Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remifasollasido
Cevaplarınız için tesekkur edrim.Yani tamamen tercih meselesi mi bu?gübre sıvı olduğunda 15 günde bir **** ayda bir veriliyor bildiğim kadarıyla.havuz şeklinde toprağın üstüne koyduğumda sulama yaptıkça gübre almış olacak kökler değil mi.birde 1 litre şerbeti hazırladığımda ne kadar vericem domates başına bu şerbetten ve şerbet verdikten sonra sulayacakmıyım acaba?
|
aynen öyle tercih meselesi... ama ben 15 güne bir uygulamanızı istemem sonuçta gübrenin fazlası da zarar. en iyisi ayda bir **** 20-25 güne bir olanıdır. eğer saksıda yetiştiriyorsanız sulama döneminde 1 saksı için 1 litre suya 1 avuç gübre koyup o karışımı o saksıya dökebilir hem gübrelemiş hem sulamış olursunuz. bunu ayda bir tekrarlarsanız iyi olur.
yok ben diğer toz gübreden kullanacm derseniz 15 güne bir **** 25 güne bir kökleri yakmayacak şekilde bitkinin etrafına 1 ya da 2 yemek kaşığı (Saksı boyuna göre değişiklik gösteririr) gübre atın ve sulamanızı yapınız.
yok ben gübreyi toprağa atıp öyle sulayacam derseniz sönmüş hayvan gübresinden 1-1,5 avuç alıp saksınınızın her yerine dağıtın ve sulamanızı yapın.
bunun dışında da pek üstüne düşmeyin sürekli sulama yapmamaya gayret gösterin 3-4 güne bir ideal olanıdır. ve bitkinizi direkt güneş alan yere değilde ışık alan bir yere koymanız daha doğru olur...