![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
National Geopraphic kanalda epey bir süre önce (bu bibere ilgi duymadığım günlerdi sanırım) izleyip anımsadığım kadarıyla, biberden çok küçük parçalar kesilip yenilmeli diyordu. Bu kadar parçanın bile ağızda bıraktığı acı duygusu 15 saat sürebiliyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Dünyanın en acı biberini yiyen çocuğun durumu...Ne kadar doğru tartışılır ama buyrun; http://www.alkislarlayasiyorum.com/?...ff9b84c06c9473 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
Acıyı çok severim ama çocuğu görünce gözüm korktu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bence o çocuk mahallenin saf bir bireyi ve etraftakiler şaka yaptıklarını sanıyorlar. Siz siz olun, biberi denemeden önce yanınızda limon ve ekmek bulundurun. Limon asidik yapısı ile biber ile reaksiyona girer ve acısını alır. Netde seyrettiğim diğer videolarda süt içiyorlar hep. Süt laktik asit içerdiği için aynı şey olsa gerek. Sakın üzerine su içmeyin .Su içerseniz biberin tadının ağzınızın içinde iyice yayılmasını sağlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Siz siz olun, biberi denemeden önce yanınızda limon ve ekmek bulundurun. Limon asidik yapısı ile biber ile reaksiyona girer ve acısını alır. Sayın Todor Hocam çiğ köfteyi de bu sebeple mi limonlayıp yiyormuşuz bilmeden vay canına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Biber ve Sevgi, Nereden duymus ve ya okumus oldugumu simdi hatirlamiyorum. Turkiyenin bir yoresinde, Kizlar cesme yanina en aci biberleri ekerlermis. Biberler olgunlasip kizarinca da yavuklulari o aci biberlerden yeyip onlari ne kadar cok sevdiklerini kanitlarlarmis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Alıntı:
Aslında hissettiğimiz acı da bir tat duyusu değildir. Cildimiz 5 katmandan oluşmuştur. Bu katmanların sayısının 5 olmadığı yerler vardır. Buralarda en üstteki 2 katman olmadığı için tam anlamıyla dış etkilerden koruma sağlanamaz. Bu yerlerden bazıları, dudak, ağız boşluğu, göz ve boşaltım kanalının sonunda yer alan anüstür. O yüzden acıyı elimize sürersek canımız yanmaz ama gözümüze değerse yanar. Hatta gözünüze değdiğinde dikkat ederseniz yediğiniz zamanki hissettiğiniz acıyla aynı acıyı hissedersiniz. "Yemesi güzel de, bir de çıkışı var" lafının sebebini de anüsün bu koruyucu katmanlardan yoksun oluşu açıklar. Yani uzun lafın kısası biber yediğimizde canımızı yakarız. Tat alma duyumuzu kullanmayız. Asıl soru ise ben nasıl bu tohumlardan elde edip canımı yakabilirim? ![]() Düzenleyen acemi ciftci : 19-09-2009 saat 05:47 Neden: alıntı düzeltildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Ali H. Alı yanılmıyorsam böyle bir Türk Film izlemiştim ben de. Büyük ihtimalle Trakya Yöresinde bu gelenek yine de emin değilim. Bu arada elinde çoook çooook acı biber tohumlarından olan var mı acaba? Kayınvalidem ve kayınpederim için istiyorum. Şaka yapmıyorum yani ciddi olarak istiyorum ![]() Bu sitede anlatılan acı biberlerden bahsettim "bulabilir misin bizim için" dediler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu.
|
Benim habanero biberi tohumum olacak, hazır olunca tohum paylaşım bölümünde yazacağım, buraya da not düşerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar dünyanın en acı biberleri olmayabilir. Ama gerçektende çok acı oldukları kesin. Annem bunlardan evde yaptığı turşulara katıyor. Bu biberlerin tohumlarını, bir toplantımızda ağaçlar.net üyeleri vermişti. Şimdi onlara baktıkca o günü hatırlıyorum. Gerçektende balkonda biber yetiştirmek aklımdan bile geçmemişti, o gün tohumları alınca, havalar ısınır ısınmaz dikeyim dedim. iyi ki dikmişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Çabuk itiraf edin, bu kimin işi? http://www.reimerseeds.com/aci-sivri-hot-peppers.aspx |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yabancı bir sitede hem de. İlginç ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim MSaygin ben de takip ederim. Yanlış anlamayın da avatarınızı ( yani sizi ) görünce gülme krizine giriyorum. Gözümün önüne anlattıklarınız geliyor. Yeni bir bitki almak istediğinizde eşinizin bakış fırlatma sahnesi falan ![]() Derya Hanım biberlerinizin maşallahı var çok süslü duruyorlar. Dün akşam iki yaşındaki kızım ısrarla babasının elindeki biberden istedi ( Sizin biberlere benzeyen bir cins ) Olmaz dedik anlatamadık. Kendi diline biraz sürdükten sonra acıdı diye bağırmaya başladı. Geçsin diye bol bol yemek yedirdik meyve suyu içirdik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kızınıza acı biber yedirmeyin, yazık kızcağıza ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Benim acının adı geçince bile yanaklarımdan sular akıyor vallahi,kuru kuru ekmeğe bile koyup yerim. Bir tabak baklava mı, acı mı deseniz hiç tereddüt etmem, zevk meselesi yani... Harikalar Sayın Meyvelitepe bir de sos yaptım ben ondan uygun yere ekleyeceğim tarifini, uf... Ben mutfağa kaçıyorum arkadaşlar, görüşürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Az sabredin sevgili berduray bendeki acı biberi yiyenlerin birer birer ifadesini alıyorus. Bu arada bizim enstitüde acılık testi yapılmıyormuş. TSE den araştırdım eğer kendim alabilirsem bu analizi yaptırabilmeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Berduray, bu biberleri öylece yemeyi göze alamadığımızdan biz de domates sosuna kattık. Bir tencere sosa 5-6 adet. Değişik bir acılığı var. İnsanın ağzını, dilini yakmaktan çok bir anda vücut ısısını arttıyor, insanın kulaklarını ateş gibi yapıyor. Sabahları güne hızlı başlamak için işe yarar mı diye düşünmeye başladık... Thai Dragon scaville değeri 70.000-140.000 olarak verilmiş.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yetiştirdiği acı biberi yedi, öldü İngiltere’de aşçı Andrew Lee (33), arkadaşıyla acı yeme yarışması için evde yetiştirdiği kırmızı biberlerle kendi hazırladığı süper acı sosu yedikten sonra öldü. Önce sevgilisinin erkek kardeşine bir kaşık acı sos yediren Lee, ardından aynı sostan kendi de bir kaşık yedikten sonra, gece yattı. Kaşıntı yüzünden geç vakte kadar rahatsızlık çeken Lee, daha sonra uykusunda kalp krizi geçirip öldü. Lee’nin ölüm nedenini aydınlatmak için, toksikoloji testi yapıldığı belirtiliyor. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/100...?gid=229&sz=38 Aman dikkat arkadaşlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Bu biberin tohumunu mutlaka bulmak istiorum. Elinde olan varsa lütfen yollayabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|