![]() |
Alıntı:
(Acer palmatum) istiyecekdim yazmıştı takip ediyorum elimdeki tohumlardan gönderceğim. İSTANBUL lu arkadaşları en sona bırakıyorum belki İSTANBUL BONSAİ ATÖLYESİNDE elden veririm diye. |
Sayın Tekin o listede mutlaka benim de olmam lazım:)
|
Neden olmasın şimdilik adresiniz yok ama isterseniz adresinizi yazın **** trabzona toplu göndermeyi düşünüyorum orada paylaşabilirsiniz.
|
Yukarıda bahsetdiğimkişi sizdiniz zaten gelecek size ve diyer arkadaşlara
|
Alıntı:
|
Büyük bir ihtimal size elden ulaşır düşüncesindeyim ya bonsai atölye çalışması ****
Atatürk Arboretumu ikinci gezisinde gelme şansı olur diye olmadı adresinize gelir ******. |
Teşekkür ederin Tekin dört gözle bekliyor olacağım. Acıyı çok sevdiğim için her tür ve boydan biber yetiştiriyorum. Sizden gelecek olan daha önce hiç görmediğim ve tatmadığım bir tür olduğu için ilgimi çekti.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kendim yetiştirmesemde,Norex arkadaşımızın balkonundaki bu biberleri görmenizi istedim.
|
teşekkür ederim Vildan Hanım, galiba bizim balkondan en güzel fotoğrafları siz çekiyorsunuz. ( Kıracağım kendi makinamı )
bir de ekleme yapayım zehir gibiler ısırdığınız zaman iki kızgın şiş sokulmuş gibi oluyor ...:) ki ben acıyı çok severim.. |
1 Eklenti(ler)
Benim süs biberimin fotoğrafı ekte, hatta biberlerimi kuruttum.İsteyen olursa tohum gönderebilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Bir de yaklaşık 5-6 sene önce süs biberi diye satın aldığım bir bitkim ?? var.Enteresan bir bitki domates ile biber arası bir şey.Yapraklarının kokusu domates yaprağı gibi.Resimde görüldüğü gibi yeşil minik toplar oluyor sonra onlar kıpkırmızı oluyor.Tohumları bibere benziyor.
|
Bende bu sene bu bitkinn tohumlarını aldım adını bilmediğim için araştıramıyordum çok güzel bir bitki seneye bende ekeceğim..
|
Alıntı:
|
Ben bu isimle inceledim çok benziyorlar olabilir bakımları nasıl acaba...Tabi birde yeniyormu...:D
|
Ne kadar güzel resimler tohumlarından elinizde mevcutmu acaba ?
(Sn.Noreks) |
Sn Turco,
Adres verin ( özelden ) size biberi göndereyim siz kurutursunuz. Ben yemekten kurutmaya vakit bulamıyorum. Devamlı biber veriyor hala.. |
Alıntı:
Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Koçtaş'tan almıştım, Biofarm organik gübre kattım toprağına, arada sırada bitki besini de veriyorum, meyveleri iyi ama hiç yaprak sürgünü vermedi.
1-Sürgün vermesi için ne yapmalıyım? 2-Bunların tohumları da alınabilir mi? |
kış kirazı ( solanum pseudocapsicum )
Yetiştirmesi baya zor. Ama çok yıllık bir bitki ama kışın soğuk vurabiliyor. Biberleride yeniyor. Cam turşu kavanozlarında çok güzel bir görüntü oluşturuyor. |
Selam
Alıntı:
Bendede var üzerinden mahsülü topladıkça çicek açıp büyüyor, ama artık kışa girdik, tohumları toplayın belki çiçek açar yine, ama hiç tahmin etmiyorum. Saygılar |
Sn karaselvi3 evet haklısınız kavanozda özellikle suyun içinde görüntü çok güzel olacaktır.Ancak ben onları, o güzel kırmızı yuvarlacıkları mümkün değil koparamam.Hatta önümüzde ki sene şubat ayında evde ki budanacak bitki ve ağaçlarımı nasıl budayacağım diye kara kara düşünüyorum.
|
Selam.Dünya'nın en acı biberi olarak bilinen bhut jolokia tohumuna ulaşabilen arkadaşımız var mı?
|
Bulan olursa ben de talibim:)
|
Çok zor, bakalım baharda dikeceğim tohumlarımdan alabildiğim kadar biberleri tek tek deneyeceğim en acısını seçip, tohumlarını sizinle paylaşacağım.
|
Bhut jolokia değil ama annemin Elazığ'da ki bağımızdan getirdiği, kavanoza yaklaştığınızda bile insanın gözlerini yakan,hapşırmaya başlatan bir biberimiz var.Annem tohumlarıyla birlikte çekmiş.İsteyen olursa azıcık ondan gönderebilirim.
|
Çok güzel türler var.Ne kadar değişik tür bitki var.
|
Alıntı:
|
Tamam o zaman adresinizi bildirirseniz 26.11 veya 27.11 günü kargoya veririm.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025