View Single Post
Eski 05-08-2013, 12:38   #526
Darkgod
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi botanik83 Mesajı Göster
öncelikle aramıza hosgeldiniz. limonlarınızda eğer çok sık besin gübresi vermişseniz bor fazlalığı olabilir. bunun belirtilerine uyuyor gibi çünkü zamklanma var. önce fidandaki bor fazlalığını almak için ağacın dallarını ve gövdesini yapraklara gelmeyecek şekilde sönmüş kireçle kireçleyin. sonrada 15 güne bir olmak üzere 3 defa MOSTAR zehir ile spreyle ilaçlayınız. dikkat: 750 veya 1000 ml sprey kutularına sadece 2,5 çay kaşığı koyunuz yoksa fazlası bitkilerinizi yakar.

biber veya domateslerin bu sıcak havada sararmaları normal ve hazır toprak sürekli bitki besin gereksinimi olan topraktır. bitki besinleri ile takviye ediniz biber ve domatesleri. ve direkt güneş altından alınız gölge ama havadar yere koyunuz.

geçmiş olsun....
Teşekkür ederim bilginiz için. Limona herhangi birşey vermedim yeni güvercin gübresi verdim bütün hepsine sulandırıp yakar dediler ama şükür ki hiç biri yanmadı. Salatıklar salata vermeye başladı kibrik çöpü kadar biberler süper oldu. Domates halen hareketsiz. Salatıkları ip yardımı ile duvara bağladım astım sanırım sorun olmaz yeterli yer yok çünkü. Bitki besinleri takviyesi dediğiniz nedir acaba ?

Darkgod Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön