agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-08-2014, 11:54   #1
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bhut jolokialar kızarmaya başladı...

Name:  bhut_jolokia.jpg
Views: 1822
Size:  38.2 KB

Name:  bhut-jolokia.jpg
Views: 1705
Size:  36.4 KB

MeyveliTepe ve Milla beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2014, 19:16   #2
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bhut jolokialar kızarmaya başladı...

Eklenti 514307

Eklenti 514308
Şimdi onlarla ne yapacaksınız çok merak ediyorum. Yesen yenmez, turşusu yapılmaz, yemeğe konmaz, salçası yapılmaz. O kadar acı. Sakın tadına bakmayı denemeyin bile. Benim tavisyem iyice kurutun, sonra pul **** toz haline getirip, çok azar miktarlada başka baharat karışımlarına/yemeklere koyun. Çünkü salça yaparken 1-2 tane bile koysanız yenmeyecek kadar aşırı acı hale getirebilir salçayı. Yemeği düşünürseniz de mutlaka video isteriz.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 20:03   #3
Ağaç Dostu
 
guppy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
Bu arada 30 yaşında evlendim. Bekar iken karabiberi dahi acı bulurdum. 35 li yaşlardan sonra yeni yeni acı yemeye başladım. Ne ilginçtir ki evlendikten sonra insanın alışkanlıkları değişiyor. Artık kendime uygun bir biber bulma zamanı geldi sanırım.

guppy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 08:47   #4
Ağaçsever
 
ehtepot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Afyon
Mesajlar: 57
merhaba
inşallah hibrit değildir. ben 10 ay emek verdim biberlerin içinden tohum çıkmadı
bu arada ektikten sonra ne kadar sürede bu hale geldi sayın limonsever?

ehtepot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2014, 13:10   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2014
Şehir: Balikesir
Mesajlar: 1
Bende bir internet sitesinden verdiğim bhut jolakia tohum siparişi sonrasında ektiğim bitki yeni yeni biberlerini vermeye başladı. Yalnız ben pek benzetemedim kendi biberlerimi bhut jolakia ya. Bu konuda bilgi sahibi birisi değerlendirebilir mi?

Eklenen Resimler
 
Milla beğendi.
Gipsy007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2014, 22:24   #6
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gipsy007 Mesajı Göster
Bende bir internet sitesinden verdiğim bhut jolakia tohum siparişi sonrasında ektiğim bitki yeni yeni biberlerini vermeye başladı. Yalnız ben pek benzetemedim kendi biberlerimi bhut jolakia ya. Bu konuda bilgi sahibi birisi değerlendirebilir mi?
Bunlar Bhut Jolokia değil, biberlerini dik veren çeşitlerden biri. Muhtemelen bunlar da epey acıdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 09:11   #7
Yeni Üye
 
Feanor35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gipsy007 Mesajı Göster
Bende bir internet sitesinden verdiğim bhut jolakia tohum siparişi sonrasında ektiğim bitki yeni yeni biberlerini vermeye başladı. Yalnız ben pek benzetemedim kendi biberlerimi bhut jolakia ya. Bu konuda bilgi sahibi birisi değerlendirebilir mi?
Sayın Gipsy , Kuşgöz biberine benzettim ben 100000 Scoville gibi bir değeri var oldukça acıdır. Yalnız benimde başıma geldi , yerli bir siteden hem tohum aldım hem fide şeklinde, biberler aynı çıkmadı, acıda değildi çok. Yurt dışından getirceğim veya üyelerin paylaştığı tohumlardan.

Milla beğendi.

Düzenleyen Feanor35 : 15-10-2014 saat 10:49
Feanor35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2014, 20:53   #8
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Thai, Bhut Jolokia ve Trinidat Scorpion biberlerden çok güzel acı biber salçaları yaptık

Çekirdekleri çıkarılarak közlenmiş ve kabuğu soyulmuş tatlı kapya ve kalifornia biberlerinden 400 gr,

Buharda pişirilip sapı çıkarıldıktan sonra eldivenli elimizle kabuğu sıkılarak (diş macunu gibi) içi çıkarılan acı biberlerden 70 gr,

blender vasıtasıyla parçalanıp, içine biraz tuz ve zeytinyağı ilave edildikten sonra bir tencerede kaynama ısısına getiriliyor. Önceden sterilize edilmiş küçük kavanozlara konup üzerlerine acı biberin çeşidi yazılı etiketlendikten sonra soğumaya bırakılıyor. Soğuduktan sonra buzdolabında +4 derecede 1-2 yıl saklanabiliyor.

Acı salçalar, acılı yemeklere silme yarım çay kaşığına kadar katılabiliyor.

Lezzet bakımından en güzel acı lezzetinin thai biberlerde olduğunu söylemeliyim.

bahcedenn, TRAKLI ve Milla beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 01:21   #9
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Yellow Trinidad Moruga Scorpionu ikiye bölüp birer gün arayla çiğ olarak yedim şu ana kadar yediğim en acı biberdi Bhut jolokia yanından bile geçmez.

Milla beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 00:33   #10
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
siz yinede dikkatli olun 1 milyon scoville ve üstü biberler şakaya gelmez şu anda yanımda 3 adet habanero 2 adet yellow moruga scorpion duruyor, scorpionları 2 ye bölüp yiyeceğim uzun zamandır bu şekilde yediğim halde bütün yemek istemiyorum. ilk defasında moruga scorpionun yarısını yedikten sonra 5 dakika birşey yemeden bekledim ne kadar acı olduğunu anlamak için 5 dakika sonra acısının güzel olduğunu ertesi gün bütün bir adet yiyebileceğimi düşünerek sofraya oturduktan yaklaşık 3-4 dakika sonra yemeğinde etkisiyle tam ağzımdaki acı hissi azalırken aniden ilk yediğim andaki acının çok çok daha fazlası ile geri döndü o an ne yapacağımı şaşırdım kalp atışlarım hızlandı ciddi bir panik havasına soktu beni, yoğurt kabına uzanışımdaki panik anını hala hatırladıkça gülerim. lütfen dikkat edin özellikle bu biberleri arkadaşlarınızla şaka amaçlı kullanmayın kalp rahatsızlığı olan olur inanın kötü sonuçlar doğurabilir.

Milla ve arsd69 beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 18:51   #11
Yeni Üye
 
Feanor35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
siz yinede dikkatli olun 1 milyon scoville ve üstü biberler şakaya gelmez şu anda yanımda 3 adet habanero 2 adet yellow moruga scorpion duruyor, scorpionları 2 ye bölüp yiyeceğim uzun zamandır bu şekilde yediğim halde bütün yemek istemiyorum. ilk defasında moruga scorpionun yarısını yedikten sonra 5 dakika birşey yemeden bekledim ne kadar acı olduğunu anlamak için 5 dakika sonra acısının güzel olduğunu ertesi gün bütün bir adet yiyebileceğimi düşünerek sofraya oturduktan yaklaşık 3-4 dakika sonra yemeğinde etkisiyle tam ağzımdaki acı hissi azalırken aniden ilk yediğim andaki acının çok çok daha fazlası ile geri döndü o an ne yapacağımı şaşırdım kalp atışlarım hızlandı ciddi bir panik havasına soktu beni, yoğurt kabına uzanışımdaki panik anını hala hatırladıkça gülerim. lütfen dikkat edin özellikle bu biberleri arkadaşlarınızla şaka amaçlı kullanmayın kalp rahatsızlığı olan olur inanın kötü sonuçlar doğurabilir.
Valla merak uyandırdınız iyice , bilgileriniz için teşşekkür ederim. Siz tohumu yurtçinden mi temin ettiniz ?

Feanor35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 20:31   #12
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Bugünün menüsünde Habanero var. yemekten önce çiğ olarak ye 5 dakika kadar bekle yemeğe başla bu biberin aroması müthiş bence ama sevmeyende olabilir ağır bir kokusu var.

Eklenen Resimler
  
Feanor35 ve Milla beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 20:42   #13
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
30 saniye çiğneme arkasından 5 dakika birşey yemeyince acı neredeyse tamamıyla kayboldu, sadece dilimi yakan bir acısı var boğazımda damakta veya midede bir sorun yok. evet yazıyı yazarken şu an artık birşey hissetmiyorum tamamıyla bitti.

tohumları ebay den
http://stores.ebay.com/windsong2/
bu kullanıcıdan almıştım.

Feanor35 ve Milla beğendi.

Düzenleyen sedail : 16-10-2014 saat 20:42 Neden: link eklendi
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2014, 21:59   #14
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Trinidad Scorpion Yellow Moruga Pepper 20 Seeds from Non GMO Plants | eBay
Trinidad Scorpion Yellow Moruga Pepper
2,009,231 scoville Bhut Jolokia nın 2 katı
bakalım sağ çıkabilecekmiyiz ayrıntılar 5 - 10 dakika sonra
sadece bıçağın üzerini yaladım ve ağzımda bir ateş topu var dilimin ucu tutuştu tükürük seviyesi tavan yaptı tamamını yiyince eyvah

Eklenen Resimler
  
Feanor35 ve YeniBON beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2014, 22:13   #15
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
10 dakika oldu hala birşey yiyip içmedim ancak acısı müthiş sakın denemeyin ilk 5 akika dilim tutuştu daha sonra damağım dilimden daha fazla hissetti acıyı en son boğazım yanıyor artık dil ve damak geçti. mide sağlam ancak üşüme ve titreme hissediyorsunuz ilk 3-4 dakikadan sonra endorfin salgılanıyor sanırım epey bir rahatlama hissettim. iyiyim şu an sadece boğazım yanıyor. acı tarif edilmez kesinlikle denemeyin bütün olarak yenmez bu meret sizin için tabii ben yerim

dolphin_star beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2014, 22:43   #16
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bu kadar acı biberler kalıcı tat kaybına ve kalıcı mide yaralarına sebep olabiliyor dikkatli olunmalı. Yersiniz bir 15-20 dakika ağzınız yanar geçer bitti zannedersiniz 1 saat sonra dayanılmaz bir mide ağrısı başlar. İşte o saatten sonra acı yeme defterini kapatmak zorunda kalırsınız.

Bu kadar acı biberleri yetiştirmek daha ziyade fantezi kalıyor tüketim açısından. Benim üst limitim tabasco. O da fazlasıyla acı bir biber. Ama en güzeli turşuluk jalepeno. Hem hızlı yetişiyor, hem gerçekten lezzetli ve turşusu çok iyi oluyor. Acılığıda hafif bir acı olduğu için yemeklerin yanında kıtır kıtır güzel gidiyor. Bu sene yaptığım turşunun yanına bulgar mum biberi ve serrano da ekledim.

Bulgar mumu pek de lezzetli bir biber değil, turşuluğa da gelmiyor. Serrano tip olarak tam olgunlaşmamış daha gevrek ve ince jalepenoya benziyor. Acılık olarak jalepenonun 2-2,5 katı gibi. Baya yakıcı olabiliyor turşuda ama gene de güzel. Lezzet olarak jalepenoya çok yakın. Tabasco serranonun 2-3 katı daha acı ve anında dudak uyuşturuyor, fakat çok güzel kuruyor ve toz baharat oluyor. Bunları da yazmış olayım merak edenlere.

Çok acı olmakla beraber tropik güzel bir lezzeti olan trinidad scorpionuda kurutulmuş baharatlık olarak almanızı öneririm.

Feanor35 ve YeniBON beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 04:14   #17
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
kesinlikle haklısınız 2 milyon sınırında bir biber yerken başınıza neler gelebileceğini bilmeden ben çok acı yerim edasıyla bu tarz işlere girişmeyin. youtube dan tedbarrus un videolarını izleyin adamın acı eşiği epey yüksektir biberi yedikten sonra biberin tadı ve acılığı hakkında konuşur ancak sonrasında banyoda genelde kustuğunu ve dayanılmaz mide kramplarından banyoda uzandığından ve uzun üre bu acılıkta biber yemeğe devam edemeyeceğinden bahseder hep.
anlattıkları kesinlikle doğru mide krampları dayanılmaz ben kusma sınırındaydım ancak bugüne kadar bir türlü kusamadım bu biberlerden buda daha dayanılmaz kılıyor krampları ancak bu biber jolokiaya nal toplatır mide krampları dayanılmazdı banyonun tabanına yattım resmen epey ter attım kilo vermek isterseniz 3 5 tane yiyin hemen farkı hissedeceksiniz. mide krampları dayanılmaz yaklaşık 1 saat sürdü habanero dan daha acı biberler bütün olarak yenmez habanero mideye hiç etki etmedi ancak 2 milyon scovil moruga midemi kazıdı resmen hakkını vermek lazım adını hakediyor.
yedikten sonra geri dönüşü yok eğer mutlaka bu acıyı denemek istiyorsanız biberi 30 saniye çiğneyip yutmadan tükürün sonrasında oluşan ağzınızdaki tükürükleride yutmayın. yetiştirmek için güzel bir biber çeşidi küçük bir bitkiden bütün senelik acınızı rahatlıkla temin edebilirsiniz fakat şuna özellikle dikkat edin bu biber beni banyoda devirdiyse ailenizdeki ufaklıklardan kesinlikle uzak tutulmalı ufaklıklar evde bahçede bulduklarını ağzına götürmeyi pek severler bu tarz biberleri yetiştirirken çocukların ulaşamayacaklarından kesinlikle emin olun.

TRAKLI beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 17:01   #18
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Hot Superhot Pepper Seeds, Red Pink Tomato Seeds items in windsong-2 store on eBay!
bu satıcıdan acı biber almayı düşünen olursa yanında mutlaka
RARE Bull's Heart Sweet Pepper 20 Seeds from Organically Grown Non GMO Plants | eBay
bu dolmalık biberden alsın henüz bu biberi bahçeden eve getirip yemek nasip olmadı bahçede olgunlaşanları dalından koparıp elma yer gibi yiyoruz çok lezzetli ve sulu bir çeşit mutlaka denemelisiniz.

Eklenen Resimler
 
Feanor35 ve YeniBON beğendi.
sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 20:20   #19
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
türkiyede chili biberine ilgi duyulmaya 2 senedir falan başlandı. Yeni yeni tohumları buluyoruz. Ben daha türkiyede chili biberin c'si bilinmiyorken yurt dışından avustralyadan falan biber tohumu getirip yetiştiriyordum. Ta o zamadan beri youtube'da hippyseedcompany adıyla geçen bir kanal vardır. Neil Smith adlı sevecen rahip, tekvandocu, rock solisti arkadaş şimdiye kadar bilinen hemen her chili biberini taze olarak yiyip videoda anlatmıştır. Bu işlere o başlamış ve fenomen olmuştur. Ayrıca çoğu aşırı acı sosu, çorba kaşığı dolusu yer anlatır. Çelikten bir midesi var ve çok az kişide onun kadar acı direnci görürsünüz. Zaten artık iyice alışmış ne yese terlemiyor bile. Eskiden biber yediği zaman gözlükleri buğu yapardı ani vücut ısıs artmasından. Artık hendi biber yetiştiriyor ve tohum, kuru biber, toz ve pul baharat ve acı sos satıyor. Ben kendisiyle uzun zamandır arkadaşım, pul ve toz biberleri harika, özellikle tütsülenmiş bhut jolokia. Fırın patates yaparken ufak bir tutam eklerim, bir tabağı zor bitirecek, sonunda ağzınızı uyuşturacak kadar tatlı acı bir lezzet veriyor.

Çok ilgililer kendisini biliyordur zaten ama bilmeyenler için

TheHippySeedCompany - YouTube

Ben acı soslara da meraklı olduğum için dave's, blair's vs gibi sosları da denedim zamanında. Neil'den özenip Blairs mega death (550bin scoville) sosunu bir tatlı kaşığı mideme indirince çok fena olmuş, dayanılmaz mide ağrısı çekmiştim. O günden beridir ne zaman fazla acı yesem midem ağrır, artık o kadar zorlayamıyorum. Zaten bu ithal acı chili sosları çoğu türk insanının çok üst limitinde acı olarak, öyle lousinana, tabasco sosla alakası yok arkadaşlar. Ben onları turşu suyu niyetine kafaya diker içerim. Eğer gerçekten acı seviyorsanız dave's in çok acı olmayan soslarından başlayabilirsiniz 60-100binlik falan. Fazla acılarında saf capsaicin ekstrakti kullanıyorlar, bu da sosun tadını ciddi anlamda bozuyor. O yüzden katkısız doğal soslar en güzeli.

Türkiyede piskopos tacı biberini yetiştiren var mı? Tadını merak ediyorum, güzelse önümüzdeki mart ekeceğim tohumunu.

Dekoratif biber yetiştirmek isteyenlere de yeni başlayan herkese önerilen, yetiştirmesi çok kolay olan ve çok güzel renk rnek bir bitki olan bolivya gökkuşağı biberini öneririm. Biberleri lezzetsizdir, yemek için değil ama dekorasyon amaçlı üretilir.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 21:28   #20
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Heirloom Chapeau D' Frade Hot Pepper 20 Organic Grown Seeds | eBay

Bende linkteki biberden var, aynı tohumdur umarım sizdekiyle, acısı çok az çiğ olarak yiyebileceğiniz kadar az.
Tadını merak ediyorsanız bol sulu tadından keyif alamadım tekrar yetiştirmek istediğimden emin değilim ancak dekoratif olarak mükemmel ve çok verimli 1,5 metre kadar boylandı onlarca biber aldık.
kenar kısımları acısız sadece orta kısmında tohumların olduğu plasentada biraz acısı var.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 21:38   #21
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Üzerinde birkaç biber kalmış olmalı adresinizi verirseniz göndereyim tadına bakıp karar verirsiniz.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 01:02   #22
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Çok teşekkür ederim ama tam şu an taşınma zamanındayım bu hafta, çok meşgul olacağım, kargo falan ilgilenemem malesef. Ama siz tadından pek hoşlanmadığınızı söylüyorsanız bu bana yeter zaten. Çünkü bu kadar denemeden sonra artık lezzetli biberler arıyorum. Az ve orta acı ama oldukça lezzetli. Serranoyu makarna sosunda çok beğendim, jalepeno gibi ekşimsi değil. Naga varyeteleri gibi meyvemsi sulu tadı olan ama o kadar acı olmayan bir biber arayışındayım. İstisnalar dışında en güzel tadı olanlar en acı olanlar oluyor genelde.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 06:08   #23
Yeni Üye
 
Feanor35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 11
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin

Feanor35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:22   #24
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feanor35 Mesajı Göster
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin
Açıkcası tavsiye etmem, ben o kadar acısını denemedim gerçi en acısı kurutulmuş trinidad scorpion ve bhut jolokiaydı Biberler kurutulduğu zaman acılıkları çok düşüyor 4te 1 oranı gibi falan. Sos oalrak da dediğim gibi 550bin. Acıkcası bilmeyen birine bu tip acılığı tarif etmek zor. Çünkü bir noktadan sonra tat kalmıyor, lezzet kalmıyor sadece ızdırap kalıyor. Dolayısıyla ben fantazi görüyorum önceden de söylediğim gibi. Yemiş olabileceğiniz en acı tip turşu biberi 2-3 ile çarpın işte 50binlik taze tabasco o kadar acı. Bundna sonrasının ben pek pratikliğini göremiyorum. Misal habanero 550bin. Yani bunu üreten adama sebebi neydi ki diye sormak istiyorum.

Keyif tabi orası ayrı ben de kaç yıldır uğraşırım eskişehir ikliminde hab olmadı ama üretsem ne yapardım bilmiyorum, belki acı sos yapardım. Bildiğim kadarıyla turşu ya da kurutmaya gelen bir tür değil çünkü.

Ama güzelim jalepeno öyle mi. Onun bir kere turşusunu yiyen bir daha türk tipi turşuyu sevmez o kadar lezzetli, ama marketlerde satılan katkılı yapay katkılı ürünler değil evde kendi yaptıklarınız.

Ben şöyle yapıyorum,

jalepeno veya serranoları yarım parmak kalınlığında doğruyorum. Yarım litre sirke, yarım litre suya, 1,5-2 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyorum. Bunun içine 3-5 iri diş sarımsak koyuyor ve ocakta hafif kaynama noktasına getirip tuzunu iyice eritiyorum. Fokurdar gibi olunca altını kapatıp kestiğim biberleri atıyorum ve biberlerin rengi koyu canlı yeşilden, soluk yeşile dönünce(15 dakika civarı) temiz kavanoza yerleştirip, soğumaya bırakırım. Oda sıcaklığına gelince sıkıca kapatır dolaba koyarım. 1 haftada yenecek kıvama gelir, kıtır kıtır ve lezzetli herkes de beğenir. Üstelik en az 1 sene bozulmaz yumuşamaz.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 19:15   #25
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feanor35 Mesajı Göster
yararlı bilgiler ve öneriler sayın capsaicin ve sedail. Hic milyon derecesind acı bir biber yemek nasip olmadı en cokta onu merak ediyorum. Ülkemizde satılan coğu biber bana çok müthis acı gelmiyor , ağzın lehim mi kaplı diyorlar zaten . Haberanonun aromasını begenmedim yemekle uyuşturamadım midemi bulandırmıstı , alışık değildim ondan herhalde deneyeceğim tekrar. önümüzdeki ay tohumları sipariş edeceğim aceleye gerek yok . Bu sefer bahcede yetiştirecegim daha kolay olucak benim icin
Sayın Feanor 35 sizi vazgeçiremeyeceğiz birgün mutlak superhot yiyeceksiniz belli, hiç merak etmeyin ağzınız teneke kaplı orası kesin şüphe yok ancak bu biberler tenekeyi deler mutlaka hayatınızda görmediğiniz tahmin edemeyeceğiniz bir acı tecrübe edeceksiniz ancak endişelenmeniz gereken bu değil.
Siz acıyla başedip tamam artık dediğinizde superhot kuyunuzu çoktan kazmış olacak mide kramplarını daha önce hiçbir biberde yaşamış olmanıza imkan yok, yeterki buna hazır olun paniklemeyin, benim tavsiyem önce yarım bir biber yemeniz bu size sonrası hakkında bir fikir verecektir.
Bir veya iki tane scorpionu yemeğinizle beraber yemekle, çiğ olarak tek başına yemek arasında çok fark var. Önce çekirgeden başlayın misal Serranoyu çiğ tüketin sonra Thai olur Habanero olur ama scorpion ağır olur

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 10:12   #26
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Elimde denemediğim ancak sosunun çok güzel olduğu söylenen Datil var yedikten sonra Datil hakkında kısa bir yazı yazarım.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:01   #27
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedail Mesajı Göster
Elimde denemediğim ancak sosunun çok güzel olduğu söylenen Datil var yedikten sonra Datil hakkında kısa bir yazı yazarım.
İyi olur, datili bende merak ediyorum bayadır. 7 pod yellow yetiştirdiniz mi hiç? O da çok övülüyor tat olarak.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:33   #28
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Şuradaki tarifi öneririm, sadece ordaki kadar şeker koymayın, bizim damak tadımıza 1 ya da 2 tatlı kaşığı şeker yeterlidir. Tuz miktarını, ocakta eritirken ayarlarsınız 1,5 yemek kaşığından az olmasın. Türk tipi turşu yapar gibi çok tuz da koymayın.

Simply Scratch » Easy Homemade Pickled Jalapeños

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 19:02   #29
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
7 pot yellow ektim ancak pek cılız kaldı bir tek biber verdi oda sanırım yanındaki habanero ile çapraz döllendi karışık bir biberim oldu.
Tat olarak en sevdiğim biber serrano dur hem çiğ hemde turşu olarak iyidir turşuda jalapenoda iyidir, bütün bütün kıtır kıtır yenir. geçen sene yanlışlıkla bütün serrano tohumlarını dağıtınca bu sene serranodan mahrum kaldık.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 21:18   #30
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bu arada ciddi acı biber deneyecekler mutlaka tok ve dolu mideyle deneme yapsınlar mide sağlıkları için. Bibere acılık veren capsaicin biberin iç kısmındaki beyaz kısımlarında olur. Bunlar sapa doğru kısımlarlarda yoğunlaştığından biberin ucundan tadına baktığınızda az acı zannedip yemeğe devam ederseniz sapa doğru gittikçe biberin daha acılaştığını görürsünüz. O yüzden yavaş ve dikkatli.

Yanınızda yoğurt bulundurun. Süt de olur. Asitli meyveler de midenize fayda edebilir mandalina, portakal gibi. Su bir işe yaramaz. İçerseniz midenizdeki acı suyu seyrelterek miktarını arttırır daha uzun süre acı çekersiniz. Habanero gibi şeyler yiyenlerin çok kısa sürede 2litre süt için, bir kap yoğurdu yiyeceklerini söyleyebilirim.

Zaten çok acı biberlerde yediğiniz, içtiğiniz midenize acıya dönüşür, ağzınızdaki tükürük dayanılmaz acıya dönüşür, kontrol edilemez tükürük salgılanır. Hıçkırık başlar. Dil ve dudak uyuşur ve şişer, net konuşamazsınız. Yutmayın bir yere tükürün yoksa bu tükürük midenize aşırı acı olarak iner. Göz yaşlarınız ve teriniz çok acı olur. Akan gözyaşınız gözünüzü yakar. Teriniz tırnak aranızı yakar. Ani olarak vücut ısınız çok artar. Kalbiniz hızlanır. Vücut ısınız çok arttığı için orta soğudu zanneder üşümeye ve titremeye başlarsınız. Gözleriniz kararıp, mideniz bulanabilir, bayılacak gibi hissedebilirsiniz. Buraya kadar olanlar sorun değil bu kısa sürer yarım saat en fazla. Sonra geçti zannedersiniz ondan sonra mide ağrıları başla o kötü. Mide ağrımasa hiç sorun değil. Belli kişilerde tuvalet zamanı da hoş şeyler olmayabilir. Sedail komşunun da dediği gibi biz ne kadar desekte siz gene deneyeceksiniz, o zaman bizi hatırlarsınız. Haliniz şuna banzeyecek :P

Habanero challenge destroys bald guy, Hot pepper for 20$ - YouTube

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025