View Single Post
Eski 02-08-2013, 14:10   #521
botanik83
Ağaçsever

botanik83's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remifasollasido Mesajı Göster
Cevaplarınız için tesekkur edrim.Yani tamamen tercih meselesi mi bu?gübre sıvı olduğunda 15 günde bir **** ayda bir veriliyor bildiğim kadarıyla.havuz şeklinde toprağın üstüne koyduğumda sulama yaptıkça gübre almış olacak kökler değil mi.birde 1 litre şerbeti hazırladığımda ne kadar vericem domates başına bu şerbetten ve şerbet verdikten sonra sulayacakmıyım acaba?
aynen öyle tercih meselesi... ama ben 15 güne bir uygulamanızı istemem sonuçta gübrenin fazlası da zarar. en iyisi ayda bir **** 20-25 güne bir olanıdır. eğer saksıda yetiştiriyorsanız sulama döneminde 1 saksı için 1 litre suya 1 avuç gübre koyup o karışımı o saksıya dökebilir hem gübrelemiş hem sulamış olursunuz. bunu ayda bir tekrarlarsanız iyi olur.

yok ben diğer toz gübreden kullanacm derseniz 15 güne bir **** 25 güne bir kökleri yakmayacak şekilde bitkinin etrafına 1 ya da 2 yemek kaşığı (Saksı boyuna göre değişiklik gösteririr) gübre atın ve sulamanızı yapınız.

yok ben gübreyi toprağa atıp öyle sulayacam derseniz sönmüş hayvan gübresinden 1-1,5 avuç alıp saksınınızın her yerine dağıtın ve sulamanızı yapın.

bunun dışında da pek üstüne düşmeyin sürekli sulama yapmamaya gayret gösterin 3-4 güne bir ideal olanıdır. ve bitkinizi direkt güneş alan yere değilde ışık alan bir yere koymanız daha doğru olur...

botanik83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön