![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Çekirdekten fidan yetiştirme yardım !!!!
Merhabalar bi kaç senedir uzaktan uzağa kafama takılan sorulara buradan yardım buluyordum herkese teşekkürler...Nihayet aranıza katılmaya karar verdim ![]() ![]() ![]() lütfen yardım edin nasıl fidan elde edebilirim eğer minik başlarını görürsem benim için mucize olacak ![]() limonu pamukla çimlendirmeye çalışıyorum diğerlerini de bardakta torflu toprağa ektim bakalım ![]() ![]() Düzenleyen habiş : 16-11-2013 saat 01:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
|
Ben de yediğim meyvelerin çekirdeklerini atmam.Biriktirir, ekim ayında iş yerimin karşısındaki küçük bahçeye baş parmağımın ilk boğumunu geçmeyecek şekilde ( bu da 5 cm tekabul eder ) ekerim.Baharda çimlenirler.Bildiğim kadarı ile bu çekirdekleri mart ayına kadar ekebilirsin.Bardak yerine geniş bir saksıya toplu halde dikim yaparsan daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum. Ağacı tohumdan yetiştirmek cidden çok harikadır. Fakat bahara kadar beklemen lazım.Başarılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Bunlar benim çekirdekten yetiştirdiklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
dut, erik,fıstık çamı vs.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
tunga hepsi çok tatlılar Maşallah İnşallah benimkilerde bu kadar adım atabilirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Çok daha iyi olacaklardır. Birde onları iyi meyve veren ağaçlarla aşılarsanız harika olur. Aşılamak da tohumdan yetiştirmek kadar zevklidir.Tohumdan yetiştirdiğiniz fidanı aşılamak çok daha zevkli, birde meyve verdimi deymesinler keyfinize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
sayın habiş yediğimiz meyvelerin çekirdekleri yediğimiz zaman ekilebilir çünkü meyve olgunlaşır buda tohumun olgunlaşması demektir küçük pet bardaklara toprak doldurup meyve boyunun bir katı derinliğe dikin göreceksiniz pek çoğu çimlenecek lakin % 95 ham olacak ileride ışı yapmanız gerekecek yılmak yok denemeye devam [ ben hatundan hep azar işitirim yediğim meyvenin çekirdeğini en yakın saksının içine parmağımla sokarım bir müddet sonra onu koparma portakal veya kiraz vb süylerim tabi sonu fırça neden saksılara dikiyorsun diye ] selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |