![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
kesinlikle haklısınız 2 milyon sınırında bir biber yerken başınıza neler gelebileceğini bilmeden ben çok acı yerim edasıyla bu tarz işlere girişmeyin. youtube dan tedbarrus un videolarını izleyin adamın acı eşiği epey yüksektir biberi yedikten sonra biberin tadı ve acılığı hakkında konuşur ancak sonrasında banyoda genelde kustuğunu ve dayanılmaz mide kramplarından banyoda uzandığından ve uzun üre bu acılıkta biber yemeğe devam edemeyeceğinden bahseder hep. anlattıkları kesinlikle doğru mide krampları dayanılmaz ben kusma sınırındaydım ancak bugüne kadar bir türlü kusamadım bu biberlerden buda daha dayanılmaz kılıyor krampları ancak bu biber jolokiaya nal toplatır mide krampları dayanılmazdı banyonun tabanına yattım resmen epey ter attım kilo vermek isterseniz 3 5 tane yiyin hemen farkı hissedeceksiniz. mide krampları dayanılmaz yaklaşık 1 saat sürdü habanero dan daha acı biberler bütün olarak yenmez habanero mideye hiç etki etmedi ancak 2 milyon scovil moruga midemi kazıdı resmen hakkını vermek lazım adını hakediyor. yedikten sonra geri dönüşü yok eğer mutlaka bu acıyı denemek istiyorsanız biberi 30 saniye çiğneyip yutmadan tükürün sonrasında oluşan ağzınızdaki tükürükleride yutmayın. yetiştirmek için güzel bir biber çeşidi küçük bir bitkiden bütün senelik acınızı rahatlıkla temin edebilirsiniz fakat şuna özellikle dikkat edin bu biber beni banyoda devirdiyse ailenizdeki ufaklıklardan kesinlikle uzak tutulmalı ufaklıklar evde bahçede bulduklarını ağzına götürmeyi pek severler bu tarz biberleri yetiştirirken çocukların ulaşamayacaklarından kesinlikle emin olun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
|
Hot Superhot Pepper Seeds, Red Pink Tomato Seeds items in windsong-2 store on eBay! bu satıcıdan acı biber almayı düşünen olursa yanında mutlaka RARE Bull's Heart Sweet Pepper 20 Seeds from Organically Grown Non GMO Plants | eBay bu dolmalık biberden alsın henüz bu biberi bahçeden eve getirip yemek nasip olmadı bahçede olgunlaşanları dalından koparıp elma yer gibi yiyoruz çok lezzetli ve sulu bir çeşit mutlaka denemelisiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
türkiyede chili biberine ilgi duyulmaya 2 senedir falan başlandı. Yeni yeni tohumları buluyoruz. Ben daha türkiyede chili biberin c'si bilinmiyorken yurt dışından avustralyadan falan biber tohumu getirip yetiştiriyordum. Ta o zamadan beri youtube'da hippyseedcompany adıyla geçen bir kanal vardır. Neil Smith adlı sevecen rahip, tekvandocu, rock solisti arkadaş şimdiye kadar bilinen hemen her chili biberini taze olarak yiyip videoda anlatmıştır. Bu işlere o başlamış ve fenomen olmuştur. Ayrıca çoğu aşırı acı sosu, çorba kaşığı dolusu yer anlatır. Çelikten bir midesi var ve çok az kişide onun kadar acı direnci görürsünüz. Zaten artık iyice alışmış ne yese terlemiyor bile. Eskiden biber yediği zaman gözlükleri buğu yapardı ani vücut ısıs artmasından. Artık hendi biber yetiştiriyor ve tohum, kuru biber, toz ve pul baharat ve acı sos satıyor. Ben kendisiyle uzun zamandır arkadaşım, pul ve toz biberleri harika, özellikle tütsülenmiş bhut jolokia. Fırın patates yaparken ufak bir tutam eklerim, bir tabağı zor bitirecek, sonunda ağzınızı uyuşturacak kadar tatlı acı bir lezzet veriyor.Çok ilgililer kendisini biliyordur zaten ama bilmeyenler için TheHippySeedCompany - YouTube Ben acı soslara da meraklı olduğum için dave's, blair's vs gibi sosları da denedim zamanında. Neil'den özenip Blairs mega death (550bin scoville) sosunu bir tatlı kaşığı mideme indirince çok fena olmuş, dayanılmaz mide ağrısı çekmiştim. O günden beridir ne zaman fazla acı yesem midem ağrır, artık o kadar zorlayamıyorum. Zaten bu ithal acı chili sosları çoğu türk insanının çok üst limitinde acı olarak, öyle lousinana, tabasco sosla alakası yok arkadaşlar. Ben onları turşu suyu niyetine kafaya diker içerim. Eğer gerçekten acı seviyorsanız dave's in çok acı olmayan soslarından başlayabilirsiniz 60-100binlik falan. Fazla acılarında saf capsaicin ekstrakti kullanıyorlar, bu da sosun tadını ciddi anlamda bozuyor. O yüzden katkısız doğal soslar en güzeli. Türkiyede piskopos tacı biberini yetiştiren var mı? Tadını merak ediyorum, güzelse önümüzdeki mart ekeceğim tohumunu. Dekoratif biber yetiştirmek isteyenlere de yeni başlayan herkese önerilen, yetiştirmesi çok kolay olan ve çok güzel renk rnek bir bitki olan bolivya gökkuşağı biberini öneririm. Biberleri lezzetsizdir, yemek için değil ama dekorasyon amaçlı üretilir. |
|
|
|
![]() |
|
|