agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Balkonda Saksı Sebzeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1779.htm)

Hakan KINACI 05-10-2007 13:20

Sn.Limon,
Size katılıyorum. Bu sene pembe domateslerin haricinde, bizim yerli domates diye tabir ettiğimiz domateslerimizin bile ne tadı ne de kokusu vardı.Çanakkale deki arkadaşım kendi bahçesinden getirdiği pembe domateslerin tadını hiç bir domateste alamadım bu sene, bkalım önümüzdeki sene nasıl olacak.

Güler 05-10-2007 17:53

Sevgili nevsune, domateslerinizde dal kırma işlemi yapmadınız mı?

karakascenk 15-10-2007 21:42

öncelikle tüm ağaçlar.net dostlarına merhabalar. 1-2 aydan beri forumu takip ediyorum ve bende balkonumda kendimce ufak tefek bişeylerle uğraşıyorum. geçenlerde bi yerden minik bir süs kabağı elime geçti ve tohumlarını çıkarttım. öğrenmek istediğim ekim zamanı, kullanıcalacak saksı ebadı, toprak çeşidi, vs...
kısacası bu süs kabağını nasıl çimlendirir ve yetiştiririm.

nevsune 16-10-2007 09:09

karakascenk
Aramıza hoşgeldiniz. Önce, kendinizi bu başlıkta tanıtır mısınız lütfen.

Forumumuzda önemli bir kural, bu başlıkta göreceğiniz gibi Türkçe yazım kurallarına uymaktır.

karakascenk 16-10-2007 17:57

Evet kendimi tanıtmayı ihmal ettim sizlere. Yönlendirdiğiniz linkte kendimi tanıttım. İlginize teşekkür ederim.
Ha bu arada geçenlerde bi yerden minik bir süs kabağı elime geçti ve tohumlarını çıkarttım. Öğrenmek istediğim ekim zamanı, kullanıcalacak saksı ebadı, toprak çeşidi, vs.
Kısacası bu süs kabağını nasıl çimlendirir ve yetiştiririm?

karakascenk 17-10-2007 22:15

Sanırım kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok.

Selahattin Yılmaz 17-10-2007 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karakascenk (Mesaj 162302)
Öğrenmek istediğim ekim zamanı, kullanıcalacak saksı ebadı, toprak çeşidi, vs. Kısacası bu süs kabağını nasıl çimlendirir ve yetiştiririm?

Tohumlarınızı iyice kurutun ve serin bir yerde mart-nisan ayına kadar bekleyin ve bu aylarda soğuklardan da koruyarak torfa veya organik maddesi bol bahçe toprağına saksıda dikin. Daha sonra mayıs ayı başında esas yerine dikebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için bahar mevsiminde forumumuzu takip ederseniz mevsim mevsim çiçek ve sebzelerle ilgili ne zaman ne dikilecek öğreneceksiniz...

karakascenk 18-10-2007 16:54

teşekkürler Selahattin bey.

Belmas 23-10-2007 13:08

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

Benim bu yaz başlayan balkonda domates yetiştirme maceram hüsran oldu. Domatesciklerim chery domateslerden bile küçük kaldı. Hiç büyümediler. Komşum saksının küçük olduğunu ve bu yüzden büyüyemediğini söyledi. 30 cm derinliğinde bir saksı içindeydi. Koltuk alımını da becerememiştim. Ama artık fotoğraf çeken bir cep telefonu aldık ve yetiştirdiklerimin fotoğrafını gönderip soru sorabilirim (yaşasın).

Selahattin Yılmaz 24-10-2007 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel (Mesaj 165147)
Bu konuya gönül veren arkadaşları tanımak istiyorum.

Sevgili Kudret Tezel, forum üyelerimiz sizi ilgiyle izliyorlar. Ancak bir türlü şu işi açıklamadınız milim milim gitmöeyiş bırakın artık. Takip edeniniz çok ve artık bana bile gına geldi...

Merak etmeyin sizi anlıyorum izlendiğinizden veya bilgilerinizin ilgiyle izlendiğini bilmek istediğinizi de görüyorum ama forum üyelerimizden çoğu takip etseler bile kimliklerini açıklamamayı veya mesaj yazmamayı tercih ediyorlar. Yani diyeceğim o ki kimseyi beklemeyinde vakit kaybetmeyelim. Yani bulunmaz hint kumaşı değil ki açıklayın artıkta kimler sizi takip ediyor görün artık. Bırakın millet toplansın herkes başıma üşüşsün durumlarını vakit kaybediyoruz. Buraya koyacağınız bilgilerin hiç takipçisi olmasa bile internette arayanlar mesajlarınız saytesinde yinede burada bu bilgiye ulaşacaklardır. İstiyorum ki mesajlarınızı kesintisiz yayuoınlayın ve bende onları bu forum altında Topraksız kültür başlığı açıp oraya kopyalayayım. Lütfen artık yayınlayın ve başlayalım...

limon 24-10-2007 12:56

Bir de fotoğraf desteği olursa daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum ben de...

Kudret Tezel 25-10-2007 11:26

Sevgili Selahattin Yılmaz,
mesajınızı okuduğumda gerçekten şaşırdım.Beni paylaşımdan kaçınan,işi sürüncemede bırakan,yokuşa süren bir kişi olarak tanımışsınız.Ben bu siteye kendi arzumla üye oldum.Kimse bildiklerini anlatacaksın ,yaptıklarını göstereceksin diye zorlamadı.Ben bu konuya gönül verdim,çok ama çok çaba sarf ettim,gece gündüz deneyler taptım,edindiğim
bilgileri bu işe gönül veren arkadaşlarla seve seve paylaşmak istedim.Beni yanlış anlamışsınız.Ha.....birde şu hintkumaşı meselesi var.Onun taktirini bilgi edinmek için koşuşturan,didinen yırtınan insanlara bırakalım.

Mesajların bundan sonraki kısmı Topraksız Kültür ile Sebze Yetiştirme başlığına taşımıştır. S.Y.

ARES 10-11-2007 13:52

Arkadaşlar selam.

Benim balkonda süs biberlerim var. Daha önce yazmış Selahattin Beyden de değerli bilgiler almıştım. İlk ürünleri toplama konusunda biraz geç kalmışız hepsi kızarmıştı ve üretim durmuştu. Selahattin beyin değerli tavsiyeleriyle onları kesince yenileri çıktı. Yenilerini de kestim ve şu an yine yeni ürünler verdi.

Sorum şu: Biberlerim şu anda balkonda duruyor. İstanbul'da yaşıyorum ve havalar soğudu. Acaba soğuk nasıl etkiler biberlerimi içeriye almalımıyım. Sanki soğuktan olumsuz etkilendiler gibi geliyor bana.

Herkese iyi çalışmalar.

Selahattin Yılmaz 10-11-2007 21:04

Eğer bitkilerinizi iyi ışık görebilecek bir durumda içeriye alır veya üzerlerini sera etkisi yapacak bir şekilde camekanlarsanız (20-30 ºC lik ısıda) uzunca bir süre sebzelerinden faydalanabilirsiniz...

doren 19-02-2008 22:36

merhaba selahattin bey anlatıklarınız süper bende balkonumda domates yetiştirmek istiyorum benim balkonum camekanla kapalı fakat ışık alan bir balkon acaba kapalı balkonda yetiştirebilirmiyim vede domates tohumlarını ne zaman ve ne şekilde ekmeliyim bilgilendirirseniz çok sevinirim hoşçakalın

Selahattin Yılmaz 19-02-2008 23:19

Biz Bursa şartlarında sebze tohumu ekimini şubat sonu mart yarısı gibi tavsiye ediyoruz tabi bu kapalı alan için açık alanda ise nisan ayı bu iş için uygundur. Bunun dışında mart aynda (MArt 15 gibi) forumu takip ederseniz geçen yıl olduğu gibi bu yılda zamanı zamanına buradan takip edebilirsiniz.

zerrindursun 25-02-2008 13:17

Merhabalar,

Yeşil soğanın ekimi konusunda site de herhangi bir dökümana rastlayamadım. Bu konuda bilgi almam mümkün mü?

Selamlar

imperfect 28-02-2008 09:23

Sevgili zerrindursun yeşil soğan dikimi çok kolaydır. Bildiğimiz kuru soğanı kökü aşağıya gelecek şekilde toprağa dikmelisiniz, ardından can suyu verirseniz soğanlarınızın hızla büyüdüğünü görürsünüz. Yalnız soğanları fazla sulayıp çürütmemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Engin 28-02-2008 13:01

Merhabalar,
Evimin Kuzey-Batı cephesinde 20m2 kadar bir terasım var.Sürekli aydınlık ancak direkt güneş ışığını güneş batarken kısa bir süre alabiliyor.Elimde roka,tere,dereotu ve kıvırcık marul tohumları var.Bir arkadaşım geçen sene kendi bitkilerinden almış.

Hamur teknesi olarak satılan yeşil diktörgen plastik kaplardan 3 adet aldım ebatları 80x40x25 EBY sanırım.Bahsettiğim tohumları terasımda direk çimlendirebilir miyim?Şu anda diksem çok mu erken olur? Filizler gece -5,-8 gibi derecelere dayanabilir mi? Mart ortası ya da Nisan başını beklemeli miyim?Yoksa ışık gören bir yerde çimlendirip Nisanda şaşırtmalı mıyım?

zerrindursun 28-02-2008 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imperfect (Mesaj 208708)
Sevgili zerrindursun yeşil soğan dikimi çok kolaydır. Bildiğimiz kuru soğanı kökü aşağıya gelecek şekilde toprağa dikmelisiniz, ardından can suyu verirseniz soğanlarınızın hızla büyüdüğünü görürsünüz. Yalnız soğanları fazla sulayıp çürütmemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sevgili İmperfect

Yanıt için teşekkürler.

agartha 29-02-2008 02:04

Saksıda tohumundan yeşil soğan ekip büyüten var mı? Elimde tohumları var. Bahçem olmadığından saksıda yetiştirmem ne kadar mümkün olur acaba? Bir de balkonum maalesef sabah güneşi almıyor. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Boşuna mı uğraşıyorum yoksa :)

şükran ünal 29-02-2008 10:42

Sevgili agartha, çok rahat yetiştirebilirsin. azıcık güzneş ve aydınlık sa daha da güzel olur. Minik kıska denilenlerden ekersen yeşil aksamı da ince ince olur. Elindekiler ne büyüklükteler ? çok iri olanlar biraz çabuk kartlaşıyorlar.

SAHIRE 04-03-2008 16:32

4 Eklenti(ler)
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım:cool: Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...

hassoman 04-03-2008 21:52

İşte böyle olur ressamların serası:D
Hele eşler aynı zamanda mimarsa...:D
Gerçekten çok güzel...

SAHIRE 04-03-2008 22:38

Teşekkürler Hasan Bey, asıl yan balkonu naylonlayacaktık. Bunu bugün idareten yaptım. Belki don olur diye, bilmem koruyucu olacak mı. Sizin minikleri korktum, dışarıya koyamadım, şimdilik camın önündeler:) Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani:)ama mesleği 4-5 aydır bıraktım, resim çalışıyorum:P

Sonja Varol 04-03-2008 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE (Mesaj 211047)
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım:cool: Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...

Haklisiniz mart kapidan baktirabilir. Sizin sera da pek güzel olmus. Iyi fikir.
Gördügüm kadariyla uzun saksidaki cicekler Primel-çuhaçiçeği iseler acikta da birakabilirsiniz. Soguga dayaniklidirlar.
Sevgilerimle...

Sonja Varol 05-03-2008 00:34

http://img211.imageshack.us/img211/3516/im000492fx6.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/8227/im000496br8.jpg

http://img156.imageshack.us/img156/9796/im000489ko1.jpg

Bunlarda gecen yil bizim Balkonya´da yetisen sebzelerimiz...

hassoman 05-03-2008 00:51

'SAHIRE;...Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani:)'

A aşkolsun, sizin de mimar olduğunuzu bildiğim için, '...eşler aynı zamanda mimarsa' diye çoğul yazmıştım. Ha bu arada yakışıklı eşinize selamlarımı iletin...

SAHIRE 05-03-2008 13:53

Teşekkürler Sonja Hanım:) Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim:) Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste:) Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah:)

Sonja Varol 05-03-2008 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE (Mesaj 211406)
Teşekkürler Sonja Hanım:) Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim:) Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste:) Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah:)

Burada da geceleri -6 derece bu günlerde ve Cuha cicekleri disarida toprakta.
Cuha cicekleri zaten cok yillik bitkilerdir yani topraktan cikarilmasi gerekmez. Zamani gelince tekrar boy gösterirler.
Özel sorunuza gelince, evet kendi sitemle kendim ilgileniyorum kendi zevkime göre, size özelden msn adresimi birakicam eklerseniz etraflica konusuruz.
Sevgiler...

Engin 09-03-2008 11:57

Az önce bahçe toprağı,gübre ve torf karışımı doldurduğum 40x80x20 lik 3 saksıma parmağımla delikler delerek içlerine tere,roka,dereotu,kıvırcık marul tohumlarını tutam tutam (üçer,beşer,sekizer) koydum üstlerini örttüm,suladım.Bu işi daha önce yapmadım derinlikleri 3-5cm gibi oldu sanırım aralıklarıda 10 ar cm gibi.Tohumların hepsinin çimlenme ihtimali varmıdır doğru yaptım mı acaba?

zerrindursun 10-03-2008 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agartha (Mesaj 208905)
Saksıda tohumundan yeşil soğan ekip büyüten var mı? Elimde tohumları var. Bahçem olmadığından saksıda yetiştirmem ne kadar mümkün olur acaba? Bir de balkonum maalesef sabah güneşi almıyor. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Boşuna mı uğraşıyorum yoksa :)

Sevgili Agartha
Yaklaşık 1 hafta önce saksıya ektiğim kurusoğanları dün yeşil soğan olarak afiyet ile yedik.
Ufak kurusoğanları başaşağı gelecek şekilde dikip sularsan 1 hafta içinde sonuç alabilirsin. Ben ilk defa diktim inanılmaz mutlu oldum.
Sırada maydonozumun ve reyhan ın filizlenmesini bekliyorum.
Siteme sonsuz teşekkürler

SAHIRE 11-03-2008 11:52

Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya:)) umarım bir bilen yanıtlar.

Engin 11-03-2008 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE (Mesaj 213628)
Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya:)) umarım bir bilen yanıtlar.

Evet bilenlere sordum derinmiş gerçektende.Toprağın üzerine atıp karıştır ,tırmıkla düzelt,üstüne bastır dediler.Tekrar yaptım artık alttakiler de çıkarsa onları da sonra yerim.:D

özlemce73 11-03-2008 19:47

selam bilgileriniz icin cok tesekkür ederim.

özlemce73 11-03-2008 20:01

Bu Mevsimde ekilen Sebzeler nelerdir ?

Selam Arkadaslar,
Bahceli bir Eve tasindik ve Bahcede Zebze yetistirmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Bana neler önere bilirsiniz nelere dikkat etmem lazim:confused:
Simdiden Doga Dostlara Tesekkürler.

fgumus72 21-03-2008 13:37

Sebze fidelerini sadece torfta yetiştirmemin herhangi bir sakıncası olur mu? Bahçe toprağı veya gübre karıştırmam şartmı? Teşekkürler.

Selahattin Yılmaz 21-03-2008 13:41

Sevgili fgumus72, forumumuza hoş geldiniz forumda kendinizi tanıtırsanız çok memnun oluruz.

Torfta sebze fidelerinizi mevsimlik çiçek poşeti büyüklüğünde poşet **** saksıda rahatlıkla torfta büyütebilirsiniz.

Özhan 21-03-2008 14:29

Domates ve salatalık tohumlarım çimleneli 12-13 gün oldu. Yere paralel ilk yapraklarını gördükten 1-2 gün sonrasında herbirini çimlendirme kabımdan ayrı sıkıştırılmış kağıttan yapılmış bardak formundaki saksılara koyarak ilk şaşırtmalarını yaptım. İlk şaşırtmamda yani toplu halden kendilerine ait kağıt saksılara aldığımda can sularını verdim vede ertesinde düzenli suladım fakat boyları oldukça fazla uzadı ve suyu kestim ve kontrollü vermeye karar verdim. Toprak kurudukça vericem..
Ayriyetten tam tepedende gün içersinde suni ışıklandırma yapsam bir faydası olurmu?. Lamba veya ambül takviyesi diyebiliriz buna. Çünkü aksiliktir tam şaşırtmama bulutlu havalar denk geldi.

Selahattin Yılmaz 21-03-2008 15:09

Fideleriniz ışıklı ortamdaysa havaların bulutlu olması bir şeyi değiştirmez. Ancak rahat ve geniş yere almakla iyi etmişsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025