agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-02-2010, 10:44   #11
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261
Acı biber konusnda bir şey söylemem gerekiyor. Ben de hatırı sayılır acı tüketenlerdenim ama bildiğim bir sey varsa oda bu yaşıma tattığım en acı biberler Şanlı Urfanın Birecik ilçesinde yetişen Yerli Birecik biberidir. Her ne kadar şanlıurfalılar biz aci yiyoruz aci bizim reçelimiz deselerde ne hikmetse en acı yiyen Urfalı dahi Birecik yerli biberi önüne konunca konusmayı keser uslu bir kedi gibi bir bibere bakar bir susar mangaldaki kül bir anda yok olur . Getirtebilirsem bu yıl Birecik ten tohum getirtip sevgili arkadaşlarımla burada paylaşacam. Acılık testi nerde nasil yapilir bilmem ama imkan olursa lütfen bu konuda bu biberin acılık derecesinide yaptıralım.
Şimdi gelelim en önemli soruna biberin en büyük acısı yerken değil hazmedildikten sonra dogal yollarla dışarıya atımda yaşanır işte birecik biberinin en büyük özeliklerinden biride bu kesinlikle o acıyı cok aşırı şekilde size yaşatmıyor. Birçok insan sanırım biber yemek ister ama yerken aldığı zevkten çok hazım sonrası yasayacağı acı yüzünden uzak kalır yanılıyormuyum arkadaşlar?
Herkese bol yeşilli güzel günler.

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025