![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
Alıntı:
ince uçlu bir suluboya fırçasını resimde d harfiyle gösterilen parçalara hafifçe sürtün,fırçanın ucu sarı tozlarla kaplanır,daha sonra fırçayı b harfiyle gösterilen yere 3-4 kere yavaşça sürtün,yani o sarı tozların bir şekilde b'nin ucuna ulaşması gerekiyor,doğada bu işi arılar,kelebekler vs. yapıyor,kapalı ortamlarda bizim yapmamız gerekiyor,böylece suni döllenme tamamlanır çiçek 1-2 gün içinde kurur ve e harfiyle gösterilen biber büyümeye başlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
2 sene önce habanero ekmiştim,acısı eyvallah da ağır bir kokusu olduğu için tadını beğenmedim,bu sene bunu ektim.Haziran başında çimlendirmiştim şimdiki durum bu.Yukarıda söylediğim yöntemle tozlanmasını yaptım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
Sayın sercan1969 tatlarına bakmak için renginin dönmesini bekliyorum,daha denediğim olmadı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
Sayın sercan1969, tohumları netten sipariş verdim,2 yaprak nemli kağıt havlu arasında kilitli buzdolabı poşeti içinde 1 haftada kök verdiler,sonra ufak köpük bardakların içinde ilk çimlenmeleri oldu.6-7 yaprak olunca 1 ltlik saksılara aldım,biraz daha büyüyüp 11-12 yaprağa çıkınca forumda okuduğum uç alma http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=890&page=16 işlemini yaptım,son olarak da 3.5 litrelik saksılara aldım.Toprak olarak yapı marketlerde satılan hem yabancı hem yerli marka hazır toprak kullandım(çimlendirirken compo sana yeşil bitki toprağı,daha sonra sihirli toprak).Saksılar pencere camının arkasında durdu hep,fırsat buldukça balkona çıplak güneş görmeleri için çıkarttım. Hasat hele bir olsun ,size tadımlık da olsa biberlerden gönderirim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|