![]() |
Burada balkon konusunda bilgisi yüksek arkadaşlar görüyorum. Bu forumu abone olmadan da takip ediyordum. Artık aranızdayım. Doktor stresten uzak dur ve hayat tarzını değiştir deyince burası aklıma geldi. Çoktandır da okudukça hayaller kuruyordum. Şimdi hayalden gerçeğe dönmeye karar verdim. Uzun bir balkonu var. Çamaşırlık kısmını çıkarınca güneş gören 6x 1.5 metre balkon bana kalıyor. Şehirde çoktan boğulmuş ve 47 yaşına gelmiş ama hala bir köy çocuğu olarak taze bismillah dedim. Bilgi ve ilgi yardımlarınızı bekliyorum. Meyvelitepe üstattan okuduğum yükseltilmiş sebze yatağı tarzı bir şeyler yapabilir miyim.
|
Yeni üye oldum ve aklımdan geçen şey bahçemde bu yaz bir şeyler yetiştirmekti. Umarım bu konuda okuduklarım bana yön gösterir. Ama hangi bitkiyle başlasam bilemedim. Belki daha çok araştırmalıyım :)
|
Balkonda maydonoz biber ve domates yetiştiriyorum. çok güzel oluyor
|
Ted Robin'den sonra bu basligi da tamamen okudum, biraz önce bitti. Şu an kafam o kadar karışık ki, sulama, saksılar, yapraklar vs. zihnimde dönüp duruyor.. Allahtan farkli konulara basliklar actim ve tablette not alma uygulamasi kullanarak ihtiyac olan bilgileri oraya kopyaladim. Özellikle tohum ve fide aşamasıyla ilgili çok güzel bilgiler var. Buradan da sebze fidesi yetiştirme başlığına geçeyim. Selahattin Bey başta olmak üzere, başlığa dolu dolu destek veren herkese teşekkurler.
|
Topraksız tarım üretimi
sevgili arkadaşlar
istanbul da yaşamaktayım. 3000 m2 alanda topraksız tarım imalatı yapmak istiyorum.tarım ile ailem iç içe ancak modern ve tekmolojiyi kullanarak üretim yapmak istemeden dolayı tecrübesi olan arkadaşlardan destek almakm isterim. |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan marul deniyorum, fakat kış mevsimi nasil olacak tam bilemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Ve bu da dikilmeyi bekleyen, viyoldeki marul. Viyoller de a101'de satilan kurabiyenin kaplari aslinda. Dedigim gibi şimdiye kadar sorun olmadi ama birkaç gune soğuklar başlar, umarım kışı çıkarabilirler
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba bunlar da benim terasta yetiştirdiğim marullarım
|
marul türlerini yetiştirirken kendi kendime "bunu kafama eksem orada da yetişir" diyorum. bu yaz balkonda onlarca saksı domates, biber heba olmasına rağmen bir şekilde sağa sola saçılan, oraya buraya düşen marul ve roka tohumları sayesinde hala taze yiyoruz. bana rağmen hayatta kalmayı başarabiliyorlar, o yüzden onları seviyorum :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Naive Green teşekkürler, bende acemi sayılırım bu konularda. Zaman zaman sıvı gübreyle dekteklemiştim bitkilerimi ondan dolayı daha kuvvetli büyüdüler sanırım. :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025