Eklenti 121782 Diken kabakları, filiz vemeye de başladı. Çok dayanıklı bir tür. Cacığını da yapıyorlarmış. Daha denemedim. Arkadaş çiğde güzel olduğunu söyledi. Berduray yolunuz düşerse seve seve veririm. Elimde 3 tane var. |
sevgili todor .Bende bu kabagı merak ettim .Bende amerikadan aldıgım degişik bir kabak var . size çekirdek yollayabilirim .Adresinizi bildirirseniz yalovadaki tanıdıklarımla yollarım .Selamlar
|
Alıntı:
|
Ah çok isterdim ama ufaklığım okula gidiyor...Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke...bahara ekerdik...çoğaltıp ben de paylaşırdım isteyenlerle...
Yine de teşekkürler. |
Alıntı:
Alıntı:
|
öyleymiş evet...zorlu bir bitki galiba...kabak deyip geçmemek lazım.
|
Alıntı:
Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum. |
Birde kızartması çok güzel oluyormuş.
|
Arkadaşlar,rodos kabağının kızartması,kavurmasını yapıyor annem.Normal kabak yemeği,fakat öyle güzel turşusu oluyor ki denemenizi öneririm.Turşusunun nasıl yapıldığını soracak olursanız yapan annem olduğu için,tarif edemiyeceğim.
|
iŞTE ŞAYOT; Halkarasında Dikenli Kabak
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Olgunlaştığında üzerinde dikenler oluşuyor. |
Şayot (Dikenli Kabak) fotoğrafları
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sağolsun sevgili lale76'nın gönderdiği diken kabağım. Sevgili Güngör hanımın yolladığını geçen yıl kurutmuştum. Ama buna gözüm gibi bakacağım.
Filizi şimdiden 3 santime ulaştı. Eklenti 122431 Eklenti 122432 Maşallah bir de ağır ki sormayın. Tam 620 gram. Dikenleri de gerçekten batıyor:p Neredeyse gül dikeni kadar sert Eklenti 122433 Eklenti 122434 |
Bizi de heveslendiriyorsunuz ey diken kabağı sahipleri. Bir bu kaldı el atmadık ona da bulaşacağız sonunda.
|
Diken Kabağı'nın bir kaç çeşidi mi var? Bazıları tek kişilik, bazıları aile boyu.
|
Sn Malbman, Güle güle büyütün.
|
Bahar aylarına erende, dikenli dallardan 10'ar cm gönderenler sağ olsun. Yiyelim bakalım tadı nasılmış.
|
Sevgili malbman güle güle büyütün.
Ekim zamanı ve püf noktaları ile ilgili buradan haber veririm. Aldığım teyze ile bir süredir görüşemedim, mutlaka yazarım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teyzeye de şimdiden sizin nezdinizde teşekkür ederim. |
Sevgili lale,diken kabagı ve bonuslar için teşekkür ederim,ekim zamanına kadar nasıl bir yerde muhafaza etmeliyim acaba (sıcak/ soguk).
|
Sevgili arkadaşlar Cumartesi pazara gidince sorup, yazacağım.
|
Kabaklar; ev ortamında baharı bekleyeceklermiş. Cam kenarı iyiymiş. Filiz verince filiz kısmı yukarı bakacak şekilde yerleştirilecekmiş. şimdilik bu kadar. Bahara kadar bekleyeceğiz.
Ayrıca sağlam bir çardak lazım, sarılarak büyüyor. Sardırmadan olmuyormuş. |
Taze bilgiler için teşekkürler sevgili lale76. Her biri benim kabak gibi 600 gram geliyorsa ve sevgili Todor'un (sanırım bu başlıkta) söylediği gibi 300 tane kadar kabak veriyorsa, o ağırlığı kaldırması için gerçekten sağlam bir çardak olsa iyi eder:p:p
|
Bizeeee deeeee....
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili lale76'nın gönderdği diken kabağımın filizi uzadıkça uzuyor. Sanırım bir süre sonra toprağa yerleştirmem gerekecek.
|
Sevgili malbman; maşallah çok güzel büyümüş. Dikim konusunu öğrenip bilgi veririm.
|
Diken kabağını üzerinde beyaz bir böcek var. Böceklenme olan var mı? Fotoğrafta belli olmadı.
|
Benim diken kabağında hala tık yok. Hiç biri filizlenmedi. Çürüyecekler diye korkuyorum.
|
Sevgili lale76, yaklaşık on gün kadar önce, benim kabağın her tarafını unlu bit sarmıştı. Bir anda peydahlanıvermiş mendeburlar. Mekanik yollarla hepsini temizledim. O günden beri kontrol ediyorum ama hiç bir olumsuz durum yok.
|
Sevgili lale,benim kabakda da geldikten 15-20 gün sonra fark ettim unlu bit varmış temizledim,sık sık kontrol ediyorum şu ara yok gibi.
Benim ki uzayıp gidiyor,gövdesine pamuklu bir ip bağlayıp ucunu da perdenin kornişine tutturdum şimdilik ipcikleriyle tutunarak uzuyor,minik yaprak oluşumları var ama henüz çok küçükler. |
Benim kabak daha yeni filizlendi. Kene gibi başlarını içeri doğru sokuyorlar. Sıkça kontrol edip temizliyorum ben de. Doğru yoldayım demek ki :)
Sürgünler büyüdükçe kabak minicik kalıyor. |
Bu yıl bolca kabağımız olacak gibi görünüyor;)
|
Geçen yılki gibi öldürmez de yaşatmayı başarırsak, gerçekten de bir sürü kabağımız olabilir sayın Salman. Böylece tadına da bakabiliriz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025